ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

Παναθηναϊκός: Tα δεδομένα για το ντέρμπι του Λιγκ Καπ

To ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στου Ρέντη για το Λιγκ Καπ "Νίκος Σαμαράς" διακόπηκε, εξαιτίας των θλιβερών επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός αστυνομικού. Ποια θα είναι όμως η μοίρα του ματς;

Παναθηναϊκός: Tα δεδομένα για το ντέρμπι του Λιγκ Καπ

To ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στου Ρέντη για το Λιγκ Καπ “Νίκος Σαμαράς” διακόπηκε, εξαιτίας των θλιβερών επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Ωστόσο μένει να δούμε, αν θα συνεχιστούν οι αθλητικές δραστηριότητες των εγχώριων διοργανώσεων στη χώρα μας και κατ’ επέκταση και το ντέρμπι.

Τα δεδομένα λοιπόν για την αναμέτρηση έχουν ως εξής:

Tην Παρασκευή λοιπόν (δηλαδή την επομένη της διακοπής του ματς) το Δ.Σ. του ΕΣΑΠ, της διοργανώτριας αρχής του Λιγκ Καπ, συνεδρίασε, παίρνοντας την απόφαση ότι η μοιρα του αγώνα θα κριθεί από τον αθλητικό δικαστή.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΣΑΠ αναφέρει: «Μετά από τα όσα συνέβησαν στον χτεσινό αγώνα για το League Cup «Νίκος Σαμαράς» μεταξύ του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και του Παναθηναϊκού Α.Ο. στο γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη Ρέντη η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΣΑΠ συνεδρίασε εκτάκτως.

Καταρχάς η ΕΣΑΠ εκφράζει την θλίψη και την οδύνη της για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού της ΕΛ.ΑΣ. και εύχεται ολόψυχα να αναρρώσει, καταδικάζοντας απερίφραστα τα έκτροπα που ουδεμία σχέση έχουν με το άθλημα του βόλεϊ.

Αποφασίστηκε ότι το σύνολο των εγγράφων που αφορούν τον συγκεκριμένο αγώνα να παραπεμφθούν άμεσα στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο (αθλητική δικαστή) της ΕΣΑΠ, η οποία θα κρίνει την τύχη του αγώνα.

Είμαστε στη διάθεση των Αρχών στην κατεύθυνση εξάλειψης κάθε φαινομένου τυφλής βίας που χρησιμοποιεί ως όχημα τον ελληνικό αθλητισμό και ειδικά το ευγενές άθλημα του βόλεϊ».

Mετά από αυτό καταλαβαίνει κανείς ότι τα ενδεχόμενα έχουν να κάνουν με το αν ο αγώνας θα συνεχιστεί από το σημείο που σταμάτησε, δηλαδή στο 1-0 σετ υπέρ του Ολυμπιακού και 18-10 υπέρ του Παναθηναϊκού στο δεύτερο σετ με το πρώτο σερβίς να γίνεται ξανά εκεί ή οριστική διακοπή και κατοχύρωση του ματς στο Παναθηναϊκό.

Το πρώτο φαντάζει ως και το πιο πιθανό ενδεχόμενο, αφού δεν πρόκειται για επεισόδια τα οποία έχουν να κάνουν με δυσφήμιση του αθλήματος και που παρεμπόδισαν τη διεξαγωγή της αναμέτρησης, αλλά τα οποία υπάγονται καθαρά σε άλλες διατάξεις.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη σεζόν παρεμφερή φαινόμενα είχαν διαδραματιστεί στο ντέρμπι μεταξύ των δυο ομάδων στο Challenge Cup, όπου το παιχνίδι έγινε κανονικά την επομένη κεκλεισμένων των θυρών.

Επομένως το επικρατέστερο σενάριο είναι το ματς να συνεχιστεί από εκεί που έμεινε με την απόφαση να αναμένεται εντός των επόμενων ημερών. Να σημειωθεί ωστόσο ότι εξαιτίας του άκρως βεβαρημένου προγράμματος και των δυο ομάδων, δεν αποκλείεται η διεξαγωγή του ματς να γίνει σε ευρύ βάθος χρόνου και πιθανώς χωρίς κόσμο στου Ρέντη.

* Όλα αυτά με την υποσημείωση ότι οι αθλητικές δραστηριότητες στη χώρας μας θα συνεχιστούν κανονικά. Αναμένουμε τις αποφάσεις της Κυβέρνησης οι οποίρε θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα (11/12).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.