ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Άνετος και ωραίος για 35 λεπτά, να διαγράψει το τελευταίο 5λεπτο

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την αγχωτική νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί του Κολοσσού στη Ρόδο.

Άνετος και ωραίος για 35 λεπτά, να διαγράψει το τελευταίο 5λεπτο

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το… καθήκον του στη Ρόδο, όπου καθάρισε τον Κολοσσό (78-81) πετυχαίνοντας την 8η συνεχόμενη νίκη του σε όλες τις διοργανώσεις! Οι «πράσινοι» ήταν… άνετοι και ωραίοι για 35 λεπτά, αλλά οφείλουν να διαγράψουν το τελευταίο 5λεπτο.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη επί της Βαλένθια, επέβαλαν τον ρυθμό τους και την ανωτερότητά τους από την αρχή για να αποκτήσουν διψήφιο προβάδισμα.

Ο «εξάστερος» συνέχισε στο ίδιο τέμπο μέχρι τα μισά της 4ης περιόδου κι έχτισε διαφορά νίκης βγάζοντας πολλούς πρωταγωνιστές επιθετικά, όπου είχε (πάλι) πλουραλισμό και αρκετές λύσεις.

Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα
Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα 1.548 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρ’ όλα αυτά, στην τελική ευθεία του αγώνα οι παίκτες του Αταμάν χαλάρωσαν υπερβολικά και υπέπεσαν σε αρκετά σφάλματα και στις δύο άκρες του παρκέ, που επέτρεψαν στους Ροδίτες να ροκανίσουν τη διαφορά μέχρι και το -3. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα 6 τελευταία λεπτά του αγώνα, οι «πράσινοι» έκαναν 4 λάθη κι ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν μόλις 9.

Εξ ου και τα έντονα παράπονα του Τούρκου προπονητή, ο οποίος έχει απαιτήσεις από κάποιους παίκτες του, που προφανώς δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής στα ματς της Ευρωλίγκας και καλούνται μέσω των αγώνων πρωταθλήματος να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δίνεται. Ειδικά ο Καλαϊτζάκης και ο Μαντζούκας…

Στα θετικά πάντως ότι σε 2ο διαδοχικό παιχνίδι πρωταθλήματος, ο Ναν ξεδιπλώνει μέρος του ταλέντου και της αδιαμφισβήτητης ποιότητάς του. Ο Αμερικανός πήρε πάλι πολλές επιθέσεις και ευθύνες ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 15 πόντους (με 7/13 εντός παιδιάς. Συν τοις άλλοις, μοίρασε 4 ασίστ και κατέβασε 5 ριμπάουντ σε 28 λεπτά συμμετοχής. Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα ματς θα τον βοηθήσουν να προσαρμοστεί καλύτερα και να βρει τα πατήματά του. Αρκετά καλή κρίνεται και η παρουσία των Βιλντόσα (15 πόντοι με 3/3 τρίποντα), Μπαλτσερόφσκι (11 πόντοι, 5 ριμπάουντ σε 12 λεπτά). Ο Αργεντινός γκαρντ διαθέτει εξαιρετικά στοιχεία επιθετικά, όμως παρασύρεται από το ταμπεραμέντο και υποπίπτει σε φθηνά λάθη, που του «κόβουν» τον χρόνο συμμετοχής. Από την άλλη, στην περίπτωση του Πολωνού σέντερ θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή για να τον δούμε να φτάνει στο (υψηλό) επίπεδο που χρειάζεται, καθώς είναι αρκετά άπειρος και έχει αδυναμίες στο κομμάτι της τακτικής.

Η ουσία όμως είναι ότι ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το 8/8 στο πρωτάθλημα και ο Αταμάν βρήκε την ευκαιρία να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του ενόψει του απαιτητικού προγράμματος που έρχεται…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.