ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κώστας Μανωλιουδάκης

Η αδιαμφισβήτητη αναβάθμιση με Ναν, η ατυχία με Σλούκα και η… κατάρα της Βαρκελώνης

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη μεταγραφή του Ναν στον Παναθηναϊκό, αλλά και για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα.

Η αδιαμφισβήτητη αναβάθμιση με Ναν, η ατυχία με Σλούκα και η… κατάρα της Βαρκελώνης

Αφού λοιπόν κατακάθισε η… σκόνη από τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για το ελληνικό πρωτάθλημα, ας ασχοληθούμε με τον Κέντρικ Ναν, με την ατυχία του Κώστα Σλούκα, αλλά και με το εκτός έδρας ματς των «πρασίνων» με την Μπαρτσελόνα.

Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» έκαναν μία ακόμα οικονομική υπέρβαση (περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ) και σέρβιραν το… πολυδιαφημισμένο γλυκό με την απόκτηση του Κέντρικ Ναν, ο οποίος αναμένεται να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο την περιφερειακή γραμμή της ομάδας του Αταμάν.

Ο αριστερόχειρας Αμερικανός διαθέτει όλα αυτά τα στοιχεία που χρειαζόταν ο «εξάστερος» για να ανέβει ένα ακόμα επίπεδο, ενώ είναι δεδομένο ότι έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει στην Ευρωλίγκα.

Καταρχάς, πρόκειται για έναν πολύ εκρηκτικό και αθλητικό γκαρντ, που είναι διεισδυτικός και μπορεί να επιτεθεί με ορμή στο αντίπαλο καλάθι, παρότι το ύψος του δεν βοηθάει ιδιαίτερα (1.91μ.). Επιπροσθέτως, είναι αρκετά αξιόπιστος σουτέρ από την περίμετρο (36,2% στα τρίποντα είχε στο ΝΒΑ), ενώ έχει πολύ καλό jump shoot.

Στην άμυνα μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και σε σχήμα με 3 καθαρόαιμους γκαρντ (που τόσο πολύ αρέσουν στον Αταμάν), αφού έχει δυνατό κορμί και μακριά άκρα. Αν δείξει διάθεση αυτό το κομμάτι, τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει χτυπήσει… διάνα.

Από ‘κει και πέρα, μιλάμε για έναν παίκτη που βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία (28 χρονών), που έχει πράγματα να αποδείξει και προέρχεται από 4 γεμάτες σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη (193 ματς κανονικής περιόδου, τα 113 ως μέλος της αρχικής πεντάδας) κι ενώ έκανε… παπάδες στις δύο πρώτες του χρονιές με τους Χιτ (15,3 πόντοι/μέσο όρο το 2019-20 και 14,6 πόντοι/μέσο όρο το 2020-21).

Στα αρνητικά του ότι ίσως χρειαστεί ένα μικρό διάστημα προσαρμογής στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού, καθώς δεν είχε πρότερη εμπειρία. Επίσης, στα μειονεκτήματά του θα βάζαμε και το γεγονός πως θέλει πολύ την μπάλα στα χέρια του και σε ορισμένες περιπτώσεις πιθανότατα να κάνει κατάχρηση ντρίμπλας και προσπαθειών.

Συμπερασματικά, ο Ναν μοιάζει ως η καλύτερη δυνατή επιλογή για την περιφερειακή γραμμή του «τριφυλλιού» και μπορεί να αποτελέσει το έτερον ήμισυ του Σλούκα σε ένα δίδυμο που έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το Μίτσιτς-Λάρκιν που είχε ο Αταμάν στην Εφές.

Όσον αφορά τον αρχηγό του «εξάστερου», να του ευχηθούμε περαστικά καθώς πέρασε τη χθεσινή νύχτα στο νοσοκομείο λόγω γαστρεντερίτιδας. Ο 34χρονος γκαρντ στάθηκε άτυχος αφού θα χάσει το ματς με την Μπαρτσελόνα και μοιραία πάει πίσω τώρα που άρχισε να βρίσκει ρυθμό. Ειδικά σε αυτό το ματς τον είχε τόσο ανάγκη ο προπονητής του, αφού θα απουσιάσει και ο Βιλντόσα.

Ολοκληρώνοντας, να πούμε ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί ένα πολύ καλό τεστ δυνατοτήτων για τον Παναθηναϊκό, που έχει να σπάσει και μια κατάρα που τον συνοδεύει στη Βαρκελώνη. Συγκεκριμένα, έχει να νικήσει εκεί εδώ και 10 χρόνια (ή 3.858 ημέρες για την ακρίβεια). Από εκείνο το 65-66 τον Απρίλιο του 2013, με το τρίποντο του Διαμαντίδη μπροστά στον Τζαγουάι. Έκτοτε υπέστη 12 σερί εκτός έδρας ήττες από τους «μπλαουγκράνα».

Ανεξαρτήτως έδρας, ο «εξάστερος» έχει να νικήσει την Μπάρτσα από τις 21 Νοεμβρίου του 2018 (9 συνεχόμενες ήττες). Για να το πάμε λίγο παραπέρα, το «τριφύλλι» δεν έχει νικήσει σε ισπανικό έδαφος από τον Φεβρουάριο του 2019, όταν είχε επικρατήσει 99-80 της Γκραν Κανάρια. Από τότε μετράει 16 διαδοχικές ήττες σε ματς κανονικής περιόδου και playoffs. Αλλά οι παραδόσεις είναι για να σπάνε…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.