ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Με τη σωστή διάθεση πριν από το must-win με την Άλμπα

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την κυριαρχική εμφάνιση και την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Απόλλωνα Πάτρας.

Με τη σωστή διάθεση πριν από το must-win με την Άλμπα

Όπως λέμε κάθε φορά σε τέτοιες περιπτώσεις, το ζητούμενο για τον Εργκίν Αταμάν στα ματς με τους λεγόμενους μικρομεσαίους (με κάθε σεβασμό σε αυτές τις ομάδες) του ελληνικού πρωταθλήματος είναι να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του και να δοκιμάσει διάφορα πράγματα σε μορφή αγώνα. Στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πάτρας λοιπόν, ο Παναθηναϊκός είχε καλή διάθεση, προσέφερε θέαμα και… ξέσπασε λίγο πριν από το must-win παιχνίδι με την Άλμπα στο Βερολίνο.

Οι «πράσινοι» είχαν εύκολο έργο κόντρα στην ιστορική ομάδα της Αχαΐας και σήκωσαν το πόδι τους από το γκάζι μονάχα στο φινάλε του αγώνα, όταν αποφάσισαν να ρίξουν στροφές. Παράλληλα έδειξαν να «χαλαρώνουν» και να ξεπερνούν πολύ γρήγορα την οδυνηρή ήττα από την Μπαρτσελόνα, που τόσο πλήγωσε τον εγωισμό τους και τους προσγείωσε απότομα στην πραγματικότητα.

Κόντρα στον Απόλλωνα, οι παίκτες του «τριφυλλιού» ήταν πολύ πιο… επιθετικοί σε όλες τις άκρες του παρκέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι πήραν τα διπλάσια ριμπάουντ (52 έναντι 26) από τους αντιπάλους τους και φρόντισαν να εκμεταλλευτούν τα 15 επιθετικά με 24 πόντους δεύτερης ευκαιρίας. Θυμάστε ποιος τομέας πλήγωσε περισσότερο τον Παναθηναϊκό στην πρόσφατη επίσκεψή του στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» ε;

Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα
Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα 1.573 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Προσθέστε σε όλα αυτά ότι είδαμε κάποιους «πράσινους» να είναι πιο τολμηροί στις προσπάθειές τους. Για παράδειγμα, ο Χουάντσο πήρε 13 σουτ αυτή τη φορά (5/13), ενώ και ο Μπαλτσερόφσκι τελείωσε πολλές φάσεις (6/9 σουτ εντός παιδιάς). Ο κορυφαίος βέβαια ήταν ο Μωραΐτης, ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και πυροβολούσε ασταμάτητα έξω από τα 6,75μ. (5/5 τρίποντα), ενώ είχε και πολύ καλές δημιουργίες (5 ασίστ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την 4η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της ιστορίας του στο πρωτάθλημα, ενώ πέτυχε 112 πόντους με 19 τρίποντα: ήταν πιο εύστοχος έξω από τα 6,75μ. (19/33) από τη γραμμή των βολών (5/11). Επίσης, σκόραραν και οι 11 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν (οι 7 εξ αυτών με διψήφιο αριθμό πόντων), με τον Λεσόρ να παίρνει ρεπό.

Βέβαια, έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι τέτοιου τύπου αναμετρήσεις δεν αποτελούν κριτήριο για τη δυναμική της ομάδας, αφού υπάρχει χαώδης διαφορά δυναμικότητας με τους υποδεέστερους αντιπάλους. Ίσως να λειτουργούν σαν… μερική προσομοίωση για τους πολύ πιο απαιτητικούς αγώνες της Ευρωλίγκας.

Μιας και αναφερθήκαμε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, να πούμε ότι άπαντες στον οργανισμό του «εξάστερου» στρέφουν το βλέμμα τους τώρα στην πολύ σημαντική συνάντηση με την Άλμπα στο Βερολίνο. Κακά τα ψέματα, αυτό είναι ένα από τα πιο… must-win παιχνίδια -ειδικά εκτός έδρας- για το «τριφύλλι».

Αφενός, οι Γερμανοί δεν τρομάζουν με τη μέχρι τώρα παρουσία τους. Αφετέρου, αν θέλουν οι «πράσινοι» να στοχεύουν ψηλά, τότε οφείλουν να πάρουν αυτό το ματς, καθώς με μια απώλεια, θα βρεθούν στο 2-5 και άντε να καλύψουν μετά το χαμένο έδαφος. Αφήστε δε, που είναι μια καλή ευκαιρία να χτίσουν ένα καλό σερί νικών, καθώς μετά ακολουθούν 3 διαδοχικοί αγώνες στο ΟΑΚΑ με ομάδες που είναι στα μέτρα τους…

Υ. Γ. Σλούκας, Μωραΐτης, Καλαϊτζάκης, Γκραντ και Γκριγκόνις είχαν 14/16 τρίποντα συνολικά κόντρα στον Απόλλωνα!

Υ. Γ. 2 Στο Βερολίνο, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να έχει την υποστήριξη 1.000 και βάλε φιλάθλων του!

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.