ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παραδόθηκε στη Βαρκελώνη ο ελλιπής Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έδειξε καλά δείγματα στο πρώτο δεκάλεπτο κόντρα στην Μπαρτσελόνα όμως στις υπόλοιπες τρεις δεν εμφανίστηκε στο παρκέ και ηττήθηκε στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" με σκορ 80-72 για την 6η αγωνιστική της Euroleague.

Παραδόθηκε στη Βαρκελώνη ο ελλιπής Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έδειξε καλά δείγματα στο πρώτο δεκάλεπτο κόντρα στην Μπαρτσελόνα όμως στις υπόλοιπες τρεις δεν εμφανίστηκε στο παρκέ και ηττήθηκε στο “Παλάου Μπλαουγκράνα” με 80-72 για την 6η αγωνιστική της Euroleague.

Kάκιστη εικόνα από τους παίκτες του “τριφυλλιού” που έχασαν 42 συνολικά ριμπάουντ, από τους Καταλανούς, εκ των οποίων τα 19 ήταν επιθετικά. Πλέον ο Παναθηναϊκός, βρίσκεται στο 2-4 και πλέον θα αναζητήσει τη νίκη στο Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα την επόμενη εβδομάδα.

Το ματς

Με τον Παναθηναϊκό να είναι άκρως ανταγωνιστικός κόντρα στην Μπαρτσελόνα άρχισε η αναμέτρηση στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Ο Ντα Σίλβα με φόλοου έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους με τον Γκραντ να απαντά άμεσα βάζοντας το «τριφύλλι» για πρώτη φορά μπροστα (3-2). Σατοράνσκι και Βέσελι έφεραν το σκορ στο 6-3, με τον Λεσόρ να ευστοχεί σε 2 βολές στη συνέχεια (6-4). Από το σημείο εκείνο και έπειτα ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε αρκετά λάθη τα οποία ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε σε όλες τις περιπτώσεις η Μπαρτσελόνα, με τον Αταμάν να καλεί στα 4:45 time out βλέποντας του Καταλανους να ξεφεύγουν στο +6 (13-7). Με την επιστροφή στο παρκέ Γκραντ και Μπριθουέλα έφεραν το ματς στο 15-9 με τον «εξάστερο» να τρέχει ένα επί μέρους 5-0 και να μειώνει στον πόντο με το τρίποντο του Γκάι (15-14). Η Μπαρτσελόνα απάντησε με ένα 4-0 (19-14) αλλά ο Γκριγκόνις μείωσε στο καλάθι με τρίποντο από τα οκτώ μέτρα (19-17) με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει με την Μπαρτσελόνα να προηγείται 21-20.

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 215.673 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στη δεύτερη περίοδο παρότι ο Παναθηναϊκός μείωσε ξανά σε 23-22, η Μπαρτσελόνα συνέχισε να μαζεύει ριμπάουντ κάτω από το «πράσινο» καλάθι με το σκορ να έρχεται στο 28-22, μετά από ένα σερί 5-1. Το μυαλό των παικτών του Αταμάν φαίνεται πως «θόλωσε» καθώς την στιγμή που ηθελαν να μαζέψουν το σκορ ένα λάθος του Γκάι, έδωσε το δικαίωμα στον Παουλί να «ανοίξει» την ψαλίδα στους εννέα (31-22). Το τρίποντο του Καλαϊτζάκη αμέσως μετά εμοιαζε με «ανάσα» αλλά ο Παουλί με νέο επιθετικό ριμπάουντ (15-5) έκανε το 33-25. Άμεσα ο Γκριγκόνις με νέο τρίποντο μείωσε στους πέντε (33-28), πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο. To έβδομο λάθος του Παναθηναϊκού, βοήθησε τον Τζαμπάρι Πάρκερ να κάνει αρχικά το 35-28, Mάλιστα ο Τζαμπάρι Πάρκερ, σημείωσε τέσσερις ακόμη πόντους φέρνοντας για πρώτη φορά στο ματς τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (39-28), 2:39 πριν το ημίχρονο. Ο Μήτογλου με φόλοου έδωσε ανάσα στον Παναθηναϊκό (39-30) όμως το επιθετικό φάουλ του Βέσελι στον Καλαϊτζάκη “βαφτίστηκε” αμυντικό για 2 βολές, με τον Τσέχο να ευστοχεί και στις δυο (41-30). Το κακό με τα ριμπάουντ συνεχίστηκε με τον Πάρκερ να “μαζεύει” το 20ο και 9ο επιθετικό σκοράροντας στη συνέχεια για το 43-30. Οι διαιτητές λίγο πριν το τέλος χρέωσαν τεχνική ποινή τον προπονητή της Μπαρτσελόνα, Ρότζερ Γκριμάου, με τεχνική ποινή με τον Γκριγκόνις να ευστοχεί για το 43-31. Ο Σατοράνσκι και ο Λεσόρ διαμόρφωσαν το 45-33 του ημιχρόνου.

Mε ένα ακόμη λάθος του Γκάι ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βρήκε μετά από τρία λεπτά καλάθι δια χειρός Μήτογλου. Αυτό το καλάθι στάθηκε αφορμή για να κάνει ένα 9-0 για να φέρει τη διαφορά στους 19 (54-35). Η διαφορά αυτή δεν μπορούσε να καλυφθεί αφού η εικόνα του “τριφυλλιού” δεν βελτιώθηκε σε κανέναν τομέα, με αποτέλεσμα να φτάσει στο -24 στο τέλος της 3ης περιόδου (71-47).

Διαδικαστικού χαρακτήρα η τέταρτη περίοδος με την Μπαρτσελόνα να μην χαλαρώνει και να φτάνει τη διαφορά στους 28 πόντους μετά από τρία λεπτά ματς (75-53). Ο Παναθηναϊκός ωστόσο ως μοναδικό κέρδος είχε τον Μπαλτσερόφσκι που στο 4ο δεκάλεπτο πάλεψε μόνος του φτάνοντας συνολικά τους 10 πόντους. Η ομάδα του Αταμάν “ροκάνισε” τη διαφορά στους 14 πόντους στο 36′ (75-61). Περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος ο Γκραντ ευστόχησε μετά από ώρα σε τρίποντο. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει στους οκτώ πόντους λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος με τους διαιτητές να σφυρίζουν ανάποδα αντιαθλητικά φάουλ προκαλώντας την έκρηξη του Εργκίν Αταμάν την στιγμή που το ματς ολοκληρώθηκε στο 80-72.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 45-33, 71-47, 80-72

Δείτε τα στατιστικά εδώ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.