ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Νίκησε στο φινάλε με τρομερή ανατροπή ο προβληματικός Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη φωτιά, βρέθηκε να χάνει με 19 πόντους στο Περιστέρι, αλλά με μεγάλη ανατροπή πήρε τη νίκη στο φινάλε με σκορ 66-64, κάνοντας το 2/2 στη basket league. Απίστευτο ματς από Καλαϊτζάκη και Γκριγκόνις, που κράτησαν ζωντανό το τριφύλλι.

Νίκησε στο φινάλε με τρομερή ανατροπή ο προβληματικός Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη φωτιά, βρέθηκε να χάνει με 19 πόντους στο Περιστέρι, αλλά με μεγάλη ανατροπή πήρε τη νίκη στο φινάλε με σκορ 66-64, κάνοντας το 2/2 στη basket league.

Καλαϊτζάκης και Γκριγκόνις ήταν οι καλύτεροι παίκτες του τριφυλλιού και ήταν ο βασικός λόγος που οι πράσινοι κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ.

To ματς

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 36.759 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το πρώτο τρίλεπτο του αγώνα ήταν εξαιρετικά κακό για τον Παναθηναϊκό, που έμεινε άποντος, δεν ήταν καθόλου επιθετικός στο παιχνίδι του και έτσι έδωσε την ευκαιρία στο Περιστέρι να προηγηθεί με 4-0. Ο Τούρκος τεχνικός έβαλε τις φωνές στους παίκτες του στο πρώτο τάιμ άουτ και μόλις οι δύο ομάδες επέστρεψαν στο παρκέ ο Γκριγκόνις με 5 συνεχόμενους πόντους έδωσε το πρώτο προβάδισμα στο «τριφύλλι» (4-5 στο 5’). Το ματς ήταν κάκιστο ποιοτικά, όπως και η απόδοση των «πρασίνων», όντας χαρακτηριστικό πως οι δύο ομάδες είχαν μαζί από 11 πόντους σε επτά λεπτά (6-5). Το Περιστέρι κράτησε το προβάδισμα έως και το τέλος της περιόδου (13-11), την ώρα που ο Παναθηναϊκός φαινόταν να βρίσκεται πνευματικά εκτός αγώνα.

Στη δεύτερη περίοδο το Περιστέρι πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα με +10 (23-13 στο 14’), καθώς με την σκληρή του άμυνα είχε βγάλει εκτός ρυθμού τον Παναθηναϊκό, ενώ στην επίθεση «χτυπούσε» μέσα στη ρακέτα έχοντας πετύχει 16 πόντους! Με το σκορ στο 25-15 στο 15’ ο Αταμάν έριξε στο ματς τον Αντετοκούνμπο ψάχνοντας απεγνωσμένα ενέργεια στο «ζωγραφιστό», μιας και οι Μπαλτσερόφσκι και Λεσόρ είχαν μείνει σε πολύ ρηχά νερά. Το πρόβλημα στη ρακέτα ήταν δυσεπίλυτο για τον Παναθηναϊκό, το Περιστέρι έκανε θραύση με 11 επιθετικά ριμπάουντ και 22 συνολικά, ανοίγοντας έτσι τη διαφορά στο +13 (31-18). Με ένα μικρό σερί οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 31-22, αλλά όπως στο τέλος της πρώτης περιόδου έτσι και στη δεύτερη, ο Παναθηναϊκός δέχτηκε τρίποντο με τη λήξη του χρόνου, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ με 36-24.

Το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη μπήκε με το πόδι πατημένο στο «γκάζι» στο τρίτο δεκάλεπτο. Χάρη στα τρία διαδοχικά τρίποντα των Ντάγκουμπιτς και Κασελάκη, οι γηπεδούχοι εκτόξευσαν τη διαφορά στο +19 για το 45-26 στο 23’, στη μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς στο παιχνίδι!

Πράσινους» ο Καλαϊτζάκης με 10 πόντους" />Πράσινους» ο Καλαϊτζάκης με 10 πόντους" />

Ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να τα κάνει όλα σωστά και φυσικά να «σφραγίσει» τη ρακέτα του στην 4η περίοδο αν ήθελε να πάρει το ματς. Ο Γκριγκόνις σκόραρε για τρεις και «έγραψε» το 57-54 στο 34’, αλλά η ευπάθεια στο «ζωγραφιστό» δεν άφηνε το σύνολο του Αταμάν να πλησιάσει. Αντ’ αυτού το Περιστέρι πήγε εκ νέου στο +8 (62-54 στο 35’). Το ματς είχε πάρει πλέον τη μορφή θρίλερ. Το «τριφύλλι» σημάδεψε το miss match του Γκραντ στον Μήτρου-Λονγκ και ο Αμερικανός των φιλοξενούμενων με πέντε σερί πόντους κατέβασε τη διαφορά στο -3 (62-59 στο 36’). Ο Γκριγκόνις το είχε πάρει προσωπικά και ο Λιθουανός ήταν αυτός που πήρε το 5ο φάουλ του Τόμσον στο ματς και με γκολ φάουλ έκανε το 64-64 στο 39’. Ο Καλαϊτζάκης με τρομερό φόλλου έδωσε μετά από ώρα το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (64-66), 7,3 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Το Περιστέρι είχε την τελευταία επίθεση ο Ντάγκουμπιτς αστόχησε στο τρίποντο και έτσι οι «πράσινοι» πήραν την πολύ δύσκολη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 13-11, 36-24, 55-46, 64-66

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.