ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Καπογιάννη: «Ο Παναθηναϊκός “κλείνει” την ψαλίδα με τις ομάδες του εξωτερικού»

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 56-55 τον Ολυμπιακό για την 5η αγωνιστική της Α1 Γυναικών και η προπονήτρια του «τριφυλλιού», Ελένη Καπογιάννη, μίλησε στο ΕΟΚ Web Radio.

Καπογιάννη: «Ο Παναθηναϊκός

Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού: «Εννοείται ότι χαρήκαμε που κερδίσαμε, αλλά είναι απλά μια νίκη κανονικής περιόδου που μας δίνει ψυχολογικό αβαντάζ. “Τινάξαμε” από πάνω μας και το βάρος της ήττας απ’ τη Μέχελεν, γιατί μάς ακολουθούσε, οπότε ισορροπήσαμε ψυχολογικά. Οι δύο ομάδες αυτήν τη στιγμή είναι ισοδύναμες, οπότε στα μεταξύ τους παιχνίδια παίζει πολύ ρόλο ο ψυχολογικός παράγοντας, ανάλογα την ημέρα, και λιγότερο η τακτική. Σε ένα κλειστό ματς παίζει ρόλο ο χαρακτήρας και το mentality μιας ομάδας. Νομίζω ότι αυτό έγινε και σε αυτό το παιχνίδι».

Για την προετοιμασία της προπονητικά ενόψει του αγώνα: «Στη δική μου προετοιμασία σαν κόουτς, έπρεπε να διαχειριστώ το κομμάτι του όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και μπορεί ο χρόνος να μην είναι πολύς. Πώς με τη δική μου ηρεμία και τις δικές μου αποφάσεις μπορώ να επαναφέρω την ομάδα μου να είναι λίγο πιο ισορροπημένη. Αυτό ήθελα να διαχειριστώ σε σχέση με το ματς με τη Μέχελεν. Επειδή προβλεπόταν ένα κλειστό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έπρεπε εάν τα πράγματα δεν είναι καλά να παραμείνω ήρεμη και να πάρω αποφάσεις στο πού θα “δώσω” τη μπάλα και με ποιον τρόπο. Θεωρώ ότι σε πολύ μεγάλο ποσοστό τα κατάφερα».

Για το ότι ο Ολυμπιακός ανέτρεψε την εις βάρος του διαφορά από την 2η περίοδο: «Στη 2η περίοδο “άνοιξα” λίγο το rotation γιατί έπρεπε ν’ αρχίσω να “φρεσκάρω” τις παίκτριές μου, με αποτέλεσμα να χάσουμε τον ρυθμό μας και κυρίως αμυντικά. Στο 2ο δεκάλεπτο δεχθήκαμε 23 πόντους και βάλαμε 11, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα δεχθήκαμε 12, 10 και 10. Εκεί έγινε η διάφορά. Όταν έχεις μια διαφορά και αυτή ανατρέπεται, θα πέσει η ψυχολογία, η παίκτρια “σφίγγεται”. Αυτό έπρεπε να διαχειριστούμε εμείς, πώς επαναφέρουμε την ψυχολογία μας σε κάθε κατοχή. Αυτό δουλεύουμε αρκετά και στην προπόνηση».

«Βόμβα» με Πάντερ και Παρτίζαν!
«Βόμβα» με Πάντερ και Παρτίζαν! 40.236 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου: «Η Άννα-Νίκη δεν ήταν καλή, ήταν πάρα πολύ αγχωμένη και ήταν φυσιολογικό ως ένα βαθμό, αλλά εγώ την εμπιστεύθηκα στο τελείωμα του αγώνα, πίστευα ότι θα δώσει πράγματα. Και, πράγματι, με δικαίωσε. Την Άννα-Νίκη την πιστεύω και θεωρώ ότι είναι χαρακτήρας που όταν της δείξεις εμπιστοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει. Σαφώς θα υπάρξουν φορές που δε θα τα καταφέρει, αλλά πρέπει να πάρει απόφαση τόσο ο προπονητής, όσο και όλη η ομάδα, ότι ο ρόλος είναι αυτός. Κάποια στιγμή ο ρόλος πετυχαίνει, άλλες φορές όχι. Γενικά πιστεύω όλες μου τις αθλήτριες και το ότι αποφάσισα να δώσω τη μπάλα στην Τζασμίν και την Άννα-Νίκη δε σημαίνει ότι υποτιμώ τις υπόλοιπες. Όλες έχουν το ρόλο τους. Κάποια έδωσε την πάσα, κάποια άλλη θα έπρεπε να κάνει ένα σκριν ή ένα pop-out».

Για την καθοριστική Τζασμίν Τζόουνς: «Η Τζασμίν “ζει” γι’ αυτές τις ατμόσφαιρες, όμως κι αυτή χρειάζεται λίγη δουλειά στο να διαχειρίζεται τα συναισθήματά της, έχει σκαμπανεβάσματα ψυχολογικά. Από τότε που ήρθε στην Ελλάδα, επειδή αντιμετωπίσαμε τέτοια πράγματα, το δουλεύει πάρα πολύ. Όσον αφορά την ατμόσφαιρα, περισσότερο της αρέσει παρά την αγχώνει».

Για τον όμιλό τους στο EuroCup: «Στο γκρουπ που είμαστε, αν εξαιρέσουμε τη Σλάβια, που επίσης είναι μια πολύ σκληρά ομάδα, απλά δε έχουν μάθει να κερδίζουν γιατί δεν έχουν συγκεκριμένη τακτική, οι άλλες είναι πολύ δυνατές. Η Μέχελεν είναι επιπέδου Ευρωλίγκας, παίζει με 6 ξένες και ο λόγος που παίζει στο EuroCup είναι καθαρά γηπεδικός. Η FIBA δεν έκανε approve το γήπεδό τους και αναγκάστηκαν να παίζουν σε άλλο, όπου δεν είχαν τον κόσμο μαζί τους. Η Μπεσίκτας είναι ομάδα πάρα πολλά χρόνια. Έχει την Κινέζα και πληρώνει και τον μάνατζερ της για να κοντά της κάθε μέρα, η Έβανς είναι WNBAer, τρομερή παίκτρια. Είναι πολύ καλές ομάδες. Το ότι ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει να κοιτάζει αυτές τις ομάδες στα μάτια και να διεκδικεί τη νίκη, είναι μεγάλη υπόθεση. Παίζουμε με πάρα πολύ καλές ομάδες και ο κόσμος που παρακολουθεί μπάσκετ το βλέπει. Με τη Μέχελεν 37 λεπτά ήμασταν από πάνω και τελικά “καταρρεύσαμε” γιατί κάναμε 2 λάθη».

Για την ήττα απ’ τη Μέχελεν και το παιχνίδι που ακολουθεί με τη Μπεσίκτας: «Αυτό το “must win” επηρέασε την ομάδα. Είπα στα κορίτσια ότι δε με νοιάζει που χάσαμε, γιατί θεωρώ ότι παίζουμε καλό μπάσκετ και προσφέρουμε θέαμα. Δε θεωρώ ότι κέρδισε η Μέχελεν το ματς, θεωρώ ότι το χάσαμε εμείς. Φυσικά, έχουμε και πιθανότητες να προκριθούμε. Δε θεωρώ απίθανο να πάμε στη Μπεσίκτας και να κερδίσουμε. Δε θα πάμε εκεί να χάσουμε με μικρή διαφορά για να προκριθούμε σαν καλύτεροι 3οι, θα το “χτυπήσουμε” το παιχνίδι, με όποιον τρόπο μπορούμε. Οι πιθανότητές μας είναι πάρα πολύ καλές για να προκριθούμε στα νοκ-άουτ».

Για την ευρωπαϊκή παρουσία του Παναθηναϊκού την τελευταία τριετία: «Η ομάδα του Παναθηναϊκού συστήθηκε στην Ευρώπη και χρόνο με τον χρόνο είναι καλύτερη και κοιτάζει στα μάτια τον πολύ καλό αντίπαλο, όχι απλά τον καλό. Πριν 2 χρόνια παίξαμε με την Πολκοβίτσε, όπου πήγαμε, “χτυπήσαμε” το ματς και χάσαμε στα τελευταία 3-4 λεπτά. Η ομάδα κάνει βήματα προόδου. Παίζει σημαντικό ρόλο ο τρόπος που δουλεύουμε, που ακολουθούμε το μπάσκετ και την εξέλιξή του. Η ομάδα παίζει ελκυστικό μπάσκετ και παράλληλα κοιτάζει τον αντίπαλο στα μάτια και διεκδικεί ό,τι της αναλογεί σε κάθε ματς. Ο Παναθηναϊκός την “κλείνει” την ψαλίδα με τις ομάδες του εξωτερικού, στο 1ο επίπεδο η ομάδα κοιτάζει στα μάτια όλους τους αντιπάλους».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.