ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ενοχλεί η εικόνα αποσύνθεσης

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε.

Ενοχλεί η εικόνα αποσύνθεσης

Ο Παναθηναϊκός δεν… εμφανίστηκε στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και παραδόθηκε άνευ όρων στην ομάδα του Ιτούδη (83-69). Αυτό που ενοχλεί όμως είναι η εικόνα αποσύνθεσης που παρουσίασε η ομάδα στη μεγαλύτερη διάρκειας της αναμέτρησης.

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα στην Κωνσταντινούπολη είχε αρκετές ομοιότητες με το αντίστοιχο διάστημα στον τελικό του Σούπερ Καπ, όπου «έφαγε» σερί 27-0 από τον Ολυμπιακό. Ε μόνο που αυτή τη φορά το «τριφύλλι» δέχθηκε επιμέρους σκορ 23-3 από την ομάδα του Ιτούδη για να βρεθεί στο -18 στο φινάλε της περιόδου. Μάλιστα, είχε την εξωπραγματική αναλογία 0 ασίστ με 6 λάθη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Αταμάν είναι ότι η ομάδα του έχανε κατά κράτος όλες τις μάχες σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, δείχνοντας ανήμπορη να αντισταθεί στο physical game. Την ώρα που οι γηπεδούχοι «έδερναν» και πάλευαν για κάθε μπάλα, οι «πράσινοι» δεν είχαν να αντιπαρατάξουν το απαιτούμενο σθένος και μέγεθος.

Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα
Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα 1.594 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Προσθέστε σε όλα αυτά ότι η Φενέρ πόσταρε αλύπητα τους παίκτες του Παναθηναϊκού, κυρίως με τους Πιέρ και Χέιζ-Ντέιβις, οι οποίοι δημιουργούσαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να βρουν πολλά ελεύθερα σουτ οι συμπαίκτες τους. Κάπως έτσι η ομάδα του Ιτούδη είχε στήσει το δικό της πάρτι στο παρκέ φτάνοντας μέχρι και το +25.

Από την άλλη, το απόλυτο χάος. Ένα σύνολο που θύμιζε το περσινό… χάλι του Ράντονιτς, ένα σύνολο που δεν είχε καθόλου δημιουργία στο παιχνίδι του και είχε μόνο εκλάμψεις και σπασμωδικές αντιδράσεις μέσα στο ματς. Πάλι καλά να λέει δηλαδή το «τριφύλλι» που δεν έφαγε «30άρα» όπως και πέρσι στο ίδιο γήπεδο.

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι αυτή η εικόνα που είδαμε στην Κωνσταντινούπολη δεν ήταν η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας μέχρι τώρα για τον «εξάστερο». Και ξέρετε τι λένε για τις επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις… Να θυμίσουμε ότι και στο Περιστέρι το περασμένο Σάββατο παρέπαιε για 25 λεπτά και χρειάστηκε μια επική αντεπίθεση για να φτάσει στο διπλό.

Το θέμα είναι ότι αρκετοί παίκτες του Παναθηναϊκού αποδίδουν πολύ κάτω από τις δυνατότητές τους, με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Βιλντόσα, ο οποίος έχει βαλθεί να μιμηθεί τον… Κέντρικ Πέρι χάνοντας ακόμα και λέι-απ. Ο Αργεντινός γκαρντ δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα τόσο σε επίθεση, όσο και σε άμυνα, όπου είναι ανοιχτή πληγή και γίνεται έρμαιο στις ορέξεις των αντίπαλων περιφερειακών.

Την ίδια ώρα, ο Ερνάνγκομεθ μοιάζει να βρίσκεται εκτός επιθετικού πλάνου του Αταμάν, αφού παίρνει λίγες μπάλες, όπως και όπου πρέπει. Ο Ισπανός φόργουορντ είναι «μανούλα» στο ανοιχτό γήπεδο και πολύ καλός spot up shooter, ωστόσο δείχνει ότι δεν έχει καθαρό μυαλό για να δώσει το κάτι παραπάνω.

Από ‘δω και πέρα, το ζήτημα για τους «πράσινους» είναι να βελτιωθούν άμεσα και να γυρίσουν τον διακόπτη, προκειμένου να μην χαθεί περισσότερο έδαφος…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.