ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Μετεξεταστέος στο τεστ της Βαρκελώνης

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού και την ήττα από την Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Μετεξεταστέος στο τεστ της Βαρκελώνης

Το ταξίδι του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη ξεκίνησε με καλές συνθήκες, αφού η ομάδα του Αταμάν προερχόταν από το διπλό στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό. Παρ’ όλα αυτά, εξελίχθηκε σε εφιάλτη, με τους «πράσινους» να περνούν δύσκολες στιγμές στο τεστ με την Μπαρτσελόνα, στο οποίο έμειναν… μετεξεταστέοι και ηττήθηκαν 80-72.

Αναφέραμε τη λέξη «τεστ» διότι ως τέτοιο λογιζόταν το συγκεκριμένο ματς. Ήταν ένα τεστ δυνατοτήτων για το «τριφύλλι» κόντρα σε μια γεμάτη ομάδα που έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν της. Ένα τεστ για να τσεκάρει τις δυνάμεις του και για να αποδείξει αν θα έχει συνέχεια η καλή εμφάνιση κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο. Ήταν μια δοκιμασία σε μια δύσκολη έδρα, όπου παραδοσιακά βιώνει μαρτύριο και όπου έχει να νικήσει 10 χρόνια.

Αντί λοιπόν όλα αυτά να κρατήσουν σε εγρήγορση τους παίκτες του, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Οι «πράσινοι» έχασαν κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ στα 3 πρώτα δεκάλεπτα (σε κάποια στιγμή ήταν 37-19 υπέρ των γηπεδούχων) και υπέφεραν από την ορμή των Καταλανών, που απλά έκαναν τα… βασικά και είχαν περισσότερη διάθεση από τους αντιπάλους τους.

Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα
Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα 1.539 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 8 πόντους διαφορά και δέχθηκε 80 πόντους σε ένα παιχνίδι που ο αντίπαλος μοίρασε μόλις 10 ασίστ και υπέπεσε σε 14 λάθη, ενώ σούταρε μόλις με 22% στα τρίποντα (4/18). Έτσι όμως είναι η Ευρωλίγκα και σε αυτό το επίπεδο δεν σου συγχωρούν το παραμικρό. Όπως συνέβη με την Μπάρτσα, η οποία τιμώρησε τις αδράνειες στην άμυνα του «εξάστερου», κυρίως από τη ρακέτα (σκόραρε 22 πόντους δεύτερης ευκαιρίας).

Στα λίγα θετικά που μπορούμε να κρατήσουμε είναι ότι οι παίκτες του Αταμάν δεν… παράτησαν το ματς, όταν ξέφυγε για τα καλά η διαφορά και πάλεψαν να τη μαζέψουν (στο -8 τελικά) με το εντυπωσιακό 25-9 επιμέρους σκορ στην 4η περίοδο. Για να κάνουμε και λίγη πλάκα, αν είχε λίγο χρόνο ακόμα ίσως να γινόμασταν και μάρτυρες μιας επικής αντεπίθεσης και (ίσως) ανατροπής.

Ένα ακόμα στοιχείο που μας άρεσε είναι ότι παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο, είχαν διάθεση και άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις. Ο Μωραΐτης «μεγάλωσε» κάπως σε ένα δύσκολο βράδυ για την ομάδα του και σε ένα… κατηφορικό γήπεδο, ενώ ο Μπαλτσερόφσκι έδειξε τι μπορεί να κάνει στην επίθεση όταν τροφοδοτηθεί σωστά (12 πόντοι με 5/5 δίποντα στα 13 τελευταία λεπτά), ενώ και στην άμυνα έβαλε το κορμί του. Αν καταφέρουν οι δύο συγκεκριμένοι να προσφέρουν ποιοτικά λεπτά και όταν τα παιχνίδια «καίνε», τότε ο Αταμάν θα έχει κάθε λόγο να χαμογελάει…

Υ. Γ. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να μην παίρνει τίποτα από έναν παίκτη σαν τον Χουάντσο Ερνάνγκομεθ. Ο Ισπανός φόργουορντ ήταν σκιά του εαυτού του στη Βαρκελώνη κι έκανε μόνο κακό στην ομάδα με την παρουσία του. Άτολμος επιθετικά, δεν κατάφερε να πάρει πλεονέκτημα και να ποστάρει κοντύτερους αντιπάλους, ενώ και στην άμυνα βρισκόταν… αλλού.

Υ. Γ. 2 Συγκλονιστικοί οι περίπου 300 φίλοι του Παναθηναϊκού, δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και να στηρίζουν την ομάδα, ακόμα και μετά το ματς.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.