ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Παναθηναϊκός με σοβαρότητα και… σβηστές μηχανές

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη «χαλαρή» νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπασκόνια για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Παναθηναϊκός με σοβαρότητα και… σβηστές μηχανές

Επιστροφή στις επιτυχίες για τον Παναθηναϊκό, που καθάρισε την Μπασκόνια (95-81) στο ΟΑΚΑ και βελτίωσε τη βαθμολογική του θέση στην Ευρωλίγκα, αλλά και να «φτιάξει» την ψυχολογία του. Η ομάδα του Αταμάν εμφανίστηκε με τη δέουσα σοβαρότητα και πήγε με… σβηστές μηχανές κόντρα στους ελλιπέστατους Βάσκους, αν και υπήρχαν στιγμές που έμοιαζε να χύνει την καρδάρα με το γάλα.

Το «τριφύλλι» έδειχνε να ψάχνεται για σχεδόν 3 δεκάλεπτα, ωστόσο αποφάσισε να επιβάλει τον ρυθμό του στην κρίσιμη καμπή και καθάρισε την μπουγάδα τρέχοντας επιμέρους 18-5 στο φινάλε της 3ης και στις αρχές της 4ης περιόδου, με το οποίο έχτισε διαφοράς νίκης καθώς εκτοξεύτηκε στο +13 (81-68).

Σε ένα μεγάλο μέρος του ματς, οι «πράσινοι» παρουσίασαν πάλι τις γνωστές του παθογένειες, αφού είχαν αρκετά νεκρά διαστήματα, με συνέπεια να μην καταφέρουν να ξεφύγουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπιζόταν στην περιφερειακή άμυνα: δεν είναι τυχαίο ότι οι τρεις πρώτοι σκόρερ της Μπασκόνια ήταν οι Χάουαρντ, Μάνιον και Μαρίνκοβιτς (συνολικά 56 πόντοι).

Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα
Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα 1.571 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην τελική ευθεία του αγώνα όμως ανέλαβαν δράση οι Μήτογλου και Λεσόρ, που δείχνουν να έχουν κολλήσει εξαιρετικά. Ο Γάλλος σέντερ έσπασε τα… κοντέρ (σ.σ. ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα σε πόντους και ριμπάουντ), τελείωσε πολλές φάσεις μέσα στο «ζωγραφιστό» κι έβαλε στα καλάθια τους αντίπαλους ψηλούς, που δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν με κανέναν τρόπο. Ώρες-ώρες έμοιαζε σαν ταύρος σε υαλοπωλείο…

Ο 27χρονος φόργουορντ επιβεβαίωσε τον σημαντικό ρόλο που έχει σε αυτή την ομάδα, αλλά και πόσο πολύ έλειψε στις πρώτες υποχρεώσεις της. Ο «Μήτο» έδωσε σκορ και επιθετικές λύσεις με ποικίλους τρόπους, αποδεικνύοντας τις βελτιώσεις στο παιχνίδι του. Αν απέφευγε και κάποια φθηνά λάθη που έκανε (ειδικά το ένα εξ αυτών έκανε έξαλλο τον Αταμάν), τότε θα ήταν όλα τέλεια.

Κατά τα λοιπά, ο Σλούκας και ο Γκάι πραγματοποίησαν πολύ ώριμη εμφάνιση κι έδωσαν σημαντικές λύσεις από την περιφέρεια, είτε με τις δημιουργίες τους (7 ασίστ ο πρώτος), είτε με τα τελειώματά τους (13 πόντοι με 5/7 εντός παιδιάς) ο δεύτερος.

Το αρνητικό του αγώνα με την Μπασκόνια είναι ότι συνεχίζουν να μην αποδίδουν όπως μπορούν οι χρυσοπληρωμένοι Βιλντόσα και Ερνάνγκομεθ, οι οποίοι δεν έχουν προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και στον τρόπο παιχνιδιού του Αταμάν. Κι αυτό είναι κάτι που προβληματίζει έντονα τους ανθρώπους του «τριφυλλιού»…

Από ‘δω και πέρα, ο «εξάστερος» στρέφει το βλέμμα του στο ντέρμπι της Stoiximan Basket League κόντρα στον Ολυμπιακό, το οποίο αποτελεί ένα καλό τεστ για τη δυναμική της ομάδας.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.