ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Άλωσε το Αλεξάνδρειο ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός είδες τον Άρη να αντιστέκεται στο πρώτο ημίχρονο όμως με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο που προήλθε από την προπονητική μαεστρία του Εργκίν Αταμάν, πέρασε από το Αλεξάνδρειο με σκορ 75-65 και παρέμεινε στην κορυφή της Stoiximan Basket League μετά από 6 αγωνιστικές.

Άλωσε το Αλεξάνδρειο ο Παναθηναϊκός

Η «πράσινη» frontline έκανε και με το παραπάνω τη δουλειά της στα δύο σημεία του παρκέ, οι Γκραντ – Βιλντόσα ήταν καθοριστικοί σε έκτελεση και δημιουργία, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να φύγει νικητής από τη Θεσσαλονίκη με 75-65. Η ομάδα του Αταμάν έκανε το 6/6 στο πρωτάθλημα και ετοιμάζεται για τη νέα διαβολοβδομάδα στη Euroleague.

Κλειδί η παρουσία των Γκραντ που άγγιξε το double double με 9π και 10 ασίστ και Βιλντόσα (9π και 7 κλεψίματα), εξαιρετικοί οι Λεσόρ (14π) και Μήτογλου (13π – 9ρ).

Το ματς

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.148 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με τον Κώστα Αντετοκούνμπο στη βασική πεντάδα, ο Αταμάν στόχευσε στη ρακέτα του Άρη για να φθείρει τους ψηλούς. Κάτι που κατάφερε, καθώς στα μισά της πρώτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός είχε βρεί προβάδισμα (2-9, 5′) με τον 26χρονο σέντερ να έχει 6 πόντους – 2 ριμπάουντ και ένα κλέψιμο. Η γραμμή ψηλών των «πρασίνων» λειτουργούσε (με τη συνδρομή και του Μήτογλου), αλλά τα γκαρντ δεν ήταν τόσο αποδοτικά στο σκοράρισμα, καθώς τόσο ο Γκριγκόνις, όσο και οι Σλούκας – Ναν αργότερα δεν μπόρεσαν να συνδεθούν με το αντίπαλο καλάθι. Σε αντίθεση με τον Άρη, που με αιχμή του δόρατος τον Τολιόπουλο κάλυψε διαφορά 7 πόντων, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +1 (15-14).

Ο Άρης είχε καταφέρει να επιβάλλει το physical game, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τις άμυνες και τα μικρά σερί. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Αταμάν ανταποκρινόταν και απαντούσε, είτε με τον Γκραντ, είτε με τον Γκριγκόνις (22-24, 15′), ενώ ο Τούρκος κόουτς έκανε εκτεταμένο ροτέισον, βγάζοντας εκτός τον άστοχο Ναν και παίρνοντας στοιχεία σε άμυνα και επίθεση από τους ψηλούς, αλλά και τον Καλαϊτζάκη, την ώρα που ο Μήτογλου έκατσε στον πάγκο στη μεγαλύτερη διάρκεια της περιόδου . Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να βάζουν δύσκολα στον Παναθηναϊκό με κύριο εκφραστή τον Τολιόπουλο, αιχμή του δόρατος της επίθεσης του Άρη. Όλα αυτά συνηγόρησαν ώστε ο Άρης με το κάρφωμα του Μπάνκστον να διατηρήσει το προβάδισμα του ενός πόντου και στην ανάπαυλα (33-32).

Η επιλογή του Αταμάν να μπει στην τρίτη περίοδο με τρία γκαρντ ήταν καθοριστική για την πορεία του Παναθηναϊκού. Με τον Ματίας Λεσόρ να κυριαρχεί σε άμυνα και επίθεση και τους Βιλντόσα – Γκραντ να κλείνουν κάθε δίοδο στους παίκτες του Άρη, ο Παναθηναϊκός φρόντισε να τρέξει ένα 11-4 επί μέρους μέχρι τα μισά της περιόδου θεμελιώνοντας διαφορά 7π. (39-46, 25′). Διαφορά η οποία στη συνέχεια αυξήθηκε με τους Λούκα Βιλντόσα και Κώστα Σλούκα να πυροβολούν έξω από τα 6.75μ. Οι «πράσινοι» έβαλαν 23π, δέχθηκαν μόλις 11 και μπήκαν στην τελευταία περίοδο σε προφανή θέση οδηγού (44-55, 30′).

Η επιστροφή του Ναν στο παρκέ δεν άλλαξε τα δεδομένα, καθώς ο 28χρονος παρέμεινε άστοχος και εκτός κλίματος, την ίδια ώρα που ο Άρης φρόντισε με ένα δικό του επί μέρους 11-4 να επιστρέφει στα δύο σουτ (55-59′). Η επιστροφή του Λούκα Βιλντόσα και η «σκυλίσια» άμυνα των «πρασίνων» στα δύσκολα έβαλαν φρένο στο σερί του Άρη, την ίδια ώρα που ο Ντίνος Μήτογλου με παλικαρίσια καλάθια έφερε ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, ενώ ο Γκριγκόνις από τα 6.75μ. έβαλε τον Παναθηναϊκό σε ρότα νίκης (55-68, 38′) με το «πράσινο» 9-0.

Η τελευταία προσπάθεια του Άρη δεν στάθηκε ικανή να αλλάξει τη ρότα του αγώνα, με τους «πράσινους» να φεύγουν νικητές από τη Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας αήττητοι στην Basket League με 6 νίκες σε ισάριθμα ματς.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 33-32, 44-55, 65-75

Άρης (Καστρίτης): Σανόγκο 3 (1), Κατσίβελης 4, Μποχωρίδης, Ντε Σόουζα 4, Γκάλινατ 11 (1), Τολιόπουλος 15 (4), Καρ 10, Φίλιος, Περσίδης, Χάρελ 2, Καλόγηρος, Μπάνκστον 16.

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Βιλντόζα 9 (2), Γκραντ 9 (1), Αντετοκούνμπο 8, Γκριγκόνις 10 (3), Μήτογλου 13, Καλαϊτζάκης 4, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι 3, Σλούκας 5 (1), Ναν, Λεσόρ 14, Μαντζούκας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.