ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

«Καθάρισε» το Μαρκόπουλο ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός είχε καλά διαστήματα και τελικά επικράτησε με 3-1 σετ του Μαρκόπουλου και έκανε το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα.

«Καθάρισε» το Μαρκόπουλο ο Παναθηναϊκός

Τα «φίνα κορίτσια» μπήκαν πολύ δυνατά στο πρώτο σετ και με την Καρκάσες σε θέση σερβίς προηγήθηκαν με 8-2, αφού η Κουβανή ακραία πίεζε με μεγάλη συνέπεια την υποδοχή του Μαρκόπουλου, δίνοντας διαφορά ασφαλείας από νωρίς στο «τριφύλλι». Η Γενιτσαρίδη και η Άτκινσον οδηγούσαν εκ του ασφαλούς στην επίθεση τον Παναθηναϊκό, μετά την Καρκάσες και το 13-6 διατηρούσε με άνεση σε θέση οδηγού τις γηπεδούχες. Ο Πασκουαλίνο κάλεσε και το δεύτερο τάιμ άουτ που δικαιούνταν με το σκορ στο 15-8 και ο Ιταλός τεχνικός του Μαρκόπουλου κατάφερε να χαλάσει το ρυθμό του Παναθηναϊκού, ενώ παράλληλα η ομάδα του μείωσε σε 17-12. Ο Γιάννης Καλμαζίδης πήρε τάμ άουτ και ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο παρκέ και «καθάρισε» το σετ, φτάνοντας αρχικά στο 20-13 και στη συνέχεια στο 25-14.

Στο δεύτερο σετ το Μαρκόπουλο προηγήθηκε με ένα γρήγορο 0-2, αλλά η απάντηση ήταν άμεση για τον Παναθηναϊκό που πήγε στο 4-2, έπειτα από τα καλά σερβίς της Παπαφωτίου. Οι φιλοξενούμενες ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικές στο δεύτερο σετ με αποτέλεσμα να μένουν σε απόσταση αναπνοής (11-10) από τις «πράσινες», που όμως συνέχιζαν να ελέγχουν το σετ. Οδεύοντας προς το τέλος του σετ οι «πράσινες» είδαν την Σαμαντάν να μπλοκάρει δύο συνεχόμενες φορές τις επιθέσεις του Μαρκόπουλου, βοηθώντας την ομάδα του Καλμαζίδη να προηγηθεί με 19-14. Η Γενιτσαρίδη είχε «ριζώσει» στο σερβίς και με άσσο «έγραψε» το 22-14, για να ακολουθήσει νέο τάιμ άουτ από τον Πασκουαλίνο. Το σετ δεν είχε επιστροφή για το Μαρκόπουλο και λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός το επιβεβαίωσε και με 25-17 έκανε το 2-0 στα σετ.

Το Μαρκόπουλο έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και έτσι στο τρίτο σετ τα έδωσε όλα φτάνοντας στο 0-3 και στη συνέχεια στο 3-8. Ο Γιάννης Καλμαζίδης κάλεσε τάιμ άουτ, αλλά οι «πράσινες» είχαν χάσει τη συγκέντρωσή τους με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενες να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά (4-11). Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήρθε σε πρώτο χρόνο, καθώς βελτίωσε την υποδοχή του, μείωσε τα λάθη του και με άσσο της Παπαφωτίου μείωσε σε 8-13. Το Μαρκόπουλο εκμεταλλεύονταν τη ραθυμία των γηπεδούχων και προηγήθηκε με 10-17, αλλά ύστερα από διαδοχικά μπλοκ της Σαμαντάν ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε νέα αντεπίθεση μειώνοντας σε 13-17. Το σετ μπήκε στην τελική του ευθεία με το σκορ στο 17-20 και το «τριφύλλι» να έχει ανεβάσει στροφές, έστω και αργά στο συγκεκριμένο σετ. Οι «πράσινες» δεν μπόρεσαν να κάνουν την ολική ανατροπή, γνωρίζοντας την ήττα στο τρίτο σετ (23-25), που διαμόρφωσε το 2-1 στα σετ.

Κράτα γερά ψυχάρα Πέννυ: Η Ρόγκα ανακοίνωσε τη μάχη της με τον καρκίνο
Κράτα γερά ψυχάρα Πέννυ: Η Ρόγκα ανακοίνωσε τη μάχη της με τον καρκίνο 391 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο τέταρτο σετ ο Παναθηναϊκός παρουσίασε και πάλι το καλό του πρόσωπο από την αρχή και πήρε από νωρίς ένα σημαντικό προβάδισμα πέντε πόντων (6-1). Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και έχοντας ως κορυφαία την Αλαγιάννη το Μαρκόπουλο με άσσο ισοφάρισε σε 10-10. Ο Γιάννης Καλμαζίδης κάλεσε τάιμ άουτ και στη συνέχεια οι «πράσινες» επέστρεψαν καλύτερες στο παρκέ, μεγαλώνοντας και πάλι τη διαφορά στο +4 (14-10), καθώς η Παπαφωτίου δυσκόλευε την υποδοχή των φιλοξενούμενων με τα σερβίς της. Το Μαρκόπουλο δεν τα παράτησε, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη δυσκολία του Παναθηναϊκού στην υποδοχή και μείωσε σε 19-18, μπαίνοντας στη διεκδίκηση του σετ και του ματς. Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε την ψυχραιμία, η  Καρκάσες πέρασε ξανά στο ματς, το μπλοκ του Παναθηναϊκού λειτούργησε αποτελεσματικότερα και με 25-21, το «τριφύλλι» πήρε το τρίτο σετ και τη νίκη με 3-1.

Τα σετ: 3-1 (25-14, 25-17, 23-25, 25-21)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.