ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τάσος Νικολογιάννης

Από την ανυπαρξία, πρώτος στον όμιλο του Europa!

O Tάσος Νικολογιάννης γράφει για το άλμα του Παναθηναϊκού, που από την ανυπαρξία του στην Ευρώπη, όχι μόνο μπήκε σε ομίλους, αλλά είναι και πρώτος μετά το 0-0 στην Χάιφα.

Από την ανυπαρξία, πρώτος στον όμιλο του Europa!

Το να κάνεις κριτική επιβάλλεται και είναι το σωστό. Με την κριτική βοηθάς την ομάδα να γίνει καλύτερη. Αλλά από χθες το βράδυ αυτό, που ζούμε δεν είναι κριτική, είναι ισοπέδωση. Στα social media γίνεται πάρτι κατά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και των παικτών λες και ο Παναθηναϊκός χθες αποκλείστηκε από τους ομίλους.

Κατ’αρχάς για όσους ξεχνάνε εύκολα ο Παναθηναϊκός είχε να παίξει Ευρώπη 7 χρόνια και είχε άλλα 12 χρόνια να κάνει νίκη σε όμιλο. Ηρθε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε το κάτι σαν ομάδα, το έκανε ομάδα και κάθε χρόνο δεν κάνει βήμα, αλλά άλμα. Πέρυσι η ομάδα έκανε πρωταθλητισμό μετά από πολλά χρόνια και της έκλεψαν το πρωτάθλημα στο τέλος με τον γνωστό τρόπο.

Φέτος η ομάδα μπήκε σε ομίλους και πέτυχε μία μεγάλη πρόκριση το καλοκαίρι επί της Μαρσέιγ. Στους ομίλους δε, νίκησε στην πρεμιέρα το φαβορί την Βιγιαρεάλ με 2-0 και πήγε στο Ισραήλ εκεί που έχει μία πολύ αρνητική παράδοση και σε μία βραδιά με κακή απόδοση έμεινε όρθιος με πρωταγωνιστή τον Μπρινιόλι και έφυγε με το 0-0 και τον ένα βαθμό, που τον κρατάει στην κορυφή του ομίλου με την Βιγιαρεάλ στο -1, την Ρεν στο -1 και την Μακάμπι στο-3.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.530 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αν κάποιοι γουστάρουν όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά να βγαίνουν και να κράζουν με ειρωνείες προπονητή και παίκτες δικαίωμά τους. Εγώ,όμως, επειδή βλέπω το δάσος και όχι το δέντρο θα τους κράζω με την σειρά μου, διότι γνωρίζοντας τι προηγήθηκε θα βάλω τα στήθια μου για να στηρίξω την προσπάθεια αυτής της ομάδας με τον Ιβάν στον πάγκο.

Δεν λέω να μην γίνεται κριτική. Και εγώ πιστεύω, ότι χθες έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές πιο γρήγορα και το είπα και το γράφω. Τελεία. Από κει και πέρα δεν μπορώ να ξέρω ούτε τις μετρήσεις των παικτών, ούτε ποιοι είναι πιο καταπονημένοι και πως πήρε τις αποφάσεις ο κόουτς έτσι ώστε να έχει μία σχετικά φρέσκια ενδεκάδα και την Κυριακή ώστε η ομάδα να νικήσει τον Ατρόμητο. Άλλο να πεις άργησε να κάνει τις αλλαγές ο Γιοβάνοβιτς, άλλο να γράψεις «κοιμάται ο Γιοβάνοβιτς, ξυπνήστε τον» και άλλες τέτοιες αηδίες που διαβάζω από την Πέμπτη.

Επίσης κάποιοι από εσάς συγκρίνετε αυτό τον Παναθηναϊκό με τον Παναθηναϊκό των μεγάλων ευρωπαϊκών διακρίσεων. Λάθος αυτό τον Παναθηναϊκό θα τον συγκρίνετε με αυτό, που βλέπατε πριν τρία χρόνια και τι βλέπατε εδώ και 10 χρόνια στην Ευρώπη. Προσπαθεί, αλλά ακόμα θέλει ψωμιά, για να φθάσει τον Παναθηναϊκό τον παλιό. Δεν γίνονται αυτά από την μία ημέρα στην άλλη. Θέλει χρόνο και δουλειά και πίστη στο πλάνο κι αυτή την στιγμή η ομάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο. Αν δεν ήταν δεν θα μάζευε 120.000 κόσμο καλοκαιριάτικα στο ΟΑΚΑ.

Επίσης μην ξεχνάτε, ότι καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα,μα καμία δεν είχε σε 14 μέρες ματς με Βιγιαρεάλ, ΑΕΚ, Αστέρα (τρίπολη,ταξίδι με πούλμαν δύο ώρες), ΠΑΟΚ,Μακάμπι Χάιφα(ταξίδι με αεροπλάνο μιάμισι ώρα και δύο ώρες ταξίδι με πούλμαν). Είναι λογικό και μετά την απόδοση, που είχε η ομάδα με τον ΠΑΟΚ να βγάλει μία κούραση, παρόλα αυτά πήρε το λιγότερο από αυτό,που ήθελε,τον βαθμό και είναι πρώτη στον όμιλο.

Οπότε στήριξη στην ομάδα μέχρι θανάτου…

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.