ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Πεντάρα στο ρελαντί με μάγο Τζούριτσιτς (2 γκολ, 1 ασίστ) και τώρα… ντέρμπι

Πεντάρα στο ρελαντί με μάγο Τζούριτσιτς για τον Παναθηναϊκό. Το "τριφύλλι" ισοπέδωσε τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο με τον Σέρβο να έχει δυο ασίστ και δυο γκολ, τους Παλάσιος και Γερεμέγεφ να προσθέτουν από ένα ακόμη για το 5-0 και πλέον όλα στρέφονται στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκη" όπου με νίκη ο Παναθηναϊκός πιάνει κορυφή.

Πεντάρα στο ρελαντί με μάγο Τζούριτσιτς (2 γκολ, 1 ασίστ) και τώρα... ντέρμπι

Πανάθα πέντε αστέρων ισοπέδωσε τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο και πάει… για την κορυφή στο Φάληρο. Με τον Φίλιπ Τζούριτσιτς να “οργιάζει” σκοράροντας δις και μοιράζοντας ισάριθμες ασίστ, τον Παλάσιος να πετυχαίνει γκολάρα στο 33′ και τον Γερεμέγεφ να βάζει το κερασάκι στην “τούρτα” το τριφύλλι επικράτησε 5-0 στην εξ αναβολής 1η αγωνιστική και βρέθηκε στο -3 από την κορυφή με 16 βαθμούς.

Αποθέωση και… ψυχρολουσία για τον Ζέκα ο οποίος πέρασε στο 58′ στο ματς, πήρε το περιβραχιόνιο και στο 86′ αποβλήθηκε και αποχώρησε δακρυσμένος.

Μικρό διάστημα ξεκούρασης κατά τη διακοπή για τον Παναθηναϊκό μέχρι το μεγάλο ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο σε δυο εβδομάδες για την 8η αγωνιστική.

Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του
Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του 3.360 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς:

Μόλις τρία λεπτά χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός για να πάρει κεφάλι στο σκορ απέναντι στον Ατρόμητο. Ό Πέρεθ άνοιξε την μπάλα στα αριστερά στον Μλαντένοβιτς ο Σέρβος σέντραρε στην περιοχή εκεί όπου ο Τζούριτσιτς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Οι «πράσινοι» με το γκολ αυτό αναθάρρησαν και είχαν την κατοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς πιέζοντας στην πρώτη πάσα των παικτών του Ατρομήτου. Στο 33’ το έργο απλοποιήθηκε αφού μετά από θαυμάσια ενέργεια και ασίστ του Τζούριτσιτς στον Παλάσιος, με τον Αργεντινό να εξαπολύει ένα διαγώνιο σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα για το 2-0!

Μετά από τέσσερα λεπτά ο Παναθηναϊκός βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο με τον Βέρμπιτς να γίνεται αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή και να γυρίζει παρά το κράτημα του Τζαβέλλα, όμως το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Τσιντώτα.

Λίγο πριν φύγει το ημίχρονο το «τριφύλλι» βρήκε ξανά τον χώρο να επιτεθεί όταν από βαθιά μπαλιά ο Παλάσιος δέχθηκε το σπρώξιμο από τον Ασεβέδο με τον διαιτητή να δείχνει έπειτα από χρήση του VAR τη λευκή βούλα και να αποβάλει τον αμυντικό του Ατρομήτου.

Ο Άντραζ Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 του Παναθηναϊκού από… ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός παρά το σκορ δεν κατέβασε ταχύτητα και μόλις στο 48′ έφτασε μια ανάσα από το 4-0. Νέα καλή σέντρα του Μλαντένοβιτς στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Παλάσιος έπιασε την κεφαλιά για να αποκρούσει στην κλειστή γωνία ο Τσιντώτας.

Στο 58′ η Λεωφόρος σηκώθηκε στο πόδι για να υποδεχθεί τον Κάρλος Ζέκα. Ο “φυσικός” αρχηγός της ομάδας αντικατέστησε τον Βιλένα με τον κόσμο να τον αποθεώνει την στιγμή που Σένκεφελντ και Πέρεθ προσπαθούσαν να τον… πείσουν να φορέσει το περιβραχιόνιο, κάτι το οποίο κατάφεραν.

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο Παλάσιος στο 48′ το έκανε 12 λεπτά αργότερα ο Φίλιπ Τζούριτσιτς. Ο Σπόραρ εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Έρλινγκμαρκ πέρασε τον Τσιντώτα, πάσαρε στον Σέρβο ο οποίος διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και στο 86′ ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Ζέκα στον Κεσχρίντα, με τον αρχηγό να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη μετά από 25′ λεπτά στο γήπεδο.

Στις καθυστερήσεις μπήκε και το “κερασάκι” στην τούρτα, με τον Κώτσιρα να κάνει τη σέντρα στην πλάτη της άμυνας, τον Τζούριτσιτς να περνάει με κεφαλιά την μπάλα πάνω από τον Τσιντώτα και τον Γερεμέγεφ να την σπρώχνει στα δίχτυα για το τελικό 5-0.

Ως το τέλος τίποτα δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός, πανηγύρισε την πέμπτη του νίκη στο πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας έτσι στην 2η θέση και το -3 πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο “Καραϊσκάκη”.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Βιλένα, Βέρμπιτς, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Σπόραρ.

Έμειναν στον πάγκο: Μπρινιόλι, Ζέκα, Ιωαννίδης, Μπερνάρ, Τσέριν, Μαντσίνι, Κώτσιρας, Αράο, Γερεμέγεφ.

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν) : Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Γκονζάλες, Γιουμπιτάνα (46′ Ιμερέκοφ), Καμαρά, Βαλένσια, Βέργος.

Έμειναν στον πάγκο: Μαρκετζάνι, Αθανασίου, Ρομπάιγ, Φριντγιόνσον, Αντζιέλσκι, Κιβρακίδης, Κουέν, Τσακμάκης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.