ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Λεσόρ: «Εντελώς διαφορετικός από Ομπράντοβιτς ο Αταμάν, σπουδαίοι και οι δύο»

Ο Ματίας Λεσόρ μίλησε στον σερβικό Τύπο για την απόφαση να πάει στον Παναθηναϊκό AKTOR, την αποψινή μάχη με την αγαπημένη του Παρτιζάν, αλλά και τον Αταμάν.

Λεσόρ: «Εντελώς διαφορετικός από Ομπράντοβιτς ο Αταμάν, σπουδαίοι και οι δύο»

Χαρούμενος και δικαιωμένος για την επιλογή του να παίξει στον Παναθηναϊκό AKTOR αισθάνεται ο Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ μιλώντας σε σερβική ιστοσελίδα αναφέρθηκε στο πώς κατέληξε στο «τριφύλλι», την προσαρμογή του στο νέο περιβάλλον και το ρόλο του στους «πράσινους». Παράλληλα χαρακτήρισε σπουδαίους αν και εντελώς διαφορετικούς τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Εργκίν Αταμάν, ενώ μίλησε για το απωθημένο του Final 4 και τη… μετάνοια για τα περσινά επεισόδια απέναντι στη Ρεάλ.

Αναλυτικά, ο Λεσόρ μίλησε για:

-την επιστροφή του στη Σταρκ Αρένα: «Φυσικά και σκεφτόμουν αυτή τη στιγμή. Το πρώτο που κοίταξα στο καλεντάρι ήταν πότε θα έρθουμε στο Βελιγράδι. Χαίρομαι που επέστρεψε και βλέπω αγαπημένα πρόσωπα. Θα είναι ξεχωριστό για μένα. Δεν ξέρω τι να περιμένω, θα έχει ενδιαφέρον».

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.865 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

-την αγάπη του για το Βελιγράδι: «Όσοι με επισκέφτηκαν στο διάστημα που ήμουν εδώ έμειναν έκπληκτοι από την πόλη και τη ζεστασιά του κόσμου. Αν δεν ξέρεις το Βελιγράδι, μπορεί να σου φαίνεται ψυχρό, αλλά είναι εντελώς διαφορετική η πραγματικότητα. Όσοι ήρθαν όταν ήμουν στο Βελιγράδι το λάτρεψαν».

-την επαφή με τους πρώην συμπαίκτες του: «Είμαι σε επικοινωνία με όλους. Ο Παπαπέτρου είναι μαζί μου στον Παναθηναϊκό, ενώ έχω επαφή με τον Έξουμ, τον Μαντάρ, τον Πάντερ, τον Λεντέι… Με όλους. Η σχέση μας είναι μεγαλύτερη από το μπάσκετ και θέλω να διαρκέσει».

-το πότε αποφάσισε να πάει στον Παναθηναϊκό: «Το αποφάσισα όταν κατάλαβα ότι δεν θα έμενα στην Παρτιζάν. Στόχος μου ήταν να μείνω, προσπαθήσαμε να βρούμε μια λύση με την ομάδα, μιλήσαμε πολλές φορές. Αλλά όταν έγινε σαφές πως δεν τα βρίσκαμε, είπα στον ατζέντη μου να στραφεί σε άλλες ομάδες. Περίμενα να τελειώσει η σεζόν για να μιλήσω με άλλες ομάδες. Εξέτασα όλες τις προτάσεις και αυτή του Παναθηναϊκού ήταν αυτή που μου άρεσε περισσότερο».

-την προσαρμογή σε ένα νέο περιβάλλον: «Δεν ήταν εύκολο για μένα, αλλά από την αρχή της καριέρας μου αλλάζω συνέχεια ομάδα και έχω συνηθίσει. Η Παρτιζάν ήταν η πρώτη που έπαιξα πάνω από μια σεζόν, γι’ αυτό και δέθηκα περισσότερο. Η παρουσία του Παπαπέτρου με βοήθησε και έκανε πιο εύκολη την προσαρμογή μου. Με βοήθησαν και οι άλλοι συμπαίκτες μου και οι προπονητές και τώρα στηρίζει ο ένας τον άλλο».

-τη σύγκριση μεταξύ Αταμάν και Ομπράντοβιτς: «Είναι όλα διαφορετικά. Διαφορετική φιλοσοφία, διαφορετική οπτική, διαφορετικός τρόπος παιχνιδιού… Ο Αταμάν είναι ένας προπονητής που εμπιστεύεται τους παίκτες του και τους αφήνει περισσότερη ελευθερία να δημιουργούν, ενώ ο Ζέλικο είναι ένας προπονητής μέσω του συστήματος του οποίου έρχονται τα αποτελέσματα. Διαφορετικοί προπονητές αλλά σπουδαίοι και οι δύο. Είναι ευλογία η συνεργασία μαζί τους».

-τον ρόλο του στον Παναθηναϊκό: «Είναι διαφορετικός, αλλά οι πολλές αλλαγές στην ομάδα με κάποιον τρόπο με βοήθησαν να βρω το δρόμο μου πιο γρήγορα. Με εμπιστεύονται, μου δίνουν πολλές ευθύνες και αυτό με χαροποιεί. Χαίρομαι που έχω έναν ρόλο όπου μπορώ να βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει».

-τη συνεργασία με Σλούκα και Βιλντόσα: «Με τον Λούκα κάνουμε συνέχεια πλάκα για τα ντέρμπι της Παρτιζάν με τον Ερυθρό Αστέρα. Σήμερα μάλλον δεν θα τον υποδεχτούν όπως εμένα (γέλια). Είναι και οι δύο σπουδαίοι πλέι μέικερ, που τους αρέσει να δημιουργούν και να συνεργάζονται με τους ψηλούς. Είναι σπουδαίοι παίκτες και με βοηθούν πολύ στη μετάβαση από το ένα σύστημα στο άλλο».

-το τι θα άλλαζε από τη θητεία του στην Παρτιζάν: «Δεν θα συμμετείχα στα επεισόδια στη Μαδρίτη. Μόνο αυτό. Θα απομάκρυνα τον Πάντερ. Αυτό θα άλλαζα, αλλά η εικόνα που είδατε είναι μέρος της ενότητας που είχε αυτή η ομάδα. Όλη η ομάδα ενεπλάκη στην κατάσταση που δημιουργήθηκε».

-το… απωθημένο του Final 4: «Ελπίζω να βρεθώ ξανά στη θέση που ήμουν με την Παρτιζάν και να προχωρήσουμε παρακάτω».

-τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο κοινό και ξέρουν μπάσκετ. Η προσωπικότητά μου είναι τέτοια, είμαι μαχητής και αυτό αρέσει στον κόσμο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.