ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Εκτέλεσε τον Ολυμπιακό με επική ανατροπή και σπουδαία Σταμολάμπρου ο Παναθηναϊκός!

Μέγας Παναθηναϊκός επέστρεψε από την κόλαση και πήρε το ντέρμπι! Οι "πράσινες" παρότι βρέθηκαν για μεγάλο διάστημα πίσω στο σκορ επικράτησαν του Ολυμπιακού στο κλειστό "Παύλος Γιαννακόπουλος" 56-55 με την Σταμολάμπρου να πετυχαίνει το κρισιμότερο τρίποντο της αναμέτρησης και την Τζόουνς να ολοκληρώνει με λέι-απ την ανατροπή!

Εκτέλεσε τον Ολυμπιακό με επική ανατροπή και σπουδαία Σταμολάμπρου ο Παναθηναϊκός!

Μέγας Παναθηναϊκός επέστρεψε από την κόλαση και πήρε το ντέρμπι! Οι “πράσινες” παρότι βρέθηκαν για μεγάλο διάστημα πίσω στο σκορ επικράτησαν του Ολυμπιακού στο κλειστό “Παύλος Γιαννακόπουλος” 56-55 με την Σταμολάμπρου να πετυχαίνει το κρισιμότερο τρίποντο της αναμέτρησης και την Τζόουνς να ολοκληρώνει με λέι-απ την ανατροπή!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός έκανε εκρηκτικό ξεκίνημα στο ντέρμπι καθώς βρέθηκε άμεσα να προηγείται 7-0, με τη Βίτολα και τη Χριστινάκη να δημιουργούν ένα 5-0 σερί για τον Ολυμπιακό για το 7-5. Οι “πράσινες” διατήρησαν το προβάδισμα τους παρά την προσωρινή ισοφάριση των φιλοξενούμενων, με τις Ρέιντζ και Τζόουνς να δίνουν “ανάσα” για το +6 (16-10) της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, έφερε γρήγορα το σκορ στον πόντο με καλάθι από τη Μόρισον και τρίποντο της Σπυριδοπούλου (16-15) αλλά το αντιαθλητικό της παίκτριας του Ολυμπιακού έδωσε το δικαίωμα στην Σωτηρίου να κάνει το 18-15. Η Βίτολα και η Τσίτκοβιτς αναλώθηκαν σε έναν άτυπο διαγωνισμό τριπόντων με τον Παναθηναϊκό να παραμένει στο +3 (21-18). Η ομάδα του Πειραιά πήρε προβάδισμα στο ματς με ένα επί μέρους 6-0 για το 21-24 με τη Θεοδωρομανωλάκη να ισοφαρίσει 24-24. Από το σημείο εκείνο και έπειτα ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος και βρέθηκε στο -6 (27-33) και είχε την ευκαιρία να μειώσει στο τέλος του ημιχρόνου όμως το σουτ της Παυλοπούλου δεν μπήκε με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται υπέρ του Ολυμπιακού.

Mε τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος αφού ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο +8 (29-37), αλλά ο Παναθηναϊκός αντέδρασε μειώνοντας στους δυο με πρωταγωνίστριες της Σταμολάμπρου, Ρέιντζ και Παυλοπούλου για το 38-40. Ωστόσο, οι παίκτριες της Καπογιάννη ήταν άστοχες με το σκορ να ξεφεύγει και πάλι και το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 40-45.

Η “πράσινη” αντεπίθεση ξεκίνησε στο τέταρτο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει απαντήσεις στο σκληρό παιχνίδι του Ολυμπιακού αλλά και στις λανθασμένες διαιτητικές υποδείξεις. Τζόουνς και Τσβίτκοβιτς έφεραν το ματς στην ισοπαλία 46-46, με την Τζόουνς να βάζει μετά από ώρα τον Παναθηναίκό μπροστά στο σκορ 49-48. Στα μέσα του 4ου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός πήγε να ανοίξει τη διαφορά όμως οι διαιτητές έδωσαν ζωή στον Ολυμπιακό σφυρίζοντας ένα απίθανο φάουλ το οποίο έστειλε στη γραμμή τη Βίτολα για το 51-53, ενώ 1:55′ πριν το φινάλε η Τσβίτκοβιτς αποβλήθηκε με 5ο φάουλ.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση και η Σταμολάμπρου με ένα μεγάλο τρίποντο έβαλε ξανά μπροστά τον Παναθηναϊκό (54-53) αλλά η Νικολοπούλου με λέι απ έβαλε εκ νέου μπροστά τον Ολυμπιακό με την Καπογιάννη να καλεί τάιμ άουτ για την τελευταία επίθεση.Με την επιστροφή στο παρκέ η Τζόουνς απάντησε με λέι-απ 26″ πριν το φινάλε.

Στην τελευταία επίθεση ο Ολυμπιακός εξάντλησε τον χρόνο και αστόχησε με τον Παναθηναϊκό να παίρνει σπουδαία νίκη με σκορ 56-55!

Τα δεκάλεπτα: 16-10, 27-33, 40-45, 56-55.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.