ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πήραν μπροστά οι μηχανές, «βομβάρδισε» τη Βαλένθια στο καυτό ΟΑΚΑ!

Ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός για τρία δεκάλεπτα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και παρά τη χαλάρωση για ένα διάστημα στο 4ο, ισοπέδωσε τη Βαλένθια 90-73 και έφτασε στο 6-4 στην Ευρωλίγκα. Πρώτος σκόρερ ο Λεσόρ με 17 πόντους, μαέστρος ο Σλούκας με 12 και 9 ασίστ, 5 πράσινοι διψήφιοι!

Πήραν μπροστά οι μηχανές, «βομβάρδισε» τη Βαλένθια στο καυτό ΟΑΚΑ!

Ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός για τρία δεκάλεπτα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και παρά τη χαλάρωση για ένα διάστημα στο 4ο, ισοπέδωσε τη Βαλένθια 90-73 και έφτασε στο 6-4 στην Ευρωλίγκα. Πρώτος σκόρερ ο Λεσόρ με 17 πόντους, μαέστρος ο Σλούκας με 12 και 9 ασίστ, 5 πράσινοι διψήφιοι!

To ματς

Οι «πράσινοι» μπήκα ιδιαιτέρως «ζεστοί» στο παιχνίδι και με 3/3 τρίποντα (Γκραντ, Μήτογλου και Γκριγκόνις) προηγήθηκαν με 11-4 στο 3’. Ο Σλούκας ήταν όλα τα λεφτά στην αρχή του ματς με τέσσερις πόντους και τέσσερις ασίστ, συμβάλλοντας τα μέγιστα για το 19-10 στο 5’, την ώρα που οι γηπεδούχοι ήταν άχαστοι πίσω από τα 6,75μ. με 4/4. Η διαφορά δεν άργησε να φτάσει στη διψήφιο αριθμό (21-10 στο 6’). Η Βαλένθια άλλαξε την άμυνα της και αυτό τη βοήθησε να μειώσει σε 21-14 στο 8’. Ο Αταμάν πέρασε στο ματς τους Ναν, Μπαλτσερόφσκι και Βιλντόζα, βάζοντας στον πάγκο τους Σλούκα, Λεσόρ και Γκραντ, με τον τελευταίο να έχει χρεωθεί πολύ γρήγορα με δύο προσωπικά φάουλ. Οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά (24-18 στο 9’), αλλά με τη λήξη ο Μαντζούκας ευστόχησε από τη γωνία για τρεις διαμορφώνοντας το 27-18 στο τέλος της άκρως παραγωγικής πρώτης περιόδου.

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 217.311 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε όπως ακριβώς ολοκληρώθηκε η πρώτη, αφού το ρεσιτάλ τριπόντων του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε. Ο Ναν ήταν ο τελευταίος που ευστόχησε, «γράφοντας» το 33-18 στο 12’, αναγκάζοντας τον τεχνικό της Βαλένθια να καλέσει τάιμ άουτ 8:40 πριν το ημίχρονο. Η ευστοχία των «πρασίνων» σταμάτησε και σταδιακά η Βαλένθια βρήκε τον τρόπο να ροκανίσει τη διαφορά σε μονοψήφιο (36-27 στο 15’). Η επιστροφή των Σλούκα, Λεσόρ και Μήτογλου στο ματς ξεκόλλησε τους γηπεδούχους που επέστρεψαν στο +12 (44-32) στο 17΄. Ο ρυθμός στο σκοράρισμα έπεσε στο τελευταίο τρίλεπτο, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Παναθηναϊκό να μεγαλώσει τη διαφορά ασφαλείας που είχε ήδη δημιουργήσει, κυρίως χάρη στον επιθετικό του πλουραλισμό και το εξαιρετικό δημιουργικά πρώτο μισό του Σλούκα, που μετρούσε τις πέντε από τις συνολικά 10 ασίστ των «πρασίνων». Έτσι η ομάδα του Αταμάν πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με +14 (49-35).

Ακόμα καλύτερα κύλησαν τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου καθώς βρέθηκε και στο +22 στο 23′ (60-38) έχοντας τον Σλούκα σε εξαιρετική βραδιά. Οι Γκραντ και Λεσόρ τον συμπλήρωναν ιδανικά και δεν άφηναν κανένα περιθώριο στη Βαλένθια για να αντιδράσει. Το ΟΑΚΑ είχε πάρει «φωτιά» και ένα ακόμα πάρτι είχε αρχίσει να στηνεται στις εξέδρες. Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με τους «πράσινους» να βρίσκονται στο +19 (72-53) έχοντας μετατρέψει το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο.

Στην τελευταία περίοδο έπεσε ο ρυθμός απο τους «πράσινους» και η Βαλένθια βρήκε την ευκαιρία να μειώσει σε 72-60 έχοντας πραγματοποιήσει 7-0 σερί από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δίλεπτο της τελευταίας περιόδου τα φάουλ ήταν 6-0 και η Βαλένθια είχε την ευκαιρία να πάρει πόντους από τη γραμμή των 4.5 μέτρων. Αν και μείωσε έως και τους εννέα πόντους στο 33′ η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς οι «πράσινοι» έλεγξαν απόλυτα το ματς έως και την τελική επικράτηση με 90-73.

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 49-34, 72-53, 90-73.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.