ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Πάνε πολλά χρόνια: Πότε ήταν η τελευταία συνάντηση Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού για το Κύπελλο

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα συναντηθούν ξανά για το Κύπελλο Ελλάδας και το Panathinaikos24.gr θυμάται το τελευταίο ντέρμπι "αιωνίων" για την δεύτερη τη τάξει διοργάνωση!

Πάνε πολλά χρόνια: Πότε ήταν η τελευταία συνάντηση Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού για το Κύπελλο

Η κληρωτίδα είχε μεγάλα κέφια και έτσι ο Παναθηναϊκός για να κατακτήσει το Κύπελλο θα χρειαστεί να ξεπεράσει πρώτα το εμπόδιο του Ολυμπιακού!

Το “τριφύλλι” θα αντιμετωπίσει τον “αιώνιο” αντίπαλο του στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδος, φιλοξενώντας τον αρχικά στις 5 Δεκεμβρίου στη Λεωφόρο, με τη ρεβάνς να διεξάγεται στις 10 Ιανουαρίου στο Φάληρο.

Πότε όμως ήταν η τελευταία φορά που “πράσινοι” και “ερυθρόλευκοι” βρέθηκαν αντιμέτωποι στο Κύπελλο!

Για να το βρούμε θα πρέπει να γυρίσουμε 15 ή καλύτερα… σχεδόν 16 χρόνια πίσω!

Συγκεκριμένα ήταν η 16η Ιανουαρίου του 2008, όταν ο Παναθηναϊκός πήγε στο “Καραϊσκάκη” για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για τη φάση και πάλι των “16” έχοντας τέσσερις ημέρες νωρίτερα, φύγει με το 1-1 για το πρωτάθλημα μετά από εξαιρετική εμφάνιση και… μαγική εικόνα στο σκορ!

Τα πράγματα ωστόσο, δεν κύλησαν ομαλά σε αυτό το ματς, καθώς μόλις στο 3′ ο Λούα-Λούα με σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-0.

Στο 55′ ο Παναθηναϊκός έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη για να ισοφαρίσει, όμως ο Νικοπολίδης τον νίκησε στο τετ-α-τετ.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 63ο λεπτό, ο Τοροσίδης, με… ριμπάουντ από απόκρουση του Γκαλίνοβιτς σε σουτ του Λούα-Λούα έκανε το 2-0, ενώ ελάχιστα λεπτά αργότερα, από τραγικό λάθος, ο Σαριέγκι, έδωσε το δικαίωμα στον Κοβάσεβιτς να κάνει το 3-0.

Το δραματικό φινάλε του Παναθηναϊκού, υπέγραψε στο 80ο λεπτό ο Νούνιες, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Αντζας, Σέζαρ, Πάντος, Ζεβλάκοφ, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα, Σίσιτς, Κοβάσεβιτς.

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Γκούμας, Σαριέγκι, Βύντρα, Σέριτς, Τζιόλης, Σιμάο, Εντόι, Ιβανσιτς, Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ