ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Κούγιας: «Κορυφαία δικαστής η Σταμολέκα – Ίδια απόφαση και στην Εφέσεων»

Όλα όσα ανέφερε ο Κούγιας.

Κούγιας: «Κορυφαία δικαστής η Σταμολέκα - Ίδια απόφαση και στην Εφέσεων»

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στο LIBERO 107.4 FM :

Για την απόφαση της αναμέτρησης στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και την αρχική του δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος: «Αρκετοί συνάδελφοί σας με θεωρούν αξιόπιστο για την κρίση μου σε τέτοιες αποφάσεις. Όταν πρόκειται να εκδοθεί μια απόφαση που απασχολεί την κοινή γνώμη. Από τις 07:00 ως τις 08:00 ακούω ΕΡΑ Sport, στον δρόμο μου για το κέντρο. Καθώς διανύω καθημερινά μια απόσταση και έχω χρόνο να ακούσω ραδιόφωνο. Έτσι λοιπόν  με είχε ρωτήσει ο Χρήστος Κοντός, ο συνάδελφός σας την γνώμη μου. Με είχε ρωτήσει τι προβλέπω. Εγώ είχα πληροφορηθεί ήδη το περιεχόμενο του φύλλου αγώνος. Με βάση αυτά που είχε γράψει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνος λοιπόν, και με την έκθεση του γιατρού, είπα πως προβλέπω ότι ο αγώνας θα επαναληφθεί από εκεί όπου διεκόπη. Ο συνάδελφός σας τότε είχε αρχίσει να λέει τα δικά του, και του τόνισα πως αυτή ήταν η άποψη μου.

2 μέρες μετά με πήρε τηλέφωνο ξανά. Μετά την συμπληρωματική έκθεση, του ανέφερα πως ο δικαστής έχει δικαιωμα να ζητήσει διευκρινήσεις. Όπως συνέβη με Κομίνη και Σαββίδη πριν λίγα χρόνια.  Δεν περιορίζεται η κρίση του δικαιοδοτικού οργάνου στα όσα αναγράφονται στο φύλλο αγώνος. Αν χρειάζεται διευκρίνιση είναι δικαιωμα του δικαστή να το πράξει.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 62.125 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι απαντήσεις λοιπόν που ακολούθησαν ήταν καταπέλτης εις βάρος των απόψεων του Ολυμπιακού. Δεν υπήρχε περίπτωση, ακόμη και ο Κούγιας να ήταν δικηγόρος, ο καλύτερος δικηγόρος στην Ελλάδα γενικά, να υπήρχε άλλη απόφαση. Έτσι και έγινε. Ότι προέβλεψα. Η πραγματικότητα είναι συγκεκριμένη στα νομικά ζητήματα».

Για την απόφαση της Σταμολέκα: «Η δικαστής, η κυρία Αντιγόνη Σταμολέκα, είναι κορυφαία και επίλεκτη ανακριτής, σε πολύ σοβαρές ανακριτικές πράξεις. Δεν μπορώ να ακούω ανοησίες. Δεν το ανέχομαι. Αν μας βολεύει η απόφαση όλα είναι καλά. Αν όχι, αντιδρούμε. Πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις.»

Για το δευτεροβάθμιο της ΕΠΟ: «Είμαι απόλυτος. Η απόφαση θα είναι ίδια με το πρώτο. Έπειτα ο Ολυμπιακός δεν ξέρω αν είναι φρόνιμο να πάει στο CAS.  Δεν ξερω πως δικάζει το CAS. Τέτοιες υποθέσεις δεν κρίνονται όμως εκεί. Κρίνονται στο CAS άλλες υποθέσεις. Δεν είναι αρμόδιο να κρίνει πειθαρχικές διώξεις».

Για το ενδεχόμενο δημιουργίας δεδικασμένου: «Είναι γενίκευση αυτό που ακούγεται. Το ότι θα σκάσει μια κροτίδα δεν σημαίνει αυτομάτως πειθαρχικές ποινές. Έχουμε ποινές λόγω του τραυματισμού. Όχι λόγω κροτίδας. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Αυτά που ακούγονται γύρω γύρω είναι ανοησίες. Ο γιατρός είπε πως «εγώ δεν μπορώ να αποφανθώ, και χρειάζονται ιατρικά μέσα σε νοσοκομείο» και έρχεται έπειτα το νοσοκομείο και τον επιβεβαιώνει για τον τραυματισμό του παίκτη. Αν θέλουμε να πιστεύουμε πως όλα στην Ελλάδα είναι τόσο βρώμικα, ώστε να υπάρξουν γιατροί και να βεβαιώσουν ψευδείς σωματικές βλάβες, κάνουμε λάθος.»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.