ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Το χειροκρότημα και το απαραίτητο τρία στα τρία

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τη στάση του κόσμου ακόμα και στο 0-2 και για το... τσιπάκι που αλλάζει ξανά και δείχνει τον ξεκάθαρο στόχο στο πρωτάθλημα.

Το χειροκρότημα και το απαραίτητο τρία στα τρία

Το βράδυ της Πέμπτης η Ρεν δεν ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο του «Απόστολος Νικολαΐδης». Ηταν όμως η πιο τυχερή. Και βρήκε κάτι σπάνιο: δύο φορές την άμυνα του Παναθηναϊκού σε μεγάλη αδράνεια. Σκοράροντας δύο τέρματα σε σημεία που σου… κόβονται τα πόδια: στις αρχές του κάθε ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα ματς που έμοιαζε κομβικό για τη συνέχεια του ομίλου, έχει όμως τα πάντα στα πόδια του. Αρκεί να βρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα σε ένα από τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια που έχει από εδώ και στο εξής (με Ρεν και Βιγιαρεάλ) και να κάνει το… καθήκον του στη Λεωφόρο απεναντι στη Μακάμπι Χάιφα.

Αν μπορεί να το κάνει; Η εμφάνισή του και την Πέμπτη, παρά την ήττα από τους Γάλλους, έδειξε ότι μπορεί. Οτι το… έχει. Το βέβαιο είναι ότι θα παλέψει και ο όμιλος θα έχει… ζουμί και μπόλικο ενδιαφέρον. Το ακόμα πιο βέβαιο είναι ότι ο κόσμος του πιστεύει πάρα πολύ στη φετινή προσπάθεια, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πως το καταλαβαίνεις; Από το γεγονός πως όταν το παιχνίδι της Πέμπτης τελείωσε, το κλίμα στη Λεωφόρο ήταν γιορτινό. Για να το πούμε απλά; Φάνηκε στο χειροκρότημα που λέμε…

Τους χειροκρότησαν, τους έδωσαν να καταλάβουν πως πιστεύουν πολύ σε αυτούς. Και αυτό πρέπει να δώσει το στίγμα για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό το δέσιμο του κόσμου με τους παίκτες και τον προπονητή. Η Λεωφόρος ακόμα και στο 0-2 ήταν εκεί για να σπρώξει την ομάδα στην ανατροπή. Αν δεν ήταν το δοκάρι στις καθυστερήσεις θα το είχε καταφέρει.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.003 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πλέον η ομάδα του Γιοβάνοβιτς αλλάζει και πάλι το… τσιπάκι και έχει μπροστά της το πρωτάθλημα, εκεί που υπάρχει και η ευκαιρία για σερί μέχρι την επόμενη διακοπή. Πανσερραϊκός μέσα, Λαμία έξω, Κηφισιά μέσα είναι τα τρία επόμενα παιχνίδια μέχρι να… σκορπίσουν ξανά οι παίκτες για τις εθνικές ομάδες.

Τρία στα τρία ο ξεκάθαρος στόχος. Και αν οι πράσινοι έως τότε έχουν δει τον Ολυμπιακό να τιμωρείται για το ντέρμπι και πάρουν τους τρεις βαθμούς απ’ αυτό, σημαίνει πως θα είναι στην κορυφή στα μέσα Νοεμβρίου και πριν πάμε για την τελική ευθεία του πρώτου γύρου.

Είναι σημαντικό για την ομάδα να πατήσει στην κορυφή, να νιώσει την αυτοπεποίθηση που της δίνει η πρώτη θέση και να αφήσει τους άλλους να την κυνηγούν και να μην έχουν δικαίωμα στο λάθος. Αλλά είναι βέβαιο πως το φετινό πρωτάθλημα μπορεί να εξελιχθεί σε ακόμα μεγαλύτερο θρίλερ σε σχέση με το περσινό. Γιατί και οι τέσσερις δείχνουν πως είναι ικανοί να βρίσκονται κοντά μεταξύ τους.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.