ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

The Jerian Grant effect!

Ο Τζέριαν Γκραντ αποδεικνύεται λίρα – εκατό για τον φετινό Παναθηναϊκό και είναι ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές στο νικηφόρο σερί που τρέχει η ομάδα του Εργκίν Αταμάν στη Euroleague.

The Jerian Grant effect!

Ο 31χρονος γκαρντ πραγματοποίησε ακόμη μία άκρως ουσιαστική εμφάνιση κόντρα στη Βίρτους, γεμίζοντας τη στατιστική του όχι τόσο μέσω του σκορ (7π) αλλά μέσω δημιουργίας (7 ας.) αλλά και της άμυνας (5 κλεψίματα).

Με την ολοκλήρωση της 9ης «στροφής» στη Euroleague ο Γκραντ είναι πρώτος στον μ.ο όρο κλεψιμάτων στη διοργάνωση (2,1 ανά ματς), ενώ συνολικά τα στατιστικά του αποδεικνύουν πως πρόκειται για έναν παίκτη «οικονομικό» και συνάμα αποτελεσματικό στην επίθεση.

Μέχρι στιγμής, σε 29.11 λεπτά συμμετοχής κατά μ.ο, ο Γκραντ έχει 9π. σουτάροντας με ποσοστά άνω του 40% σε δίποντα (42,1% – 16/38), τρίποντα (47,4% – 9/19) και 88% στις βολές. Μοιράζει 4,2 ασίστ ανά παιχνίδι, έχοντας ανεβάσει απόδοση στο τελευταίο «πακέτο» νικηφόρων αναμετρήσεων (9 με την Άλμπα, 5 με τη Ζαλγκίρις και 7 κόντρα στη Βίρτους), αλλά και φυσικά στο αμυντικό hustle, καταγράφοντας 4, 2 και 5 κλεψίματα αντίστοιχα στα τρία τελευταία ματς.

Το επίσης εντυπωσιακό στοιχείο με τις επιδόσεις του Γκραντ είναι ότι έρχονται σε «συσκευασία» ελάχιστων λαθών, παρά τον υψηλό χρόνο συμμετοχής. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια ήταν αλάνθαστος, όπως και σε αυτό κόντρα στη Μπασκόνια, με μέσο όρο 1,2 μέχρι στιγμής στη σεζόν.

Η απεικόνιση της χρησιμότητας του Γκραντ στον φετινό Παναθηναϊκό με τα «μάτια» της στατιστικής φαίνεται και στο συνολικό Player Index Rating. Οι αριθμοί –δικαίως- τοποθετούν τον Γκραντ στην τρίτη θέση των πιο αποτελεσματικών μονάδων της ομάδας του Αταμάν (12.1) πίσω από το «υπερηχητικό» δίδυμο του Ντίνου Μήτογλου (20.8) και του Ματίας Λεσόρ (18.3).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.