ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

Παναθηναϊκός: Εχασε στις λεπτομέρειες από την πανίσχυρη Μόντσα

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε απέναντι στη Μόντσα, αλλά δεν άντεξε στο φινάλε και γνώρισε την ήττα με 3-2 σετ στο κλειστό του Μετς για το Challenge cup βόλεϊ ανδρών.

Παναθηναϊκός: Εχασε στις λεπτομέρειες από την πανίσχυρη Μόντσα

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε απέναντι στη Μόντσα, αλλά δεν άντεξε στο φινάλε και γνώρισε την ήττα με 3-2 σετ στο κλειστό του Μετς για το Challenge cup βόλεϊ ανδρών.

O Παναθηναϊκός βρέθηκε δυο φορές μπροστά στο σκορ απέναντι στη Μόντσα, όμως οι Ιταλοί, «δραπέτευσαν» με νίκη από το Μετς (2-3 σετ) αναγκάζοντας το «τριφύλλι» να κυνηγήσει ανατροπή στη ρεβάνς.

O Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ιερεθουέλο, Βουλκίδη, Πετρέα, Πρωτοψάλτη, Κόβαρ, Ερνάντες και Κοντοστάθη, ενώ η Μόντσα με τους Λοέπκι, Σβαρτς, Γκαλάζι, Μπερέτα, Γκιλ Κρέλινγκ, Τακαχάσι και Γκαγκινι.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΡΕΛΑ και 27ο πρωτάθλημα στου Ρέντη για τον τρομερό Παναθηναϊκό!
ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΡΕΛΑ και 27ο πρωτάθλημα στου Ρέντη για τον τρομερό Παναθηναϊκό! 1.863 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η εκκίνηση του «τριφυλλιού» ήταν εξαιρετική καθώς οι «πράσινοι» με μπλοκ του Κόβαρ στον Σβαρτς προηγήθηκαν με 6-3. Οι Ιταλοί είχαν την απάντηση ισοφαρίζοντας σε 8-8, αλλά το ίδιο ίσχυσε και για τον Παναθηναϊκό, που συνέχισε να έχει καλά ποσοστά στην επίθεση και ξεκάθαρες επιλογές φτάνοντας στο 12-8, έπειτα από άσσο του Πετρέα και νέο μπλοκ στον Σβαρτς. Ο Ερνάντες τελείωσε τις περισσότερες από τις μπάλες που πήρε οδηγώντας το «τριφύλλι» στο 17-11 και λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι με 25-19 έκαναν το 1-0 στα σετ.

Το δεύτερο σετ είχε διαφορετική εικόνα, αφού η Μόντσα ήταν εκείνη που πήρε κεφάλι στο σκορ με 5-8 ύστερα από μπλοκ του Λοέπκι στον Κόβαρ. Οι Ιταλοί είχαν ανεβάσει το ρυθμό τους και κυρίως την ταχύτητα των επιθέσεών τους φτάνοντας στο +5 (16-11). Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ, αλλά οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το +5 (11-16). Πρωτοψάλτης και Ερνάντεζ έφεραν πιο κοντά τον Παναθηναϊκό με ένα μίνι σερί (14-17), όμως η Μόντσα διατήρησε τον έλεγχο του σετ και αφού έφτασε στο 15-20, στη συνέχεια πήρε το σετ με 18-25, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός ήταν ο πρώτος που έφτασε στο +2 (3-1, 4-2, 6-4, 7-5), μέχρι να προσπεράσει η Μόντσα σε 7-8 με μπλοκ στον Κόβαρ και λάθος επίθεση του «τριφυλλιού». Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σετ μέχρι το σημείο που οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν μία λάθος επίθεση της Μόντσα και ένα μπλοκ του Πετρέα, διαμορφώνοντας το 17-15. Ο τεχνικός των Ιταλών πήρε αμέσως τάιμ άουτ για να κόψει το ρυθμό του «τριφυλλιού», που συνέχιζε να πιέζει από το σερβίς και να βρίσκει πόντους από το μπλοκ, φτάνοντας στο +3 (19-16). Η Μόντσα δεν κατέθεσε τα όπλα, κατεβάζοντας τη διαφορά στο -1 (21-20), ενώ με λάθος του Ερνάντες, ο οποίος πάτησε τη γραμμή των τριών μέτρων σε επίθεση ισοφάρισε σε 22-22. Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε την ψυχραιμία του και σε μία περιστροφή όπου είχε στο παρκέ και τους δύο πασαδόρους του (Ιερεθουέλο και Κασαμπαλή!) πήρε τρεις σερί πόντους φτάνοντας στο 25-22 και το 2-1 στα σετ.

Η Μόντσα ήταν πλέον με την πλάτη στον τοίχο και αναγκασμένη να αντιδράσει, κάτι που έκανε από τους πρώτους πόντους του τέταρτου σετ που προηγήθηκε με 2-5. Ο Ανδρεόπουλος φρέσκαρε τα άκρα του βάζοντας τον Φράγκο στη θέση του Κόβαρ, αλλά οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας (11-14) παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός είχε ανεβάσει την πίεση του από το σερβίς. Η πίεση αυτή απέδωσε καρπούς όταν ο Πρωτοψάλτης πήγε στο σερβίς και με άσσο μείωσε σε 14-15, αλλά το σερί των γηπεδούχων δεν είχε συνέχεια, μιας και η Μόντσα πήρε και πάλι κεφάλι με 15-19 με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με άσσο. Το σετ έδειχνε πως δύσκολα θα ξέφευγε από τους Ιταλούς, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην πράξη αφού με 18-25 η Μόντσα ισοφάρισε σε 2-2, κατακτώντας το τέταρτο σετ και οδηγώντας το ματς στο τάι μπρέικ.

Κάποια εύκολα λάθη του Παναθηναϊκού στο 5ο σετ έδωσαν τη δυνατότητα στην Μόντσα να προηγηθεί με 3-6 και 5-8 στην αλλαγή των πλευρών. Το «τριφύλλι» μείωσε σε 7-8 με μπλοκ άουτ, αλλά με έναν τυχερό άσσο η ιταλική ομάδα πήγε εκ νέου στο +3 (7-10). Ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον τρόπο να επιστρέψει και με δύο άσσους του Γκαγκίνι, η Μόντσα έφτασε στη νίκη στο 5ο σετ με 9-15 και στον αγώνα με 2-3 σετ.

Τα σετ: 2-3 (25-19, 18-25, 25-22, 18-25, 9-15)

Τα σετ: 25-21, 18-25, 25-22, 18-25, -15

Περισσότερα σε λίγο

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.