ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ο Μαντσίνι «έσπασε το μπλόκο» της Κηφισιάς, ο Παναθηναϊκός προελαύνει πρώτος και καλύτερος

Η υπέροχη εμφάνιση του Ντάνιελ Μαντσίνι μετουσιώθηκε σε γκολ νίκης και ενός υπερπολύτιμου τριπόντου. Ο Αργεντινός σκόραρε στο 58', ο κουρασμένος Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 της Κηφισιάς στην Καισαριανή και διατήρησε το συν τέσσερα από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και το συν πέντε από τον ΠΑΟΚ.

Ο Μαντσίνι «έσπασε το μπλόκο» της Κηφισιάς, ο Παναθηναϊκός προελαύνει πρώτος και καλύτερος

To ματς

Η Κηφισιά από την αρχή του αγώνα ετοίμασε διπλή γραμμή άμυνας σε σχηματισμό 4-4-2 περιμένοντας τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο. Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους προσπαθούσαν να επιτεθούν από τα πλάγια δίνοντας πλάτος στο γήπεδο. Μάλιστα στο 11ο λεπτό το «τριφύλλι» άνοιξε το σκορ με τον Αϊτόρ να σκοράρει έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Μαντσίνι, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ στην αρχή της φάσης στον Μαντσίνι.

Στο 13’ ο Γιάννης Αναστασίου προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Σναϊντερλάν αποχώρησε τραυματίας, με τον Μποτία να παίρνει τη θέση του. Ο Ισπανός πήγε στο κέντρο της άμυνας και ο Βαφέας ανέβηκε στη μεσαία γραμμή, ως αμυντικό χαφ διπλά στον Ιπαλίμπο.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 283.056 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι επιθέσεις από τους φιλοξενούμενους συνεχίζονταν, με τον Τσέριν να απειλεί στο 21’, με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και τον Αναγνωστόπουλο να αποκρούσει χαμηλά στη γωνιά του σε κόρνερ.

Ο Λοντίγκιν παρέμενε… θεατής του αγώνα, η κατοχή της μπάλας ξεπερνούσε το 70% για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο η εικόνα αυτή δεν μετουσιώνονταν σε τελικές για τους «πράσινους», που έπρεπε να ανεβάσουν την ταχύτητά τους εάν ήθελαν να απειλήσουν ουσιαστικά τους καλά οργανωμένους γηπεδούχους.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Κηφισιά ήταν αυτή που είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς. Στο 35’ ο Τετέι έκανε την επέλαση από τα δεξιά περνώντας σε ταχύτητα και δύναμη τους Μλαντένοβιτς και Πέρεθ, γύρισε την μπάλα στον Πρίτσα και αυτός από το ύψος του πέναλτι σούταρε, για να κάνει τεράστια απόκρουση ο Λοντίγκιν. Στην επαναφορά ο Μασούρας σούταρε, αλλά η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και έφυγε άουτ.

Η απάντηση των «πρασίνων» ήρθε στο 38’ όταν ο Μαντσίνι μπήκε από τα δεξιά γύρισε την μπάλα, αλλά ο Μποτία πρόλαβε τον Σπόραρ πριν γίνει επικίνδυνος, όντας πρόσωπο με την εστία. Στο 42’ ο Τσέριν δοκίμασε ξανά το πόδι του με σουτ στην κίνηση, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Κηφισιάς έπεσε και απέκρουσε, στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δημιούργησε την πρώτη του απειλή στο 53’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσέριν που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 58’ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Τζούρισιτς έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Αντερέγκεν δεν μπόρεσε να διώξει όπως θα ήθελε και η μπάλα στρώθηκε στον Μαντσίνι που με υπέροχη σουτ την έστειλε πρώτα στο κάθετο δοκάρι και κατόπιν στα δίχτυα της Κηφισιάς (0-1).

Στο 64’ ο Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκε να βάλει τον Ζέκα στόπερ δίπλα στον Σένκεφελντ μετά το πρόβλημα στη γάμπα του Γέντβαϊ,

Στο 72’ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ όταν ο Μπερνάρ έστρωσε στον Σένκεφελντ που σούταρε μόνος του από το ύψος της περιοχής όμως η μπάλα πέρασε δίπλα απ’ το δεξί κάθετο δοκάρι του Αναγνωστόπουλου.

Στο 87’ ο Βέρμπιτς καθυστέρησε να σουτάρει και μετά έστρωσε στον Πέρεθ που σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Κηφισιάς, ενώ στο 92’ ο Αναγνωστόπουλος έδιωξε σωτήρια το διαγώνιο σουτ του Παλάσιος, όπως έκανε και στο πλασέ του Ιωαννίδη ένα λεπτό αργότερα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου / 4-2-3-1): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Βαφέας, Λοϊκ, Πάρρας (80’ Οζέγκοβιτς), Σνάιντερλαν (13’ λ.τ. Μποτία), Ιπαλίμπο, Μασούρας, Πρίτσας (70’ Σάντος), Αντερέγκεν (69’ Μπιφουμά), Τετέι (80’ Νίνης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γέντβαϊ (64’ λ.τ. Ζέκα), Μλαντένοβιτς, Τζούρισιτς (70’ Μπερνάρ), Πέρεθ, Τσέριν, Μαντσίνι (80’ Βέρμπιτς), Σπόραρ, (79’ Ιωαννίδης) Αϊτόρ (70’ Παλάσιος).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.