ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός AKTOR- Ρεάλ Μαδρίτης: Η ζημιά έγινε σε ένα δεκάλεπτο…

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε για ένα ημίχρονο απέναντι στην πανίσχυρη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά κατέρρευσε στο τρίτο δεκάλεπτο και ηττήθηκε με σκορ 90-78 για τη 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Στο 6-7 το πράσινο ρεκόρ.

Παναθηναϊκός AKTOR- Ρεάλ Μαδρίτης: Η ζημιά έγινε σε ένα δεκάλεπτο...

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε για ένα ημίχρονο απέναντι στην πανίσχυρη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά κατέρρευσε στο τρίτο δεκάλεπτο και ηττήθηκε με σκορ 90-78 για τη 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Στο 6-7 το πράσινο ρεκόρ.

Το τριφύλλι δεν έπαιξε καθόλου καλά για μόλις ένα δεκάλεπτο, γεγονός που ουσιαστικά έκρινε το αποτέλεσμα. Στο πρώτο εκπληκτικό ημίχρονο του Παναθηναϊκού, ο Ναν ήταν σε φοβερή κατάσταση, μιας και πέτυχε 22 πόντους (24 συνολικά).

To ματς

Πόσο κοστίζει το «Tony Montana» μπουφάν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Πόσο κοστίζει το «Tony Montana» μπουφάν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου 27.096 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι πρώτες επιθέσεις του Παναθηναϊκού ήταν νευρικές και άστοχες, με αποτέλεσμα η Ρεάλ να προηγηθεί με 4-7 στο 3’, αφού μόνο ο Ναν είχε καταφέρει να βρει το δρόμο προς το καλάθι από πλευράς γηπεδούχων. Το «τριφύλλι» αν και υπολείπονταν στα ριμπάουντ (3-6), κάλυψε αυτό το κενό με τρία κλεψίματα, έναντι κανένα των φιλοξενούμενων και με το πρώτο καλάθι του Μήτογλου έφεραν το ματς στα ίσια (9-9) στο 5’. Ο Ναν είτε εκτελεστικά είτε δημιουργικά είχε φέρει προβλήματα στην άμυνα της Ρεάλ και με τρίποντα του ίδιου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 18-15 και 21-17 στο 8’. Την ίδια ώρα ο Αταμάν έψαχνε λύση στο μαρκάρισμα του Ντεκ που με 8 πόντους αποτελούσε την σταθερά στην επίθεση των μαδριλένων. Ο Ναν αποχώρησε νωρίς από το ματς έχοντας χρεωθεί με δύο προσωπικά φάουλ και οι φιλοξενούμενοι στο χρόνο που απέμενε κατάφεραν να εκμεταλλευτούν ένα επιθετικό κόλλημα και με πέντε πόντους του Χεζόνια να κλείσουν την περίοδο προηγούμενοι με 23-24.

Ο Σέρχιο Γιουλ έκανε αισθητή την εμφάνισή του στην πεντάδα της Ρεάλ στο δεύτερο δεκάλεπτο αφού με δύο εύστοχα τρίποντα ο Ισπανός έγραψε το 25-30, ανεβάζοντας το ποσοστό της Ρεάλ στο τρίποντο στο 50% (5/10). Οι Ισπανοί άνοιξαν ακόμα περισσότερο το ρυθμό τους και έχοντας στο «4»τον Χεζόνια πήγαν για πρώτη φορά στο +9 (26-35). Ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να βρει λύση στο μαρκάρισμα του άλλοτε παίκτη του και το πλήρωνε. Τα πέντε επιθετικά ριμπάουντ των «πρασίνων» ήταν ένα ενθαρρυντικό νέο για το σύνολο του Αταμάν, όχι όμως και οι 4 ασίστ, έναντι των 9 της Ρεάλ. Παρόλα αυτά το «τριφύλλι» σκλήρυνε αμυντικά, δύο τρομερά καρφώματα του Λεσόρ σήκωσαν το γεμάτο ΟΑΚΑ στο πόδι και έδωσαν φτερά στους «πράσινους» που με τρίποντο και βολή του Ναν ολοκλήρωσαν σερί 14-0 για το 40-35 στο 17’. Ο Ναν έχει πάρει φόρα φτάνοντας τους 17 πόντους με 4/8 δίποντα και 3/3 τρίποντα! Η Ρεάλ δεν τα παράτησε από το τρομερό come back του Παναθηναϊκού. Ο Τσους Ματέο επανέφερε τους Ντεκ και Ταβάρες, η λειτουργία των φιλοξενούμενων βελτιώθηκε και με ένα buzzer beater του Καμπάτσο πήγε στα αποδυτήρια έχοντας ανατρέψει το σκορ, προηγούμενη με 45-46.

Ο Ναν με δύο βολές έδωσε άμεσα προβάδισμα στον Παναθηναϊκό AKTOR στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (47-46), με τον Ντεκ να απαντά με τον ίδιο τρόπο για το 47-48. Ο Λεσόρ έκανε κάρφωμα και τάπα στον Ντεκ, με τον Μήτογλου να σκοράρει κι αυτός για το 51-48. Η Ρεάλ απάντησε με δικό της σερί για το 51-55, χάρη σε τρίποντο του Μούσα και λέι απ του Ντεκ, με τον Βόσνιο να βάζει και δεύτερο μακρινό σουτ για το 51-58. Ο Ταβάρες με χουκ ανέβασε ξανά τη διαφορά για τη «βασίλισσά» στο +9 (51-60), ενώ ο Μούσα διαμόρφωσε την πρώτη διψήφια διαφορά στο ματς (52-62) και ο Κοζέρ την ανέβασε ακόμη περισσότερο (52-67). Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 55-72.

Με τρίποντο του Σλούκα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξεκινήσουν αντεπίθεση στο τέταρτο δεκάλεπτο (58-72), βγάζοντας συνεχόμενες άμυνες. Ο Μήτογλου μείωσε ακόμη περισσότερο, ενώ ο Γκριγκόνις ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ με τρίποντο (63-72), με τον Γιουλ να βάζει φρένο στην πράσινη αντεπίθεση με… κλασικό τρίποντο (63-75). Ένα λάθος του Μπαλτσερόφσκι έδωσε το δικαίωμα στον Χεζόνια να τρέξει στον αιφνιδιασμό, διαμορφώνοντας το 63-77, ενώ ο Μήτογλου κάρφωσε εντυπωσιακά για το 67-79. Ο Χεζόνια έβαλε… κερασάκι στη φοβερή του εμφάνιση γράφοντας το 69-83, με τους «πράσινους» να μην έχουν τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να επιστρέψουν και το ματς να ολοκληρώνεται με νίκη των Ισπανών. Τα δεκάλεπτα: 23-24, 45-46, 55-72, 78-90

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.