ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Με ένα ημίχρονο μόνο και… 3 παίκτες δεν κερδίζεις τη Ρεάλ

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για το μάθημα που πήρε ο Παναθηναϊκός AKTOR από την υπερηχητική Ρεάλ Μαδρίτης.

Με ένα ημίχρονο μόνο και… 3 παίκτες δεν κερδίζεις τη Ρεάλ

Το ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης ολοκληρώθηκε με πικρό τρόπο για τον Παναθηναϊκό AKTOR, που υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της «βασίλισσας» κι έφυγε ηττημένος (78-90) από το κατάμεστο του ΟΑΚΑ. Η αλήθεια είναι ότι με ένα ημίχρονο καλού μπάσκετ και… 3 παίκτες δεν μπορείς να κερδίσεις την ομάδα του Ματέο, που βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από όλους.

Το «τριφύλλι» άντεξε στο πρώτο 20λεπτο, κυρίως χάρη στα… όργια του Ναν, ο οποίος πέτυχε 20 πόντους (!) και «χτύπησε» την άμυνα των φιλοξενούμενων με τις «μπούκες» του και τις δυναμικές διεισδύσεις του. Σε εκείνο το σημείο πήρε βοήθειες και από τον Λεσόρ, ειδικά όσο βρισκόταν στον πάγκο ο Ταβάρες. Στην άμυνα έδωσε πράγματα και ο Βιλντόσα, ο οποίος πίεσε αρκετά καλά τον Καμπάτσο.

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη και στην ψυχολογία του αγώνα όμως έπαιξε το τελείωμα του πρώτου ημιχρόνου, αφού οι «πράσινοι» δέχθηκαν 7-0 σερί στα 60 τελευταία δευτερόλεπτα δίχως να κάνουν φάουλ κι ενώ μέχρι εκείνο το σημείο είχαν υποπέσει σε μόλις ένα. Αντί λοιπόν να οδηγηθούν στην ανάπαυλα με ένα προβάδισμα 6-7 πόντων για παράδειγμα, βρέθηκαν στο -1.

Το «κέρδος» με Μπαλτσερόφσκι, Σαμοντούροβ και η κουβέντα για τα βραβεία της Ευρωλίγκας
Το «κέρδος» με Μπαλτσερόφσκι, Σαμοντούροβ και η κουβέντα για τα βραβεία της Ευρωλίγκας 1.159 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το μπλακ-άουτ του «εξάστερου» και η άνευ όρων παράδοση στο παιχνίδι της Ρεάλ σε ένα 6λεπτο στην 3η περίοδο, που είχε ως συνέπεια το τρομερό επιμέρους σκορ 22-1 υπέρ των Μαδριλένων, έγειρε ολοκληρωτικά την πλάστιγγα προς το μέρος της «βασίλισσας». Ακόμα και στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου, που οι παίκτες του Αταμάν ζωντάνεψαν και μείωσαν στο -9, ήταν φανερό ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη ψυχοσύνθεση για την ανατροπή.

Άλλωστε, έμοιαζε δεδομένο ότι το «τριφύλλι» έπρεπε να ρίξει περισσότερο… ξύλο στους αντιπάλους και να κατεβάσει λίγο πιο χαμηλά στο σκορ τους Ισπανούς. Ειδικά από τη στιγμή που έβλεπε ότι επιθετικά δεν είχε πλουραλισμό και πολλούς παίκτες για να το κουβαλήσουν. Κακά τα ψέματα, με μόλις 3 παίκτες ουσιαστικά να βρίσκουν σκορ (Ναν, Λεσόρ, Μήτογλου) δεν υπήρχε ελπίδα.

Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός AKTOR υποχρεώθηκε στην 3η διαδοχική ήττα του στην Ευρωλίγκα και προσγειώθηκε απότομα στην πραγματικότητα. Βέβαια, από αυτά τα παιχνίδια, εκείνο με τους πρωταθλητές Ευρώπης ήταν που… πόνεσε λιγότερο. Ειδικά αν αναλογιστούμε το πώς εξελίχθηκαν τα δύο προηγούμενα εκτός έδρας με Παρτίζαν και Εφές.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.