ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Η ομάδα έκανε το 10-0, ο κόσμος πήρε το «άριστα δέκα»

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί του ΠΑΟΚ και την εξαιρετική ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα έκανε το 10-0, ο κόσμος πήρε το «άριστα δέκα»

Ο Παναθηναϊκός AKTOR είδε ως αγγαρεία το ματς με τον ΠΑΟΚ για τη Stoiximan Basket League, αλλά έφτασε στη νίκη κι έκανε το 10-0 στην εγχώρια λίγκα. Το «άριστα δέκα» όμως πάει στους περίπου 8.000 φιλάθλους του «τριφυλλιού», που δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Για να είμαι ειλικρινής (που λέει και ένα από τα καλύτερα τραγούδια του Νίνο), δεν έχουμε συνηθίσει σε ματς ελληνικού πρωταθλήματος να βλέπουμε τόσο πολύ κόσμο στο ΟΑΚΑ. Εξαιρούνται προφανώς τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αν συνυπολογίσουμε τις αντίξοες συνθήκες (οικονομική κρίση και πολλά άλλα), τότε αξίζουν ακόμα περισσότερα εύσημα στους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο την Κυριακή το βράδυ, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν οικογένειες με μικρά παιδιά. Υγεία!

Πάμε στα του αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Αταμάν είχε μεγάλα διαστήματα κατά τα οποία παρουσίασε υπερβολική χαλαρότητα και οκνηρία. Ειδικά στα πρώτα 12-13 λεπτά δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό επιθετικά, υπέπεσε σε «φθηνά» λάθη (7 συνολικά) και στην άμυνα έβλεπε τον Γκίλμορ να κάνει ό,τι θέλει και να σκοράρει με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους. Γενικότερα οι ψηλοί του ΠΑΟΚ είχαν στήσει… πάρτι στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι πέτυχαν τους 32 από τους 45 συνολικά πόντους της ομάδας τους σε αυτό το διάστημα! Στην 3η περίοδο, οι «πράσινοι» σοβαρεύτηκαν και… ζωντάνεψαν, έπαιξαν καλύτερη άμυνα (σ.σ. 4 κλεψίματα σε αυτό το διάστημα) και βρήκαν εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Κάπως έτσι έτρεξαν επιμέρους σκορ 29-17, ξέφυγαν ακόμα και με +16 κι έδειξαν να καθαρίζουν τον ανταγωνιστικό «Δικέφαλο του βορρά». Αμ δε…

Για τη Ρούξι, για τον Γιώργο, για την Πέννυ και για κάθε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ το 27ο είναι το πιο «γλυκό»
Για τη Ρούξι, για τον Γιώργο, για την Πέννυ και για κάθε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ το 27ο είναι το πιο «γλυκό» 872 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η υπερβολική χαλάρωση επανήλθε στο προσκήνιο στο πρώτο μισό του 4ου δεκαλέπτου, με τους παίκτες του «τριφυλλιού» να δέχονται 18 πόντους σε σχεδόν 5,5 λεπτά και να επιτρέπουν στους Θεσσαλονικείς να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής και να γεμίζουν άγχος (δίχως λόγο) τους πάντες στο ΟΑΚΑ. Πάλι καλά που σε εκείνο το σημείο αποφάσισαν να ξυπνήσει η ομάδα του Αταμάν και να τρέξει σερί 10-0, με το οποίο ξεμπέρδεψε για τα καλά. Σε ατομικό επίπεδο, επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά ότι ο Ναν είναι επιθετικό υπερ-όπλο και γενικά δεν «βλέπει» κανέναν αντίπαλο (αν μας επιτρέπεται ο όρος) όταν είναι στη μέρα του, ενώ ήταν εκείνος που κουβάλησε τους «πράσινους» στο… νωθρό πρώτο ημίχρονο. Ο Μήτογλου συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις -ειδικά στον επιθετικό τομέα- και ολοκλήρωσε το ματς με νταμπλ-νταμπλ (19 πόντοι, 10 ριμπάουντ). Όσον αφορά τον Σλούκα, δήλωσε «παρών» όταν χρειάστηκε και κουμάνταρε πολύ σωστά την ομάδα έχοντας 9 ασίστ και μόλις ένα λάθος.

Θετικότατη κρίνεται και η παρουσία των Καλαϊτζάκη και Μπαλτσερόφσκι. Ο πρώτος έβγαλε ενέργεια και διάθεση παίζοντας πολύ καλή άμυνα (10 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα), ενόσω έδειξε στον προπονητή του πως ίσως αξίζει λίγες περισσότερες ευκαιρίες στην Ευρωλίγκα. Έστω για κάποια λεπτά και για συγκεκριμένες «ειδικές αποστολές». Ο Πολωνός σέντερ επιβεβαίωσε ότι όταν πάρει σωστά την μπάλα κοντά στο καλάθι, τότε έχει τον τρόπο να τελειώνει τις φάσεις.

Στα αρνητικά η απόδοση του Λεσόρ, ο οποίος είχε το απόλυτο μηδέν σε όλους τους βασικούς τομείς της στατιστικής (πόντοι, σουτ, ριμπάουντ, κλεψίματα, ασίστ, τάπες) στα πρώτα 11 λεπτά της συμμετοχής του στον αγώνα, μέχρι δηλαδή να ευστοχήσει σε δύο βολές. Απίστευτο κι όμως αληθινό! Αυτό συνεπάγεται ότι ήταν… ωσεί παρών στο παιχνίδι και δικαίως ο Αταμάν είχε παράπονα από εκείνον.

Επίσης, ο Βιλντόσα εμφανίστηκε υπερβολικά «χαλαρός» σε μεγάλο κομμάτι της αναμέτρησης, ωστόσο στα 4 τελευταία λεπτά πέτυχε 6 καθοριστικούς πόντους (ειδικά το τρίποντο στο 82-80) και ξεμπλόκαρε την ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι με τον Γάλλο σέντερ στο παρκέ, ο «εξάστερος» είχε -12 στη συνολική διαφορά πόντων και αντίστοιχα με τον Αργεντινό γκαρντ ήταν στο -9! Συμπερασματικά, από το ματς με τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός AKTOR κρατάει τη νίκη και την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοί του, αλλά οφείλει να δουλέψει πολύ τις επόμενες ημέρες διότι το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν την προσεχή Πέμπτη έχει αποκτήσει χαρακτήρα «τελικού»…

Υ. Γ. Προφανώς και το τεχνικό επιτελείο του «τριφυλλιού» θα ήθελε να μοιράσει περισσότερο τον χρόνο συμμετοχής και να προφυλάξει κάποια από τα καταπονημένα στελέχη της ομάδας, όμως δεν βρήκε την ευκαιρία, καθώς το ματς μετατράπηκε σε… ντέρμπι. Ακόμα και ο Γκραντ αγωνίστηκε για περίπου 8 λεπτά, παρότι ήταν προγραμματισμένο να ξεκουραστεί.

Υ. Γ. 2 Η καλύτερη απάντηση στο (πιθανό) μέτρο της κυβέρνησης για κλείσιμο όλων των γηπέδων ήρθε την Κυριακή το βράδυ στο ΟΑΚΑ από τους φίλους του «εξάστερου». Η εν λόγω απόφαση πάντως (αν εφαρμοστεί τελικά) δεν έχει καμία λογική και θα είναι μια άδικη τιμωρία για τη συντριπτική πλειονότητα των φιλάθλων. Μην ξεχνάμε πόσοι εξ αυτών έχουν πληρώσει από το υστέρημά τους (πανάκριβα) εισιτήρια διαρκείας ή ακόμα και απλά εισιτήρια για να απολαύσουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.