ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και το απολαυστικό ποδόσφαιρό της

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον Παναθηναϊκό της... ταρίφας, που διαλύει κάθε αντίπαλο ανεξάρτητα από το ποιοι παίζουν και ποιοι όχι και αυτή τη στιγμή είναι μακράν η καλύτερη ομάδα στη χώρα.

Η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και το απολαυστικό ποδόσφαιρό της

Παναθηναϊκός – Βόλος 3-0 την 1η αγωνιστική. Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-1 την 3η αγωνιστική. Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-5 μία αγωνιστική αργότερα. Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-4 την έκτη αγωνιστική και Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 5-0 μερικές εβδομάδες αργότερα. Και χθες; Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 5-0. Αν αυτά τα ματς, τα… υπεράνω πάσης υποψίας, σε οδηγούν στο τέλος εκεί που θέλεις, τότε ο Παναθηναϊκός είναι στον σωστό δρόμο.

Για να το πούμε απλά; Δε χάνει «τσάμπα» βαθμούς, δεν τους «σπαταλάει» δεξιά κι αριστερά. Εως εδώ, δηλαδή έως την 9η αγωνιστική η οποία ολοκληρώνεται σήμερα με τα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και ΟΦΗ – Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός έχει χάσει βαθμούς μόνο σε ντέρμπι: στο 1-2 από την ΑΕΚ και στο 2-2 με τον ΠΑΟΚ. Στα ματς… χαμηλής επικινδυνότητας; Μετράει έξι στα έξι και μάλιστα με άνεση. Που έχασε πέρσι επί της ουσίας το πρωτάθλημα; Σε τρεις ισοπαλίες σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο και τον Ιωνικό στη Νεάπολη στην κανονική διάρκεια. Με τον Βόλο στη Λεωφόρο στα Play Offs όταν ο Σπόραρ έχασε το πέναλτι.

Καμιά φορά, πάντως, στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα μπορεί να μη λέει όλη την αλήθεια. Αλλά εδώ δεν ισχύει αυτό. Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο κερδίζει με μεγάλο σκορ, αλλά αυτό έρχεται μέσα από το ποδόσφαιρο που παίζει. Ένα ποδόσφαιρο που πολλές φορές σε κάνει να το χαζεύεις. Και σε γεμίζει απόλυτα με αυτό που εμφανίζει στο χορτάρι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αυτοματισμοί, πρέσινγκ παντού, γρήγορη ανάπτυξη, μεγάλη δημιουργία, αποτελεσματικότητα. Ήδη το… κοντέρ γράφει 26 γκολ σε 8 ματς. 27 σε… 8,5 παιχνίδια, βάζοντας μέσα και το ημίχρονο με τον Ολυμπιακό.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.146 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός σε σχέση με πέρσι είναι αλλαγμένος προς το καλύτερο. Στον απόλυτο βαθμό. Και γι’ αυτό μοιράζει… πεντάρες σε όποια ομάδα προσπαθεί να του βάλει δύσκολα, μετατρέποντας τους περισσότερους αγώνες του σε περίπατο.

Αν δεν ήταν άτυχος, θα είχε βάλει 4-5 γκολ και στον ΠΑΟΚ και θα είχε… καθαρίσει το ματς στο Φάληρο από το ημίχρονο. Επιβλήθηκε απέναντι και στους δύο αντιπάλους τους, που γλίτωσαν από καθαρή τύχη.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό; Είναι πως πια όσο μεγάλο κι αν είναι το rotation του Γιοβάνοβιτς, η ομάδα παρουσιάζει στο γήπεδο την ίδια εικόνα, την ίδια συνοχή, τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού. Διαλύει τον αντίπαλο ανεξάρτητα αν παίζει ο Ιωαννίδης ή ο Σπόραρ, ο Τζούρισιτς ή ο Μπερνάρ, ο Βιλένα ή ο Τσέριν, ο Μαντσίνι ή ο Παλάσιος. Κυριαρχεί, επιβάλλεται και σε κάνει να χαίρεσαι το ποδόσφαιρο που βλέπεις. Είναι, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, μακράν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.