Μπάσκετ

Έφυγε με τη νίκη από την Ρόδο ο Παναθηναϊκός AKTOR

Έφυγε με τη νίκη από την Ρόδο ο Παναθηναϊκός AKTOR

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 81-78 του Κολοσσού στη Ρόδο και διεύρυνε το αήττητο σερί του.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 81-78 του Κολοσσού στη Ρόδο και διεύρυνε το αήττητο σερί του.

Το ματς

Το ματς άρχισε χωρίς καλό ρυθμό, αλλά οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με 4-10 στο 3’, αφού Βιλντόζα και Γκριγκόνις βρήκαν στόχο πίσω από τα 6,75μ.. Ο Παναθηναϊκός δεν άργησε να ανεβάσει… στροφές, καθώς ο Μήτογλου έκανε καλή δουλειά στα ριμπάουντ και στο σκοράρισμα ανεβάζοντας έτσι τη διαφορά στο +12 (6-18), με αποτέλεσμα ο Σεγκούρα να καλέσει τάιμ άουτ 4’:27’’ πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Την ίδια ώρα ο Μπραΐκοβιτς ήταν ο μόνος που έχει σκοράρει για τον Κολοσσό! Το διψήφιο προβάδισμα για το «τριφύλλι» διατηρήθηκε και στην πορεία (10-21 στο 8’), αφού οι γηπεδούχοι συνέχισαν να βρίσκουν πόντους μόνο από τον Μπραΐκοβιτς. Ο Αυστριακός σέντερ των γηπεδούχων, έκανε θραύση σκοράροντας 13 πόντους (15-23 στο 9’), αλλά στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο με δύο προσωπικά φάουλ, όντας το πρώτο πρόβλημα για τον Σεγκούρα. Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τον Παναθηναϊκό στο +7 (20-27), καθώς Βιλντόζα και Κολοβερός σκόραραν σε συνεχόμενα τρίποντα.

Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στην επίθεση, αλλά πολύ δυναμικά στην άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπως αποτυπώνονταν και στο 22-29 μετά από τρία λεπτά αγώνα. Νωρίτερα, ο Αταμάν είχαν φρεσκάρει την πεντάδα του βάζοντας στο παρκέ τους Σλούκα, Γκραντ, Καλαϊτζάκη, Μαντζούκα και Μπαλτσερόφσκι, μέχρι ο Πολωνός να δώσει τη θέση του στον Λεσόρ, έχοντας 9 πόντους σε οκτώ αγωνιστικά λεπτά. Το παιχνίδι συνέχισε να είναι πολύ κακό ποιοτικά. Ο Παναθηναϊκός είχε πετάξει στα σκουπίδια 6 από τις 12 βολές που έχει εκτελέσει, ενώ ο Κολοσσός ήταν ιδιαίτερα άστοχος από την περιφέρεια, καθώς μετρούσε 2/13 τρίποντα. Έτσι το σκορ παρέμενε χαμηλά, αλλά επέστρεψε σε διψήφια διαφορά (+11, 22-33 στο 16’) με βολές του Λεσόρ, μετά από το τρίτο φάουλ του Μπραΐκοβιτς. Όπως στο πρώτο δεκάλεπτο, έτσι και στο δεύτερο, οι φιλοξενούμενοι τα τελευταία δύο λεπτά ανέβασαν στροφές και με πρωταγωνιστές τους Λεσόρ, Βιλντόζα και Καλαϊτζάκη, κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με τη μεγαλύτερη διαφορά στο ματς, όπως ήταν το +16 (28-44).

Στη συνέχεια του αγώνα οι δύο ομάδες αγωνιζόντουσαν πιο απελευθερωμένα και χωρίς να έχουθν το μυαλό τους ιδιαίτερα στην άμυνα με τον Κολοσσό να προσπαθεί να τρέξει και τον Κολοβέρο να δίνει λύσεις για την ομάδα του. Την ίδια ώρα ο Κέντρικ Ναν άρχισε να παίρνει μπροστά και να σκοράρει για τον Παναθηναϊκό με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει τους 15 πόντους, 37-52. Η χαλαρότητα όμως των παικτών του «τριφυλλιού» σε κάποιες φάσεις έδινε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να… μαζεύουν τη διαφορά με το σκορ στο 27’ να είναι στο 43-54 και ο Μπραίγκοβιτς να τη ρίχνει και κάτω από τους 10, 45-54. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καθόλου καλός στην άμυνα, δέχθηκε συνολικά 23 πόντους στην τρίτη περίοδο με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει στους 10 πόντους, 51-61, με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου Λεσόρ και Μήτογλου συνδέθηκαν με το καλάθι του Κολοσσού και έδωσε προβάδισμα 11 πότνων στην ομάδα τους, 54-65, με τον Σλούκα να πετυχαίνει σουτ τριών πόντων και να γράφει το 54-68, επτά λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Έπειτα από μία όμορφη ατομική προσπάθεια του αρχηγού του Παναθηναϊκού το σκορ έγινε 58-74 με τον Μπραίγκοβιτς να συνεχίζει το.. βιολί του. Την ώρα που οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν… αλλού το μυαλό τους, ο σέντερ του Κολοσσού συνέχιζε να «εκτελεί» και με 5 ακόμα πόντους, έφτασε τους 22 ρίχνοντας τη διαφορά κάτω από τους 10, 65-74. Ο Μπιλής με 6 συνεχόμενους πόντους έκανε το 71-78, μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ναν να απαντάει με τρίποντο για το 71-81. Ο Μπιλής συνέχιζε να βρίσκει τον δρόμο για το καλάθι του Παναθηναϊκού, πετυχαίνει ένα ακόμα γκολ φάουλ για το 74-81. Το λάθος του Βιλντόζα στα 17 δεύτερα έφερε τον Κολοβέρο τετ α τετ με το καλάθι του Παναθηναϊκού, με τον Έλληνα παίκτη να κάνει το 76-81. Στην επόμενη φάση ο Γκριγκόνις έκανε επιθετικό φάουλ πριν από την επαναφορά και ο Κολοσσός ήταν… ζωντανός. Οι Ροδίτες έχασαν δύο συνεχόμενα τρίποντα για να μειώσουν με τον Περάντες να γράφει το τελικό 78-81.

Τα Δεκάλεπτα: 20-27, 28-44, 51-61, 78-81

Exit mobile version