Επικαιρότητα

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι μπαίνουν στο νέο κόμμα απέναντι απ’ τον Κασσελάκη

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι μπαίνουν στο νέο κόμμα απέναντι απ’ τον Κασσελάκη

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η νίκη της ΝΔ με πάνω από 40% στις εθνικές κάλπες του Μαΐου και το μόλις 20% που συγκέντρωσε το δεύτερο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, διαμόρφωσαν δύο αλληλένδετα δεδομένα για την επόμενη μέρα στην εγχώρια πολιτική σκηνή: Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ψήφιση νόμων και την άσκηση εξουσίας, και παράλληλα την απουσία ισχυρής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπως τονίζει ευθέως το στενό του περιβάλλον (για παράδειγμα ο εξάδελφός του Γιώργος Τσίπρας), δέχθηκε ισχυρές πιέσεις να παραιτηθεί από την ηγεσία της Κουμουνδούρου. Ο άνθρωπος που οδήγησε το κόμμα από μονοψήφια ποσοστά, στην κυβέρνηση υπέβαλε την παραίτησή του και αποτέλεσε παρελθόν από την προεδρία.

Οι τάσεις που αντιπολιτεύονταν το προεδρικό μπλοκ, η «Ομπρέλα», πρώην υπουργοί, κορυφαία στελέχη και μέλη της παλιάς «φρουράς» άρχισαν να μπαίνουν σταδιακά στο «παιχνίδι» για την επόμενη μέρα. Μια «επόμενη μέρα» που θα καθορίζονταν από τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών, στις 17 Σεπτεμβρίου 2023 και στις 24 του ίδιου μήνα (β’ γύρος).

Διαβάστε όσα έπονται εδώ

Exit mobile version