ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Πλήρωσε τα λάθη του και ηττήθηκε απο τον Άρη ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός παρότι ανώτερος από τον Άρη, πλήρωσε τα λάθη του στη Θεσσαλονίκη και γνώρισε απρόσμενη ήττα με σκορ 2-0 για την 12η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Πλήρωσε τα λάθη του και ηττήθηκε απο τον Άρη ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός παρότι ανώτερος από τον Άρη, πλήρωσε τα λάθη του στη Θεσσαλονίκη και γνώρισε απρόσμενη ήττα με σκορ 2-0 για την 12η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Το ματς:

Το ματς ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει και να κυκλοφορεί την μπάλα γύρω από τα καρέ του Άρη και να κερδίζει τρία κόρνερ στο πρώτο δεκάλεπτο.

Η πρώτη καλή στιγμή για το “τριφύλλι” ήρθε στο 10′ με τον Μπερνάρ να εκτελεί φάουλ εκτός περιοχής τον Κουέστα να κάνει κακή έξοδο και τον Φαμπιάνο να προλαβαίνει να διώξει σε κόρνερ πριν ο Ιωαννίδης την σπρώξει στα δίχτυα.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 61.086 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο ρυθμός είχε πολλές αυξομιώσεις με τον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι του και τον Άρη να αναζητά μια καλή στιγμή στην κόντρα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού ήρθε στο 21′. Τρομερή ενέργεια του Βέρμπιτς και πανέξυπνη κάθετη πάσα στον Ιωαννίδη, ο σέντερ φορ του “τριφυλλιού” βγήκε τετ-α-τετ με τον Κουέστα που έκλεισε το οπτικό πεδίο και απέκρουσε.

Οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα και στο 28′ έπειτα από λάθος του Κώτσιρα, ο Παναγίδης έκλεψε πάτησε περιοχή, σούταρε διαγώνια και ο Μπρινιόλι απέκρουσε.

Μοναδική πηγή κινδύνου για τον Παναθηναϊκό, ο Σουλεϊμάνοφ ο οποίος προσπαθούσε να σκοράρει με μακριά, αλλά ακίνδυνα σουτ.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δυο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0 ο Μπρινιόλο έκανε τραγικό λάθος, έχασε την μπάλα από τον Μορόν με τον φορ του Άρη να τη στέλνει στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε άμεσα και λίγο έλειψε να “ρεφάρει” το τζάμπα γκολ με τον Ιωαννίδη να συνδυάζεται στο 45’+1′ με τον Μπερνάρ, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου έφυγε άουτ και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν προχώρησε σε αλλαγή, αφού η ομάδα του ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος. Η πρώτη τελική του δευτέρου μέρους ήταν “πράσινη”. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Γεντβάι σηκώθηκε και έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε. Το “τριφύλλι” διατήρησε τον έλεγχο και στο 61′ κατέγραψε μια ακόμη ευκαιρία με τον Τσέριν να παίρνει την μπάλα στον άξονα και να εξαπολύει σουτ με το αριστερό στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός πλήρωσε ακόμη ένα λάθος. Αντεπίθεση του Άρη, με τον Μορόν να βγαίνει τετ-α-τετ και να πλασάρει, τον Μπρινιόλι να αποκρούει, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Μενέντες πλάσαρε κάνοντας το 2-0.

Παρά τις προσπάθειες του Γεντβάι και του Βαγιαννίδη, το σκορ δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκό γνώρισε μοιραία τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα, αλλά να παραμένει στην κορυφή.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Άρης (Ά. Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε, Ζουλ (70’ Τζούρασεκ), Νταρίντα (90+4’ Πάρδο), Σουλεϊμάνοφ (90+4’ Κάρλσον), Παναγίδης (63’ Μενέντες), Μορόν (90+4’ Σαμόρα)

Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Χριστοδουλόπουλος, Ντουκουρέ, Φατόρε

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (74’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ (90+2’ Ρούμπεν), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπερνάρ, Μαντσίνι (74’ Σπόραρ), Βέρμπιτς (62’ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης

Στον πάγκο: Λοντίγκιν, Αϊτόρ, Παλάσιος, Βιλένα

Διαιτητής: Κορέια Βοηθοί: Κόστα, Τεϊσέιρα 4ος: Τσιάρας VAR: Εστέβες, Νικολακάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.