ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Μισογεμάτο ή μισοάδειο ποτήρι

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη διπλή ανάγνωση που έχει η ήττα του Παναθηναϊκού AKTOR στο Βελιγράδι από την Παρτίζαν.

Μισογεμάτο ή μισοάδειο ποτήρι

Το ματς του Παναθηναϊκού AKTOR με την Παρτίζαν στο Βελιγράδι και ο τρόπος που αυτό εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε (ήττα 92-87) είναι από εκείνα που σε βάζουν σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Είναι από τις περιπτώσεις που δεν ξέρεις αν πρέπει να δεις το ποτήρι… μισογεμάτο ή μισοάδειο.

Είναι από αυτά τα παιχνίδια που θα μπορούσαν να σου αλλάξουν τη μοίρα για τη δύσκολη συνέχεια της διοργάνωσης, ωστόσο έτσι όπως χάθηκε, μπορεί να αποφέρει καίριο πλήγμα στην ψυχολογία και στην αυτοπεποίθηση της ομάδας.

Άλλωστε, με διπλό στη Σερβία, ο «εξάστερος» θα αποκτούσε διπλό πλεονέκτημα. Αφενός, θα έπαιρνε τρομερή ώθηση με την 5η σερί νίκη, κάτι που έχει να πετύχει στην Ευρωλίγκα εδώ και 4,5 χρόνια. Και μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με μία από τις πιο «καυτές» έδρες της Ευρώπης.

Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα
Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα 1.573 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αφετέρου, θα ανέβαινε στην 3η θέση της βαθμολογίας και θα άφηνε αρκετά πίσω του πολλούς από τους διώκτες του, μεταξύ αυτών και τη χθεσινή αντίπαλό του, που θεωρητικά είναι μία από τις άμεσες ανταγωνίστριές του. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το «τριφύλλι» πήρε άριστα για 38 σχεδόν λεπτά, αλλά έμεινε μετεξεταστέο στα 7 τελευταία.

Δύο της κανονικής και πέντε της παράτασης. Γι’ αυτό και του έμεινε η αίσθηση της αυτοκτονίας. Η ομάδα του Αταμάν ήταν καλά διαβασμένη και στις δύο άκρες του παρκέ και είχε αέρα υπεροχής στο διάστημα που προαναφέραμε.

Στην επίθεση, ξεδίπλωσε κάποιες από τις αρετές της, διάβαζε σωστά τις φάσεις και εκμεταλλεύτηκε τα όπλα της, κυρίως μέσα στη ρακέτα: στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε η μπάλα σε Λεσόρ και Μήτογλου, ενώ οι διεισδύσεις των Γκραντ και Ναν δημιουργούσαν ρήγματα στα αντίπαλα «μετόπισθεν». Πολύ σημαντικό επίσης ότι απέφυγε τα πολλά λάθη (μόλις 12 σε 45 λεπτά) σε μια «κολασμένη» ατμόσφαιρα. Αυτό που έλειψε σίγουρα ήταν 2-3 μεγάλα σουτ από την περιφέρεια (5/20 τρίποντα) κι ας τα έβαλαν ο Γκραντ στο και ο Ναν στο 71-75 και στο 59-64 αντίστοιχα.

Στο κομμάτι της άμυνας, οι «πράσινοι» έκλεισαν καλά τους διαδρόμους προς τη ρακέτα τους, έκλεψαν μπάλες (11 κλεψίματα) απλώνοντας συνεχώς τα χέρια τους και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να βγάλουν πολλές συνεργασίες. Μόνο ο ΛεΝτέι δημιουργούσε προβλήματα, ενώ ο Πάντερ ανέλαβε δράση στα κρίσιμα. Και δη στα 7 τελευταία λεπτά (2 της κανονικής διάρκειας και 5 της παράτασης).

Εκεί κάπου έπαιξε σημαντικό ρόλο η κόπωση των παικτών του Αταμάν, που άδειασαν από δυνάμεις και συγκέντρωση στο φινάλε. Είναι χαρακτηριστικές οι φάσεις στην παράταση, με τον εξουθενωμένο Μήτογλου να αστοχεί σε 2 βολές και μετά από λίγο μην μπορεί να ευστοχήσει σε λέι-απ κάτω από το καλάθι της Παρτίζαν. Μάλλον θα έπρεπε ο προπονητής του «τριφυλλιού» να ανοίξει λίγο το ροτέισον και να εμπιστευτεί λίγο περισσότερο παίκτες όπως ο Βιλντόσα, ο Μαντζούκας και ο Μπαλτσερόφσκι.

Έτσι λοιπόν ο Παναθηναϊκός AKTOR έχασε μέσα από τα χέρια του ένα πολύτιμο ροζ φύλλο και ηττήθηκε σε 3ο παιχνίδι του στη φετινή Ευρωλίγκα που οδηγείται στην παράταση, με κοινή συνισταμένη πως και σε αυτά τα 3 ματς δέχθηκε ακριβώς 14 πόντους στο έξτρα πεντάλεπτο!

Από την άλλη, με την εικόνα του και με την απόδοσή του στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης απέδειξε τη δυναμική του και επιτρέπει στους φίλους του να αισιοδοξούν για τη συνέχεια.

Η επόμενη εβδομάδα (με Εφές έξω και Ρεάλ μέσα) θα μας δείξει προς τα πού βαδίζει…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.