ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Η «πράσινη» οργή που κατασπάραξε τη Βίρτους Μπολόνια

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βίρτους Μπολόνια.

Η «πράσινη» οργή που κατασπάραξε τη Βίρτους Μπολόνια

Η «διπλή» εβδομάδα ολοκληρώθηκε με ιδανικό τρόπο για τον Παναθηναϊκό, που έκανε το 2/2 με Ζάλγκιρις και Βίρτους Μπολόνια και βελτίωσε το ρεκόρ του σε 5-4. Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν… οργισμένοι στην 4η περίοδο και κατασπάραξαν την ανταγωνιστικότατη ιταλική ομάδα, η οποία «πνίγηκε» στο ΟΑΚΑ (90-76).

Το «τριφύλλι» βρέθηκε στριμωγμένο στα σχοινιά, ωστόσο ύψωσε ανάστημα και ξάπλωσε στο καναβάτσο τον Μπάνκι και τους παίκτες του, που έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους στα κρίσιμα σημεία, φανερά επηρεασμένοι από την καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι 15.000+ φίλοι των γηπεδούχων.

Το ματς άρχισε με μια επιλογή-έκπληξη από τον Αταμάν, ο οποίος εμπιστεύτηκε στη βασική πεντάδα τον Ναν. Και όχι μόνο, αλλά φρόντισε να του δώσει ευθύνες και επιθέσεις στο πρώτο ημίχρονο, όπου πέτυχε 11 πόντους. Αν μη τι άλλο, αυτή η κίνηση απέδειξε την εμπιστοσύνη του Τούρκου προπονητή στον Αμερικανό γκαρντ, αλλά και το επίπεδο ποιότητας που υπάρχει πλέον στο ρόστερ της ομάδας, κάτι άλλωστε που είχαμε αναφέρει και παλιότερα. Όταν έχεις τη δυνατότητα να αφήνεις αρχικά στον πάγκο τον Σλούκα και τον Λεσόρ, τότε επιβεβαιώνεται η πληθώρα των λύσεων που υπάρχει στον «εξάστερο».

Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα
Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα 1.573 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Προφανώς και το παιχνίδι κρίθηκε στο απίστευτο ξέσπασμα του Παναθηναϊκού μετά το 33’. Σε εκείνο το σημείο, οι «πράσινοι» αγρίεψαν για τα καλά, έκλεισαν τους διαδρόμους προς τη ρακέτα τους και περιόρισαν όλα τα ατού της Βίρτους Μπολόνια, κυρίως τους ασταμάτητους Μπελινέλι και Σενγκέλια. Κάπως έτσι πέτυχαν επιμέρους σκορ 20-3 που τους έφερε από το -5 στο +12 μέσα σε 5 λεπτά και στην πιο κρίσιμη καμπή του αγώνα.

Καθοριστικός στο… ξεμπούκωμα του «τριφυλλιού» ήταν ο Λεσόρ, ο οποίος μπήκε ξεκούραστος στην τελική ευθεία και τροφοδοτήθηκε σωστά από τους συμπαίκτες του για να στήσει πάρτι κάτω από την αντίπαλη ρακέτα. Φυσικά η φλόγα άναψε από τον -επίσης φρέσκο στο φινάλε- Γκριγκόνις, που πέτυχε σημαντικό γκολ-φάουλ στο 62-67 με τον χρόνο και την αντίπαλη άμυνα να τον πιέζουν, αλλά και μοίρασε μια εξαιρετική ασίστ στην αμέσως επόμενη φάση που έβγαλε τετ-α-τετ τον Μήτογλου για το 67-67. Μετά όλα πήραν τον δρόμο τους, με τον Σλούκα να καθοδηγεί μαεστρικά τους συμπαίκτες του στα τελευταία λεπτά.

Αναφερθήκαμε νωρίτερα στη φρεσκάδα που είχαν στο φινάλε οι «πράσινοι», κάτι που οφείλεται στο άνοιγμα του ροτέισον από τον Αταμάν, ο οποίος μοίρασε περισσότερο τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στη Ζάλγκιρις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τεχνικός του «εξάστερου» χρησιμοποίησε για τουλάχιστον 18 λεπτά 8 διαφορετικούς παίκτες του.

Κλείνοντας, να σταθούμε στον 6ο παίκτη της ομάδας. Τους τουλάχιστον 15 χιλιάδες φίλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα από τα… παλιά! Σίγουρα έπαιξαν και εκείνοι τον ρόλο τους στο να γυρίσει το παιχνίδι.

Υ. Γ. Επιτέλους για πρώτη φορά μετά από χρόνια σε μια τόσο απαιτητική αναμέτρηση, ο Παναθηναϊκός σούταρε με εξαιρετικά ποσοστά στις βολές (25/27), ενώ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 17 ασίστ και μόλις 8 λάθη…

Υ. Γ. 2 Ντίνος Μήτογλου και Τζέριαν Γκραντ βρίσκονται σε… beast mode και σε κάθε ματς ξεπερνούν τον εαυτό τους και προσφέρουν τα μέγιστα! «Ανεβαίνει» και ο Βιλντόσα…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.