ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Κρίμα κι άδικο, ήττα στην παράταση από την Παρτιζάν

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έφτασε πολύ κοντά στο να φύγει με τη νίκη από τη Stark Arena, αλλά η Παρτιζάν κατάφερε κρατηθεί στη... ζωή με τους Πάντερ - Ντόζιερ στέλνοντας το ματς στην παράταση (78-78 καν. διάρκεια). Εκεί, οι βιαστικές επιλογές και η κούραση «έκοψαν» τα πόδια των πρασίνων, που γνώρισαν εν τέλει την 5η φετινή τους ήττα στη Euroleague (92-87)

Κρίμα κι άδικο, ήττα στην παράταση από την Παρτιζάν

Ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε δημιουργήσει τις καλύτερες συνθήκες ώστε να φύγει νικητής από το Βελιγράδι, αλλά η αντεπίθεση της Παρτιζάν στο τελευταίο τρίλεπτο «έσβησε» το διψήφιο προβάδισμα των πρασίνων, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Εκεί, οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν δεν μπόρεσαν να βρουν «απάντηση» στους Πάντερ και Ντόζιερ, γνωρίζοντας… τζάμπα ήττα στο Βελιγράδι (92-87).

Λεντέι (23π) και Ντόζιερ (16π) πλήγωσαν τον Παναθηναϊκό AKTOR, ωστόσο το καθοριστικό πλήγμα επήλθε από τον Πάντερ που σημείωσε 7 από τους 13π στο τέλος της κανονικής διάρκειας, δίνοντας το φιλί της ζωής στην Παρτιζάν.

Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς!
Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς! 24.976 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 6-5 υποχώρησε ο Παναθηναϊκός AKTOR, με το νικηφόρο σερί να σταματά στο Βελιγράδι. Επόμενη αποστολή για τους «πράσινους» το ματς της επόμενης Τρίτης (5/12) με την Αναντολού Εφές στην Πόλη.

Το ματς

Με την πεντάδα που έδωσε τρομερό momentum για το σερί του Νοεμβρίου (Σλούκας, Γκραντ, Γκριγκόνις, Μήτογλου, Λεσόρ), ο Παναθηναϊκός μπήκε αρκετά ψύχραιμος και διαβασμένος στην Stark Arena. Οι σωστές και όχι βιαστικές επιλογές στην επίθεση, σε συνδυασμό με την αποτελεσματική άμυνα πάνω στον Λεντέι, έφεραν τον Παναθηναϊκό AKTOR στο +6 στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου (11-17, 6′). Τα δύο φάουλ του Λεσόρ αποτέλεσαν πρόβλημα, ενώ το ασφυκτικό πρέσινγκ του Αβράμοβιτς στον Σλούκα απέφερε αποτέλεσμα, με την Παρτιζάν να επιστρέφει κλείνοντας το δεκάλεπτο στο -1 (20-21).

Ο Αταμάν επέλεξε το δίδυμο Βιλντόσα – Γκραντ από τα τέλη της πρώτης περιόδου, με τον Γκριγκόνις να δηλώνει “παρών” φτάνοντας τους 10π. Η άμυνα λειτουργούσε εξαιρετικά, οδηγώντας τους παίκτες του Ομπράντοβιτς σε «σκοτωμένες» επιλογές από μακριά, την ώρα που η παρουσία του Ναν ήταν αρκετή ώστε ο Παναθηναϊκός AKTOR να βρει τρόπους για να διατηρήσει το προβάδισμά του (24-32, 15′).

Στη συνέχεια, ο παίκτης-κλειδί Γκραντ αντικατέστησε τον Γκριγκόνις, με το σχήμα Ναν-Βιλντόσα-Γκραντ να πορεύεται μέχρι να φορτωθεί με τρία φάουλ ο Αμερικανός. Η Παρτιζάν επέστρεψε ξανά εκμεταλλευόμενη τα λάθη, βοηθούμενη και από ορισμένα αμφιλεγόμενα σφυρίγματα των διαιτητών με επί μέρους 15-6 (39-38, 20′).

Ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια κρατώντας την καλή αμυντική του συμπεριφορά, ωστόσο στην επίθεση δεν μπόρεσε να βρει συνεχόμενο ρυθμό για να επιβάλλει τον… νόμο του στο ματς. Με αυτόν τον τρόπο οι Σέρβοι επέστρεψαν από το -8, με τον Αταμάν να έχει επίσης να αντιμετωπίσει τη συνθήκη με τους Ναν και Λεσόρ φορτωμένους με φάουλ.

Με πιεστική άμυνα και επίσης χάρη στην αμυντική ανισορροπία που έδειξαν οι «πράσινοι» με το «καλησπέρα» στο β’ ημίχρονο, παγίωσαν μία διαφορά για την Παρτιζάν, την ώρα που ο Παναθηναϊκός είχε απαντήσεις με τον Λεσόρ (καταλυτικός στην γ’ περίοδο) και τον Γκραντ (48-44, 25′). Η ομάδα του Αταμάν κατάφερε να ανασυνταχθεί και να ανακόψει τη φόρα που έδειχνε ότι μπορούσε να πάρει η Παρτιζάν, ωστόσο έψαχνε έναν σταθερό «παράγοντα» στην επίθεση για να τραβήξει το κουπί, ενώ τα περισσότερα σουτ -κυρίως του Σλούκα έβρισκαν σίδερο. Το τρίτο δεκάλεπτο δεν έμοιαζε σε τίποτα με τα όσα έγιναν στο α’ μέρος. Κυριάρχησαν οι μάχες κάτω από τις ρακέτες, οι σκληρές άμυνες στην περιφέρεια και τα καλάθια με το σταγονόμετρο.

Η επιστροφή του Ναν στο παρκέ ήταν καταλυτική ώστε ο Παναθηναϊκός AKTOR να βρει σκορ και να «πιάσει» στο σκορ την Παρτιζάν, με τον Μήτογλου να υπογράφει το σκορ της τρίτης περιόδου και το ισχνό «πράσινο» προβάδισμα με μπάζερ μπίτερ(54-56, 30′). Η ύστατη προσπάθεια της Παρτιζάν να επιστρέψει στο ματς οδήγησε στο να μαζευτεί εκ νέου η διαφορά με τον Ντόζιερ (71-75, 38′). Τα τρίποντα του Ντόζιερ και του Πάντερ, έφεραν τους Σέρβους σε απόσταση ενός σουτ, παρά το μεγάλο σουτ του Γκραντ (76-78, 39′).

Το λει απ του Πάντερ στα 34” έφερε στα ίσα το ματς (78-78), στη συνέχεια ο Λεσόρ αστόχησε, ενώ στην τελευταία φάση, ο Γκριγκόνις σκόραρε μεν αλλά το καλάθι του ήταν εκπρόθεσμο και ως εκ τούτου, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο Παναθηναϊκός στις λεπτομέρειες δεν μπόρεσε να πάρει το ματς στην κανονική ροή, με τον Κέβιν Πάντερ να αποδεικνύεται κρίσιμος, σκοράροντας τους επτά τελευταίους πόντους της Παρτιζάν.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 39-38, 54-56, 78-78, 92-87 (παρ.)

Partizan Mozzart Bet Belgrade (Ομπράντοβιτς): Βουκτσεβιτς 2, Λεντέι 23 (1), Αβράμοβιτς 5 (1), Πάντερ 13 (1), Σμάλαϊγκιτς 7, Γιάραμαζ, Νάναλι 7, Άντζουσιτς 2, Ντόζιερ 16 (2), Πονίτκα, Καμίνσκι 5, Καμπόκλο 12.

Παναθηναϊκός AKTOR (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Γκάι, Μπαλτσερόφσκι 7, Σλούκας 6, Γκραντ 14 (1), Ναν 19 (2), Λεσόρ 16, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 12 (2), Μήτογλου 13, Μαντζούκας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.