Μεταξύ άλλων, είπε:
Για τη μέχρι στιγμής πορεία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκούς στην Ευρωλίγκα: «Παίζει σημαντικό ρόλο η αρχή. Ο Ολυμπιακός έκανε μια απίστευτη αρχή πέρυσι και “τρόμαξε” τους αντιπάλους του, κάνοντας και τρεις εμφατικές νίκες μες στην Ισπανία. Πήρε από εκεί αυτοπεποίθηση ο ίδιος και έστειλε ένα στίγμα στους αντιπάλους. Είναι τόσο μεγάλη η Ευρωλίγκα που αν είσαι συνεπής και ξεπερνάς τα προβλήματά σου νικώντας, θα βρεις τον ρυθμό, την εμπιστοσύνη και αυτό που θες για να πετύχεις. Είναι και οι δύο στην κατάσταση ν’ αντιμετωπίσουν τα θέματά τους κερδίζοντας ή κάνοντας μόνο τις ήττες “εντός προγράμματος”».
Για τις προσδοκίες που υπάρχουν στις δύο ομάδες: «Οι προσδοκίες είναι πολύ ψηλές και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός τις έχει δώσει ο ίδιος στον κόσμο του τα προηγούμενα χρόνια, με τα δύο συνεχόμενα Final-4 που πήγε, παίζοντας πολύ ωραίο και αποτελεσματικό μπάσκετ. Απ’ την άλλη, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην αλλαγή που έγινε όσον αφορά την επένδυση, φέρνοντας έναν προπονητή που έχει κερδίσει και ξέρεις πώς είναι να κερδίζεις την Ευρωλίγκα. Έχει την εμπειρία να φτιάχνει ομάδες που φτάνουν μέχρι το τέλος. Υπάρχει ένας ενθουσιασμός στο «στρατόπεδο» και τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, κάτι που είναι φυσιολογικό. Έχει πράγματι πάρα πολύ καλούς παίκτες, αλλά όσο καλούς παίκτες και να φέρεις, πρέπει να διαχειριστείς τις… συνήθειες που φέρνουν από εκεί που έρχονται. Αυτό θέλει χρόνο, δουλειά, υπομονή, έτσι ώστε να μπορέσει να βγει το αποτέλεσμα».
Για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτήν τη στιγμή οι δύο «αιώνιοι»: «Και οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν ή έχουν να διαχειριστούν διαφορετικές συνθήκες, με κάποια κοινά όπως οι τραυματισμοί. Θεωρώ ότι σίγουρα το ζητούμενο και το πιο σημαντικό είναι οι νίκες. Και οι δύο είναι σε μια φάση της ανάγκης των νικών, ώστε μέσα από αυτές και με το πέρασμα του χρόνου να αναγνωρίζουν αυτά που θα πρέπει να διορθώσουν, να βελτιώσουν και να ξεπερνούν κάποια προβλήματα που έχουν αμφότεροι».
Για τα προβλήματα τραυματισμών του Ολυμπιακού: «Πέρυσι είχε λίγους τραυματισμούς θα και ότι σοβαρούς ή μακροχρόνιους. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς μια κατάσταση να μη μπορείς να έχεις την ομάδα σου πλήρη, να σου λείπουν παίκτες, να μη μπορείς να κάνεις αυτά που θα ήθελες ώστε να βελτιώσεις την ομάδα και να βρει ρυθμό. Όταν είσαι πλήρης, ξέρεις ουσιαστικά σε κάθε παιχνίδι με ποια “όπλα” πηγαίνεις και αν χρειαστείς και κάτι έξτρα. Είναι εντελώς διαφορετικό να πας σε ένα παιχνίδι και να μην ξέρεις τι θα γίνει και πώς θα σου βγει το ματς».
Για τους αρκετούς NBAers που ήρθαν στην Ευρωλίγκα: «Είδαμε ότι ο Φρανκ Τζόνσον έφυγε απ’ τη Βιλερμπάν, με τον Κέμπα Γουόκερ έχουμε ερωτηματικά. Γενικά, είναι παίκτες που έρχονται απ’ το ΝΒΑ, με καλά νούμερα και highlights, και βλέπουμε μια εικόνα ενός παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στην Ευρώπη. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ το ευρωπαϊκό μπάσκετ και στην αθλητικότητα, κάτι που μεταφράζεται και στη δύναμη και τον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι και στους κανονισμούς. Είναι ένα θέμα αυτό. Είναι μια προσαρμογή γι’ αυτούς πρώτα εγκεφαλική και μετά μπασκετική. Ένας μπασκετμπολίστας καταλαβαίνει τι παίζεται, τι πρέπει να κάνει και η προσαρμογή θα είναι στους κανονισμούς, κυρίως σε αυτούς στο κομμάτι της άμυνας. Στην Ευρώπη τούς χρειαζόμαστε αυτούς τους παίκτες, γιατί δυστυχώς έχει… στερέψει η ευρωπαϊκή δεξαμενή».
Για τη μέχρι στιγμής εικόνα των Βεζένκοφ και Μίτσιτς στο ΝΒΑ: «Εδώ νομίζω μπορούμε να δούμε πραγματικά τις διαφορές μεταξύ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και του ΝΒΑ. Και οι δύο ήταν MVP στην Ευρώπη, καταπληκτικοί παίκτες, επιδραστικοί, αλλά εκεί δυσκολεύονται. Ο Σάσα πιστεύω θα το βρει, γιατί είναι έξυπνος, έχει προσωπικότητα. Θέλει λίγο χρόνο, αλλά πιστεύω ότι θα μπει και θα είναι και σταθερά στο rotation. Θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολη η περίπτωση του Μίτσιτς, παρά του Σάσα. Και είναι λογικό ότι αν δεν είσαι ένα φαινόμενο ευρωπαίος γκαρντ, σαν χειριστής, είναι δύσκολο να επιβιώσεις στο ΝΒΑ».