ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αυτοκτονία του Παναθηναϊκού και αντίο πρωτιά

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με παίκτη παραπάνω για 60 λεπτά, είχε βρει γκολ και ψυχολογία πριν το ημίχρονο, αλλά... αυτοκτόνησε στη Ρεν. Ένα πεντάλεπτο μπλακ άουτ έφερε δύο γκολ των Γάλλων και μαζί το τελικό 3-1, με τον Παναθηναϊκό να αποχαιρετά οριστικά την πρωτιά, ενώ δυσκόλεψε και η δεύτερη θέση μετά τη νίκη της Βιγιαρεά απέναντι στη Μακάμπι. Ο Ιωαννίδης με πέναλτι ο σκόρερ, συγκλονιστικός ο κόσμος που δε σταμάτησε ούτε λεπτό να τραγουδάει

Αυτοκτονία του Παναθηναϊκού και αντίο πρωτιά

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με παίκτη παραπάνω για 60 λεπτά, είχε βρει γκολ και ψυχολογία πριν το ημίχρονο, αλλά… αυτοκτόνησε στη Ρεν. Ένα πεντάλεπτο μπλακ άουτ έφερε δύο γκολ των Γάλλων και μαζί το τελικό 3-1, με τον Παναθηναϊκό να αποχαιρετά οριστικά την πρωτιά, ενώ δυσκόλεψε και η δεύτερη θέση μετά τη νίκη της Βιγιαρεά απέναντι στη Μακάμπι. Ο Ιωαννίδης με πέναλτι ο σκόρερ, συγκλονιστικός ο κόσμος που δε σταμάτησε ούτε λεπτό να τραγουδάει

Το ματς:

H αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να αναζητά τα πατήματα του και τη Ρεν να πιέζει. Δυστυχώς όμως στο 9′ ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ. Φάουλ που κέρδισε η Ρεν εκτός περιοχής, με τον Ριντέρ να εκτελεί την μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Μπρινιόλι που έκανε τραγικό λάθος, καθώς την έχασε μέσα από τα χέρια του και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός όμως έβγαλε αντίδραση και στο 11′ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Κόρνερ από τα δεξιά με τον Βιλένα να κάνει τη σέντρα στην περιοχή, τον Ιωαννίδη να κάνει κίνηση και να πιάνει την κεφαλιά, στέλνοντας την ελάχιστα άουτ από το δοκάρι του Γκαγιόν.

Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του
Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του 3.301 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 17′ ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά μέτρα στο γήπεδο και έκανε ακόμη μια τελική προσπάθεια. Ο Ιωαννίδης πήρε την μπάλα από τα αριστερά, συνέκλινε πέρασε στον Μπερνάρ, αυτός σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Γκαγιόν. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέμεινε η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο κυκλοφορώντας με ψυχραιμία και υπομονή την μπάλα κοντά στην περιοχή της Ρεν και προσπαθούσε να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για να ισοφαρίσει.

Η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού απέφερε καρπούς στο 30ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Οι “πράσινοι” κυκλοφόρησαν υπέροχα την μπάλα, ο Ιωαννίδης ανατράπηκε καθαρά από τον Μπελοσιάν με τον διαιτητή να συμβουλεύεται το VAR και να δείχνει πέναλτι, αποβάλλοντας μάλιστα τον αμυντικό της Ρεν. Ο Φώτης Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 του “τριφυλλιού” και έφτασε τα 3 γκολ στη διοργάνωση. Ως το τέλος του πρώτου μέρους δεν άλλαξε τίποτα και ο Παναθηναϊκός πήγε στο ημίχρονο με το σκορ στην ισοπαλία και με υπερ του αριθμητικό πλεονέκτημα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει και να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 57′ με τον Τζούριτσιτς να σουτάρει και την μπάλα να βρίσκει στον Παλάσιος και τη φάση να είναι ως μη γενόμενη.

Στο 65′ κόντρα στη ροή του ματς, το “τριφύλλι” δέχθηκε το γκολ μετά από τις τρεις αλλαγές του Ζενεσιό. Κόντρα για τη Ρεν με τον Λε Φι να βρίσκει με ωραία πάσα τον Μπλας που σούταρε η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Σαλάχ που έκανε το 2-1.

Μάλιστα το σενάριο έγινε εφιαλτικό δυο λεπτά αργότερα καθώς ο Βιλένα έκανε… ανόητο πέναλτι στον Μάτιτς. Ο Μπλας ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στον ουρανό της εστίας για το 3-1.

O Iβάν Γιοβάνοβιτς βλέποντας τη συγκεκριμένη εξέλιξη προχώρησε σε αλλαγές και στο 79′ ο Παναθηναϊκός έχασε πολύ καλή ευκαιρία για να μειώσει αλλά ο Γκαγιόν μπλόκαρε το σουτ του Σπόραρ. Ο Σλοβένος έξι λεπτά αργότερα σπατάλησε μια ακόμη καλή στιγμή που παρουσιάστηκε στον Παναθηναϊκό όταν μετά από ασίστ του Αϊτόρ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεν (Μπρούνο Ζενεσιό): Γκαγιόν, Ντουέ, Βουό, Μπελοσιάν, Τεάτ, Μπουριζό (63′ Μπλας), Μάτιτς (90’+3′ Ασινιόν), Τεριέ (63′ Σαλάχ), Λε Φε, Καλιμουεντό (35′ Τρουφέ), Ριντέρ (63′ Σανταμαριά).

Έμειναν στον πάγκο: Λεμπέρ, Μπατολά, Γκουιρί, Ομαρί, Ντουέ, Ζαουάμπ, Ναζιντά.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (79′ Σπόραρ), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν (79′ Αράο), Τσέριν (46′ Τζούριτσιτς), Βιλένα, Παλάσιος (72′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (72′ Αϊτόρ), Ιωαννίδης.

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Κώτσιρας, Σιδεράς, Προδρομίτης, Μπιλάλ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.