ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ: Η προϊστορία και οι μόλις δύο εντός έδρας νίκες του τριφυλλιού στα τελευταία επτά ματς

Η προϊστορία μεταξύ των δύο ομάδων που είναι φυσικά υπέρ του τριφυλλιού, τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα για τον Παναθηναϊκό εντός έδρας επί του ΟΦΗ και ο πρώτος σκόρερ στις συναντήσεις των δύο ομάδων.

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ: Η προϊστορία και οι μόλις δύο εντός έδρας νίκες του τριφυλλιού στα τελευταία επτά ματς

Δύο διαδοχικές ισοπαλίες έχει ο ΟΦΗ στην έδρα του Παναθηναϊκού, αφού εκτός από το περσινό 1-1, οι δύο ομάδες είχαν μείνει στο 0-0 στις 31 Οκτωβρίου 2021.

Η ομάδα της Κρήτης μάλιστα δεν έχει ηττηθεί στις πέντε από τις επτά τελευταίες της επισκέψεις στην έδρα του Παναθηναϊκού, όπου έχει τρεις νίκες και τις δύο τελευταίες ισοπαλίες, ενώ οι Πράσινοι επικράτησαν στα Playoffs του 2019-20 και στην κανονική διάρκεια της σεζόν 2020-21.

Οι νίκες του ΟΦΗ στην έδρα του Παναθηναϊκού είναι μετρημένες και οι Πράσινοι από το 1968-69 που ξεκίνησε η ιστορία των αναμετρήσεων τους έτρεξαν ένα σερί με επτά διαδοχικές νίκες μέχρι την πρώτη ισοπαλία των δύο ομάδων (0-0) το 1980-81, ενώ η πρώτη εκτός έδρας νίκη του ΟΦΗ ήρθε στο 15ο τους παιχνίδι, με το εντυπωσιακό 5-2 της σεζόν 1987-88.

Στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων υπάρχουν πολλά γκολ και είναι χαρακτηριστικό πως το πιο συχνό σκορ είναι το 3-1, με οκτώ νίκες του Παναθηναϊκού με αυτό το αποτέλεσμα και δύο του ΟΦΗ.

Ο Κριστόφ Βαζέχα, με 13 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ των αναμετρήσεων Παναθηναϊκός – ΟΦΗ, ενώ ο Νουαφόρ έχει καταφέρει να σκοράρει σε τρία διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό.

Υπάρχουν μόλις δύο αναμετρήσεις που δεν έχει σημειωθεί τέρμα, αφού δύο είναι οι λευκές ισοπαλίες, ενώ τέσσερις φορές έχει τελειώσει το παιχνίδι τους με 1-1 και ακόμη δύο με 2-2. 

Συνολικά έχουν οκτώ ισοπαλίες. Το πιο παραγωγικό ματς ήταν η νίκη του Παναθηναϊκού με 6-2 στις 8 Μαρτίου 1998, με τους Γ.Χ. Γεωργιάδη, Βαζέχα (2), Μιλόγεβιτς, Αλεξόπουλο και Λυμπερόπουλο να σκοράρουν για τον Παναθηναϊκό και τους Νιόπλια, Αναστασίου για τον ΟΦΗ.

46 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

33 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

9 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

4 ΝΙΚΕΣ ΟΦΗ

ΓΚΟΛ: 106-44

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.