ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πλήρωσε τα λάθη του και λύγισε στην παράταση από τη Μακάμπι ο Παναθηναϊκός

Σε ένα ματς θρίλερ στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός έκανε την ολική επαναφορά από το -15, αλλά οι διαιτητές στο κρισιμότερο σημείο απέβαλλαν με δεύτερη τεχνική ποινή τον Αταμάν και παρά το γεγονός ότι το "τριφύλλι" έβγαλε αντίδραση στέλνοντας το ματς στην παράταση (72-72 κ.δ.) ηττήθηκε 81-86. Στο 1-3 το ρεκόρ του "τριφυλλιού"

Πλήρωσε τα λάθη του και λύγισε στην παράταση από τη Μακάμπι ο Παναθηναϊκός

Σε ένα ματς θρίλερ στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός έκανε την ολική επαναφορά από το -15, αλλά οι διαιτητές αποφάσισαν στο κρισιμότερο σημείο να αποβάλλουν με δεύτερη τεχνική ποινή τον Αταμάν και παρά το γεγονός ότι το “τριφύλλι” έβγαλε αντίδραση στέλνοντας το ματς στην παράταση (72-72 κ.δ.) ηττήθηκε 81-86. Στο 1-3 το ρεκόρ του “τριφυλλιού”

Το ματς:

Σε ένα ΟΑΚΑ με λίγο κόσμο (περίπου 7.000) λόγω του φόβου και της ανησυχίας με όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα εξαιτίας του πολέμου ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, ο Παναθηναϊκός έψαχνε επιστροφή στις νίκες απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Οι πράσινοι ξεκίνησαν με Σλούκα, Γκραντ, Γκριγκόνις, Χουάντσο και Μπαλτσερόφσκι. Ο Γκραντ με τρεις βολές άνοιξε το σκορ στο ΟΑΚΑ για το 3-0. Η Μακάμπι αντέδρασε γρήγορα για το 3-5. Ο Γκριγκόνις με τρίποντο έκανε το 6-5. Ο Σλούκας με νέο τρίποντο σκόραρε για το 9-7. Με νέο τρίποντο η Μακάμπι, αυτή τη φορά από τον Ντιμπαρτολομέο, απάντησε για το 9-10. Ο Κόλσον με βολές έκανε το 9-12. O Ντιμπαρτολομέο με τρίποντο έκανε το 9-15. Ο Λεσόρ σημείωσε το πρώτο του καλάθι για το 11-15. Ο Γάλλος έκλεψε στη συνέχεια την μπάλα και πήρε φάουλ στην επίθεση. Ο Μήτογλου πήρε θέση στο παρκέ και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο. Με 1/2 από τον Λεσόρ το σκορ έγινε 12-15. Η Μακάμπι σκόραρε για το 12-17. Ξανά με τρίποντο η Μακάμπι έκανε το 12-20. Ο Χουάντσο πήγε στις βολές, ευστόχησε στη μια, για το 13- 20. Ξανά βολές για το Λεσόρ, αφού οι πράσινοι πήραν επιθετικό ριμπάουντ. Ο Γάλλος αστόχησε και στις δυο… Ο Βιλντόσα με ωραία ενέργεια σκόραρε για το 15-20, που ήταν και το αποτέλεσμα της πρώτης περιόδου.

«Βόμβα» με Πάντερ και Παρτίζαν!
«Βόμβα» με Πάντερ και Παρτίζαν! 41.529 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με νέο τρίποντο από τη Μακάμπι το σκορ έγινε 15-23. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε αγχωμένος στο παρκέ και δεν έβγαζε καλό πρόσωπο με τον κόσμο να προσπαθεί να σπρώξιε την ομάδα στο να βρει ρυθμό. Ο Αντετοκούνμπο με κάρφωμα μείωσε σε 18-23. Οι πράσινοι αστόχησαν σε δυο τρίποντα με Γκριγκόνις και Μήτογλου. Ακολούθησε εντυπωσιακή φάση με τον Αντετοκούνμπο να κάνει τάπα στον Μπράουν και στη συνέχεια να καρφώνει στον αιφνιδιασμό για το 20-24. Η Μακάμπι σκόραρε ξανά για το 20-26. Ο Αντετοκούνμπο έκανε και τρίτη τάπα, αλλά η επίθεση στη συνέχεια χάθηκε και το σκορ δεν άλλαξε. Το τριφύλλι συνέχισε να είναι άστοχο και η Μακάμπι με τρίποντο έκανε το 20-29. Ο Μπράουν έκανε το 20-31 με τον Παναθηναϊκό να προβληματίζει κυρίως επιθετικά. Ο Λεσόρ με κάρφωμα έκανε το 22-31. Ο Γκραντ σκόραρε για το 24-33, αλλά τα προβλήματα παρέμεναν. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 24-39 και ο Παναθηναϊκός έπρεπε να αλλάξει πολλά πράγματα στην επανάληψη αν ήθελε να είχε τύχη στο παιχνίδι.

Ο Γκριγκόνις με τρίποντο έκανε το 27-39. Η Μακάμπι βρήκε τρόπο να σκοράρει για το 27-41. Ο Γκραντ με νέο τρίποντο έκανε το 30-41. Οι Ισραηλινοί απάντησαν για το 30-44. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να μην έχει καλές επιλογές στην επίθεση για να μειώσει ακόμα περισσότερο. Ο Μήτογλου σκόραρε για τρις για το 33-44. Στη συνέχεια ο ίδιος έκλεψε και πήρε φάουλ για να ξεσηκώσει τον κόσμο στο ΟΑΚΑ, που δικαίως ζητούσε αντιαθλητικό. Οι διαιτητές είδαν τη φάση, δεν το έδωσαν και έκαναν έξαλλο τον Αταμάν που αντίκρισε δεύτερη τεχνική ποινή και αποβλήθηκε μέσα σε… χαμό στο ΟΑΚΑ! Ο Μήτογλου με τρίποντο έκανε το 38-47. Ο Μήτογλου και πάλι έκανε το 41-47. Ο Καλαϊτζάκης με κλέψιμο και καλάθι έκανε το 44-49. Η διαφορά κυμαινόταν κοντά στους 7 πόντους και ο Παναθηναϊκός ζητούσε το κάτι παραπάνω. Ο Λεσόρ με βολές έκανε το 49-54. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Μπράουν για το 49-57.

Ο Βιλντόσα με τρίποντο μείωσε στους 5 πόντους. Ακολούθησαν λάθη στην επίθεση και η Μακάμπι αποκτούσε ξανά διαφορά ασφαλείας. Το σκορ έγινε 52-62. Ο Αντετοκούνμπο πήγε στις βολές για το 54-62. Με κάρφωμα από τον ίδιο έγινε το 56-62. Ο Βιλντόσα με τρίποντο έκανε το 59-62. Η Μακάμπι έκανε το 59-64. Με νέο τρίποντο από τον Βιλντόσα έγινε το 62-64. Ο Αργεντινός έκλεψε στη συνέχεια, αλλά ο Γκριγκόνις αστόχησε σε τρίποντο. Οι πράσινοι έχασαν νέα επίθεση για την ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Με βολές η Μακάμπι έκανε το 62-66. Ο Γκριγκόνις μείωσε σε 64-66. Ο Αντετοκούνμπο έκλεψε και στη συνέχεια κέρδισε φάουλ. Με 1/2 το σκορ έγινε 65-66. Ο Μήτογλου έκλεψε και με καλάθι έκανε το 67-66. Ακολούθησε εκπληκτική άμυνα που ανάγκασε τη Μακάμπι σε λάθος και ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά την μπάλα. Ο Βιλντόσα αστόχησε σε τρίποντο και η Μακάμπι σκόραρε για το 67-68. Είχαμε μπει στο τελευταίο δίλεπτο και σε ματς “καυτό” στο ΟΑΚΑ. Με νέο τρίποντο του Βιλντόσα έγινε το 70-68. Η Μακάμπι ισοφάρισε σε 70-70. Ο Λεσόρ έκανε λάθος και η Μακάμπι πήρε ξανά την κατοχή. Ο Μήτογλου έκλεψε και ο Παναθηναϊκός πήρε την μπάλα. Ακολούθησε φάουλ στον Λεσόρ που πήγε στη γραμμή των βολών. Ο Γάλλος είχε 1/2 για το 71-70. Στα 20 δευτερόλεπτα οι διαιτητές πήγαν να δουν για το αν η κατοχή ήταν υπέρ της Μακάμπι ή του Παναθηναϊκού. Η μπάλα φάνηκε ότι είχε βγει από τα χέρια του Ντιμπαρτολομέο, αλλά οι διαιτητές έδειξαν Μακάμπι, η οποία είχε 1.6 για την επίθεση. Οι Ισραηλινοί αστόχησαν και ο Μήτογλου πήρε φάουλ στα 7 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Ο διεθνής φόργουορντ έκανε το 72-70 με 1/2. Στη διεκδίκηση του ριμπάουντ οι διαιτητές έδωσαν επιθετικό φάουλ στον Λεσόρ μέσα σε αποδοκιμασίες! Ο Σόρκιν πήγε στις βολές. Αστόχησε και στις δυο, αλλά με φόλου του Νίμπο έγινε το 72-72. Έμεναν 4,8 δευτερόλεπτα με την κατοχή στον Παναθηναϊκό. Ο Βιλντόσα αστόχησε σε τρίποντο και το ματς πήγε στην παράταση.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ήταν κακό και στην παράταση, με τον Κλίβελαντ να βάζει μπροστά τη Μακάμπι και τον Νίμπο να της δίνει προβάδισμα τριών πόντων (73-76). Ο Σλούκας ήταν άστοχος από το τρίποντο ήταν άστοχος και η ομάδα του “λαού” έφτασε στο 75-80 με το τρίποντο του Λορέντσο Μπράουν.

Το παιχνίδι έγινε άναρχο και η Μακάμπι το ήλεγξε, κερδίζοντας την κατοχή στο 1:45. Ο Λεσόρ παρότι έκανε την τάπα στον ΝτιΜπαρτολομέο, είδε τον Βιλντόσα να πουλάει την κατοχή όμως στα 50,4″ ο Γάλλος μείωσε σε 77-80, ενώ ο Γκριγκόνις στα 14,1″ έκανε το 4-0 στο σερί για το 79-80.

Ο Μήτογλου έκανε γρήγορο φάουλ με τον Μπλατ να μη λαθεύει κάνοντας το 79-82 και κάνοντας τον Σερέλη να καλέσει τάιμ άουτ.

Με την επαναφορά ο Σλούκας κέρδισε τρεις βολές από φάουλ του Ριβέρο. Ο αρχηγός του “τριφυλλιού” δεν έκανε το απόλυτο, φέρνοντας το ματς στο πόντο (81-82) έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος. H Mακάμπι κέρδισε φάουλ ο Λορέντζο έβαλε τις βολές και ο κακός για ένα ακόμη ματς Βιλντόσα, χάρισε μια κατοχή με την οποία ο Λορέντζο διαμόρφωσε το τελικό 86-81.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 24-39, 49-57, 72-72 κ.δ., 81-86 παρ.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.