Θέματα / Αφιερώματα

Τέλος η ανοχή στην- κάθε είδους- αλητεία

Τέλος η ανοχή στην- κάθε είδους- αλητεία

Η απόφαση της επιτροπής εφέσεων και η δικαίωση του Παναθηναϊκού αποτελεί οδηγό για το "από εδώ και πέρα" στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρά τα όσα παλαβά ακούστηκαν και γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα. Παρά τη συνεχιζόμενη τοξικότητα από την πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Παρά το αμίμητο “θα μπορούσε να παίξει και με ακοή μόνο στο ένα αυτί”, από τους νομικούς των ερυθρόλευκων (να πάνε και με το ίδιο επιχείρημα στο CAS, να δούμε κάτι…). Παρά τις διακοπές συνεργασίας με νοσοκομεία, αλλά και τις απολύσεις γιατρών (Θέος) από τους Πειραιώτες. Παρά τον όλο παραλογισμό του τελευταίου διαστήματος και τα περί… ευαισθησίας του Χουάνκαρ, όπως είχε δηλώσει και ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, το σωστό, το νορμάλ αν θέλετε και το απολύτως λογικό, συνέβη.

αιωνίων» " />

Η απόφαση της επιτροπής εφέσεων και η μη διαφοροποίηση της ποινής του Ολυμπιακού (μηδενισμός, μείον 1 βαθμός και δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών) για τη ρίψη κροτίδας που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Χουάνκαρ, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση που επικροτεί την μπαχαλοποίηση και που θεωρεί τον εαυτό του “κράτος”: Η ανοχή στην αλητεία τελείωσε. Κάθε παραβατική συμπεριφορά θα τιμωρείται όπως πρέπει και κανένας δεν μπορεί να είναι πάνω από νόμους. Ούτε καν ο Ολυμπιακός, που όλες αυτές τις ημέρες προσπάθησε να βαφτίσει το κρέας ψάρι και να πείσει την κοινή γνώμη ότι ένας αθλητής όχι απλά δεν τραυματίστηκε, αλλά ακόμη κι αν συνέβη κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να αγωνιστεί κανονικά ακούγοντας μόνο από το ένα αυτί!

Άπαντες πήραν το μάθημά τους. Ο Παναθηναϊκός στο παρελθόν πλήρωσε τέτοιου τύπου συμπεριφορές και αμέσως επιχείρησε όχι απλώς να κουκουλώσει το θέμα, αλλά να αποβάλλει δια παντός τον οποιοδήποτε ταραξία. Η επόμενη μέρα της απόφασης της επιτροπής εφέσεων είναι μια χρυσή ευκαιρία.

Για όλους! Από εδώ και πέρα, δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά και πράξη. Από εδώ και πέρα, δε θα “δικαιολογείται” κανένας τραυματισμός αθλητή από κροτίδα, καπνογόνο, μπουκάλι ή οτιδήποτε άλλο. Από εδώ και πέρα θα τιμωρείται η αλητεία και η οποιαδήποτε απόπειρα βίας.

Πλέον, ο βλάκας που θα κάνει κάτι ανάλογο, όπως έκανε ο συγκεκριμένος στο Καραϊσκάκη, δε θα πανηγυρίζει. Θα πρέπει να αποβάλλεται από τον ίδιο τον οργανισμό της ομάδας, αν αυτή λειτουργεί σε υγιή πλαίσια και όχι με παραγοντικοχουλιγκάνικες μεθόδους… βαλκανικού τύπου.

Η λογική που λέει “ε, τι να κάνουμε εδώ είναι Ελλάδα”, πρέπει να τελειώσει μια και καλή. Είμαστε πρώτα με το άθλημα, είμαστε πρώτα με τους αθλητές, με τις ομάδες, με τους υγιείς φιλάθλους. Τέλος η ανοχή στην αλητεία και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Πρώτοι και κυριότεροι οι τοξικοί παράγοντες που κάνουν λόγο για εγκλήματα και έχουν συνηθίσει σε μια λογική “φαταούλα”…

Όλοι θέλαμε να τελειώσει το ντέρμπι, πήγε πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο»" />

⚽ Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ