ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ξελάσπωσε τον Ναν-ουρισμένο Παναθηναϊκό

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την αγχωτική νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ και το 7/7 στο πρωτάθλημα.

Ξελάσπωσε τον Ναν-ουρισμένο Παναθηναϊκό

Ο «νανουρισμένος» Παναθηναϊκός τα είδε… όλα κόντρα στην ΑΕΚ στο άδειο ΟΑΚΑ αφού βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά είδε τον Κέντρικ Ναν να τον ξελασπώνει στο φινάλε και να του χαρίζει το ροζ φύλλο αγώνα (86-85).

Από αυτό το ματς, το «τριφύλλι» κρατάει την πολύ καλή εμφάνιση του Αμερικανού γκαρντ και την… ουσία, που ήταν η νίκη (6η διαδοχική σε όλες τις διοργανώσεις) και του έφερε το 7/7 στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μάλιστα, ο «εξάστερος» είναι η μοναδική ομάδα της Ευρωλίγκας που παραμένει αήττητη στην εγχώρια λίγκα. Και δεν είναι κάτι μικρό αυτό, αν αναλογιστούμε ότι έχει αλώσει το ΣΕΦ, ότι έχει αντιμετωπίσει το άκρως ανταγωνιστικό Περιστέρι εκτός έδρας, τον σκληροτράχηλο Άρη στη Θεσσαλονίκη και την πολύ ποιοτική ΑΕΚ στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ μετά από «διπλή» εβδομάδα.

Άλλωστε, η Ένωση έβαλε πολύ δύσκολα και στον Ολυμπιακό πριν από μερικές εβδομάδες. Για να αντιληφθούμε τα ζόρια των συλλόγων στο βεβαρημένο πρόγραμμα, πρέπει να βλέπουμε και τι συμβαίνει στα άλλα πρωταθλήματα. Δείτε για παράδειγμα τι αδιανόητο χουνέρι έπαθε την Κυριακή η ασταμάτητη και πανίσχυρη Ρεάλ Μαδρίτης στη Liga Endesa, όπου έχασε ένα δικό της παιχνίδι (από το +21) κόντρα στη Μάλαγα. Δείτε τι… βασανιστήρια περνάει η Παρτίζαν στην Αδριατική Λίγκα, όπου υπέστη 2η κολλητή ήττα.

Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα
Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα 1.573 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Καλά, δεν αναφέρουμε καν ομάδες σαν την Άλμπα και τη Βιλερμπάν, που τρώνε τη μία σφαλιάρα πίσω από την άλλη στα εγχώρια πρωταθλήματά τους. Με αυτές υπάρχει δεδομένα διαφορά σε επίπεδο ρόστερ και εναλλακτικών λύσεων. Απλά, κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε κι εδώ στην Ελλάδα ότι οι παίκτες δεν είναι… μηχανές ή ρομπότ. Και τέτοιου τύπου εμφανίσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Πάμε στα του αγώνα με την ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» είχαν ένα καλό πρώτο ημίχρονο, όπου ξεδίπλωσαν κάποιες από τις αρετές τους, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, αλλά μάλλον θεώρησαν ότι το παιχνίδι τελείωσε στο 20’ και στο +11, όπως είπε και ο Αταμάν. Πιθανότατα να είχαν και το μυαλό τους στο προσεχές ματς με τη Βαλένθια (23/11, 21:15). Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 3ο δεκάλεπτο δέχθηκαν επιμέρους σκορ 29-15 (!), με τους φιλοξενούμενους να μετρούν 5/5 τρίποντα.

Συν τοις άλλοις, οι παίκτες του Παναθηναϊκού χαλάρωσαν τόσο πολύ που έχασαν όλες τις μάχες και είχαν κάκιστες επιστροφές στην άμυνα: στο δεύτερο 20λεπτο δέχθηκαν 13 πόντους δεύτερης ευκαιρίας (22 στο σύνολο) και 13 πόντους σε αιφνιδιασμούς. Επίσης, οι «κιτρινόμαυροι» που απαρτίζουν τη frontline της ομάδας τους (Τίλμαν, Καμπενγκέλε, Κουζμίνσκας, Κουζέλογλου) έστησαν ένα πάρτι πετυχαίνοντας τους 57 από τους 85 πόντους της Ένωσης.

Προφανώς και αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να προβληματίσουν τον Αταμάν, ο οποίος θα έχει να κάνει πολλές παρατηρήσεις στους παίκτες του στις επόμενες προπονήσεις. Το κακό για τον Τούρκο προπονητή είναι ότι δεν πήρε πολλά πράγματα από τις λεγόμενες «ρεζέρβες» και δεν κατάφερε να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής όπως θα ήθελε, αλλά και να ξεκουράσει περισσότερο κάποιους καταπονημένους «πράσινους». Για παράδειγμα, ο Μήτογλου αγωνίστηκε για 30 λεπτά σχεδόν και ο Λεσόρ γύρω στα 23’.

Κι ενώ λοιπόν ο Παναθηναϊκός έδειχνε να βρίσκεται στο καναβάτσο, όντας στο -4 στα 50 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, ήρθε ο απίθανος Κέντρικ Ναν να δείξει την κλάση του και να κουβαλήσει την ομάδα στις πλάτες του πετυχαίνοντας 5 διαδοχικούς πόντους στέλνοντας το «τριφύλλι» από την… κόλαση στον παράδεισο. Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι ότι ο Αμερικανός βρίσκει ρυθμό επιθετικά και δείχνει διάθεση για να προσφέρει. Δεν είναι μόνο οι 18 πόντοι που πέτυχε, οι 14 εξ αυτών στην 4η περίοδο. Προσθέστε τα 6 ριμπάουντ, τις 4 ασίστ και τα 3 κλεψίματα. Επιπροσθέτως, ευστόχησε σε 4/4 τρίποντα κι ενώ προηγουμένως είχε 0/14 σε όλα τα ματς που είχε αγωνιστεί. Αν μη τι άλλο αυτό είναι ένα δείγμα της εμπιστοσύνης που έχει στις δυνατότητές του, αλλά και στην κλάση του.

Κλείνοντας, να σταθούμε και στον Σλούκα, ο οποίος ήταν παίκτης-κλειδί στα κρίσιμα και μαζί με τον Ναν καθοδήγησαν τον «εξάστερο». Οι δυο τους πέτυχαν τους 26 από τους 38 πόντους της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο και τους 18 από τους 21 τελευταίους των γηπεδούχων στο παιχνίδι…

Υ. Γ. Στις 34 ασίστ χωρίς λάθος σταμάτησε το αδιανόητο σερί του Τζέριαν Γκραντ στα 5 τελευταία παιχνίδια σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.