ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Σοβαρευτείτε γιατί χανόμαστε

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την οδυνηρή ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ.

Σοβαρευτείτε γιατί χανόμαστε

Ένας διπρόσωπος Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ και στο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με συνέπεια να υποστεί οδυνηρή ήττα (81-86) στην παράταση. Το θέμα είναι ότι το «τριφύλλι» δεν έχει καλή εικόνα μέχρι τώρα και πρέπει να σοβαρευτεί άμεσα γιατί… χανόμαστε.

Οι «πράσινοι» κινδυνεύουν να βρεθούν πολύ πίσω από τον πρώτο μήνα της σεζόν στην Ευρωλίγκα και οι επόμενες 5-6 εβδομάδες θα είναι «καυτές» και πολύ καθοριστικές για τη συνέχεια τους στη διοργάνωση. Άλλωστε, το πρόγραμμα είναι σχετικά βατό. Για την ακρίβεια, εσύ οφείλεις να το κάνεις βατό. Και η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως αποδίδει μέχρι τώρα η ομάδα, δεν μπορούμε να είμαστε και πολύ αισιόδοξοι.

Πάμε στα του ματς με τους Ισραηλινούς. Στο πρώτο μέρος, ο «εξάστερος» ήταν υπνωτισμένος, κοιμισμένος και όποιο άλλο επίθετο θέλετε που έχει σχέση με τον ύπνο. Η εικόνα του ήταν αποκαρδιωτική και θύμιζε εν πολλοίς το παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη με τη Φενέρμπαχτσε.

Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα
Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα 1.571 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κανένα πλάνο, καμία στόχευση και εκνευριστική αστοχία -ακόμα και σε ελεύθερα σουτ- στην επίθεση (8/30 εντός παιδιάς), ενώ στην άμυνα το «τριφύλλι» εκτέθηκε ανεπανόρθωτα από τον Κάτας, που εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες των γηπεδούχων εκμεταλλευόμενος τον εξαιρετικό φόργουορντ Κόλσον, που «χτυπούσε» κατά κόρον σε όλα τα mismatch.

Συν τοις άλλοις, ο Μπράουν ταλαιπώρησε τους περιφερειακούς του Παναθηναϊκού μοιράζοντας 8 ασίστ στο πρώτο μέρος και κάνοντας «μάγκες» τους ΝτιΜπαρτολομέο και Μπλατ, που είχαν 6/8 τρίποντα σε αυτό το διάστημα! Ως αποτέλεσμα αυτού ήταν να βρεθεί η ομάδα του Αταμάν στο -15 με το φινάλε του ημιχρόνου.

Μετά την ανάπαυλα «αγρίεψαν» τα πράγματα σε όλα τα μήκη και πλάτη του παρκέ. Οι «πράσινοι» έπαιξαν πιο σκληρή άμυνα, βρήκαν εύκολους πόντους κλέβοντας μπάλες (σ.σ. 9 κλεψίματα στο δεύτερο 20λεπτο), ενώ αφυπνίστηκαν με τα όσα έγιναν στην περιβόητη φάση με την αποβολή του προπονητή τους.

Παρ’ όλα αυτά, δεν υπήρχε καθαρό μυαλό στα τελευταία δευτερόλεπτα και χάθηκε ένα ματς μέσα από τα χέρια του «τριφυλλιού». Προφανώς σε αυτό έπαιξαν ρόλο και οι διαιτητικές αποφάσεις, όπως για παράδειγμα η φάση στα 20 δευτερόλεπτα, όπου η μπάλα βγήκε έξω από τα χέρια του ΝτιΜπαρτολομέο ή φυσικά το αντιαθλητικό φάουλ που δεν δόθηκε υπέρ του Μήτογλου στη φάση που έκλεψε την μπάλα κι έφευγε μόνος του στον αιφνιδιασμό. Γι’ αυτό όμως πρέπει να μεριμνήσουν οι ιθύνοντες του συλλόγου, καθώς έχει παραγίνει το κακό.

Σε ατομικό επίπεδο προφανώς και ξεχωρίσαμε τους Μήτογλου και Αντετοκούνμπο. Ο πρώτος έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε, παρότι προερχόταν από θλάση και δεν ήταν 100% έτοιμος, ενώ απουσίαζε και 1,5 χρόνο από τους επίσημους αγώνες. Ο δεύτερος έδωσε ενέργεια και διάθεση, αν και υπήρχαν στιγμές που «υπέφερε» από τα pick and roll των φιλοξενούμενων.

Όσον αφορά τον Βιλντόσα, να πούμε ότι ο Αργεντινός έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ωστόσο πάλι παρασύρθηκε και αδίκησε τον εαυτό του. Είναι χαρακτηριστική η φάση στα 3 λεπτά πριν από το τέλος, όταν αισθανόταν «καυτός» και βιάστηκε να πάρει ένα τρίποντο στα 5-6 πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης με το σκορ στο 67-66. Ή ακόμα η λάθος πάσα στο φινάλε της παράτασης, που «σκότωσε» την τελευταία ελπίδα…

Για να κλείσουμε, το συμπέρασμα που βγαίνει, είναι ότι από τον «εξάστερο» λείπουν η χημεία και η ομοιογένεια από την ομάδα, όπως και η απαιτούμενη συγκέντρωση και η κατανομή ρόλων στις κρίσιμες στιγμές, ενώ επικρατεί μια γενικότερη νευρικότητα και πίεση δίχως λόγο…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.