ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τον τιμώρησε ο «νόμος» του ποδοσφαίρου

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος σε όλο το ματς από τη Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο, έχασε έναν «σκασμό» ευκαιρίες, αλλά τα γκολ των Νταβίντ στο πρώτο ημίχρονο και Τσερί στο δεύτερο, του στέρησαν την ευρωπαϊκή συνέχεια παρότι ο Ιωαννίδης στο 88' σκόραρε δίνοντας του ελπίδες χωρίς αντίκρισμα (1-2).

Τον τιμώρησε ο «νόμος» του ποδοσφαίρου

Το ματς:

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά στη Λεωφόρο με τη Μακάμπι Χάιφα να κερδίζει ένα κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο και τον Παναθηναϊκό να απαντάει στο 4′ με την πρώτη του τελική στο ματς. Ο Χουάνκαρ εκτέλεσε πλάγιο με στόχο τον Αϊτόρ, με τον Ισπανό εξτρέμ να «τσιμπά» την μπάλα από θέση μέσα αριστερά στην περιοχή, όμως το σουτ που έκανε έφυγε άουτ.

Η Μακάμπι ισορρόπησε, καθώς ήταν αυτή που κυνηγούσε τη νίκη, έχοντας στο ρεπερτόριο της «βαθιές» μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού τις οποίες είτε καθάριζαν Γεντβάι και Σένκεφελντ είτε ο Λοντίγκιν. Στο 13′ οι Ισραηλινοί κατέγραψαν την πρώτη τους τελική με το σουτ του Νταβίντ να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του «τριφυλλιού» και τον κίνδυνο να περνά.

Ο Παναθηναϊκός, με παιχνίδι σκοπιμότητας πίεζε ψηλά και στο 15′ μετά από pressing έξω από την περιοχή της Μακάμπι κέρδισε την μπάλα με τον Βιλένα να την παίρνει και να την κουβαλά για λίγα μέτρα, όμως το σουτ που εξαπέλυσε ήταν κακό και πέρασε άουτ.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 62.036 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 17′ η Λεωφόρος «πάγωσε» όταν ο Αϊτόρ σε ανύποπτη φάση βρέθηκε στο έδαφος δείχνοντας να πονάει, ωστόσο ευτυχώς δεν υπήρξε τίποτα το ανησυχητικό.

Και πάνω που ο κόσμος στις εξέδρες ζεσταινόταν, ζητώντας ένα γκολ, τα πράγματα δυσκόλεψαν. Ο Κορνούντ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Λοντίγκιν να εκτιμά λάθος τη φάση και τον Νταβίντ με κεφαλιά εξ επαφής να κάνει το 0-1 και να βάζει τον Παναθηναϊκό με την πλάτη στον τοίχο.

Aπό το σημείο εκείνο και έπειτα η Μακάμπι κλείστηκε πίσω αναζητώντας το δεύτερο γκολ που θα καταδίκαζε τον Παναθηναϊκό, στην αντεπίθεση με το μυαλό των παικτών του «τριφυλλιού» να μοιάζει θολωμένο.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Βιλένα άλλαξε παιχνίδι προς τον Παλάσιος, αυτός έστρωσε στον Βαγιαννίδη που έκανε το overlap και την παράλληλη μπαλιά, με τον Ιωαννίδη να κάνει ένα απίθανο τακουνάκι το οποίο έδιωξε ενστικτωδώς ο Καούτ, ενώ στην επαναφορά ο Αϊτόρ δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Το «τριφύλλι» διατήρησε την συντριπτική κατοχή κυκλοφορώντας γρήγορα την μπάλα από την μια πλευρά του γηπέδου στην άλλη, όμως η άμυνα της Μακάμπι Χάιφα, ήταν «ταμπουρωμένη» και πήγαινε στις φάσεις δυνατά, ενώ όποτε της δινόταν η ευκαιρία «ροκάνιζε» τον χρόνο.

Ακόμη μια καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο 45’+1′ με τον Χουάνκαρ να κάνει εντυπωσιακή ενέργεια και σέντρα από τα αριστερά όμως ο επερχόμενος Παλάσιος έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση.

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια κίτρινη κάρτα στον Πιερό της Χάιφα, καθώς ο υψηλόσωμος φορ πήγε με αρκετή δύναμη στον Σένκεφελντ όπως συνήθιζε σε όλη τη διάρκεια του ματς. Λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο 1-1 με τον Παλάσιος να ξεφεύγει από τον Κορνούντ χρησιμοποιώντας το σώμα και να σουτάρει αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ακόμη μια τελική για τον Παναθηναϊκό με τον Αϊτόρ να εκτελεί κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι με στόχο τον Γεντβάι, η κεφαλιά του οποίου πέρασε ελάχιστα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Οι «πράσινοι» εξακολούθησαν να έχουν τον έλεγχο και στο 56′ μετά από μαγική ενέργεια του Μπερνάρ κέρδισαν φάουλ σε εξαιρετικό σημείο με τον Αϊτόρ να εκτελεί και τον Κεούφ να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 63′ ο Παναθηναϊκός έχασε μια αδιανόητη ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν ο Μπερνάρ εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στην περιοχή ο Ιωαννίδης έκανε την κεφαλιά στο δοκάρι και ο Αράο δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φρέσκαρε την ομάδα περνώντας στο ματς Τσέριν και Μαντσίνι αντί των Βιλένα και Παλάσιος. Μάλιστα ο Μαντσίνι στην πρώτη του ενέργεια στο ματς έφτασε κοντά στο γκολ όταν με ατομική ενέργεια από τα δεξιά πάτησε περιοχή, σούταρε χαμηλά αλλά ο Κεούφ απέκρουσε εντυπωσιακά διατηρώντας το 1-0 για τη Μακάμπι Χάιφα.

Στο 73′ μετά από ακόμη ένα κόρνερ η μπάλα έφτασε στην περιοχή, όμως ο Αράο για μια ακόμη φορά δεν την έσπρωξε στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα κάθε ελπίδα του Παναθηναϊκού εξανεμίστηκε οταν η μπάλα έφυγε από τα αριστερά, ο Βαγιαννίδης γλίστρησε ο Κορνούντ γύρισε την μπάλα και ο Σερί εκτέλεσε τον Λοντίγκιν που είχε πολλά σώματα μπροστά του γράφοντας το 2-0 για τη Μακάμπι Χάιφα. Μάλιστα για αρκετή ώρα το γκολ εξετάστηκε στο VAR καθώς οι παίκτες του «τριφυλλιού» ζήτησαν χέρι αλλά ο διαιτητής καταλόγισε το γκολ.

Το παιχνίδι αλλά και οι ελπίδες για τον Παναθηναϊκό είχαν πλέον «έσβησαν» με τους παίκτες της ομάδας να αναζητούν έστω ένα γκολ για να μπουν ξανά στο ματς. Αυτό έγινε στο 88′ όταν από νέο κόρνερ ο Ιωαννίδης με κεφαλιά σκόραρε για το 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Μάλιστα ο Έλληνας στράικερ λίγο έλειψε στο 91′ να ισοφαρίσει σε 2-2 αλλά το σουτ που έκανε το μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Μακάμπι.

Το γήπεδο «κατηφόρησε» με τον Παναθηναϊκό να αναζητά το «χρυσό» γκολ που θα του έδινε την πρόκριση. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι «πράσινοι» είπανε «αντίο» στην Ευρώπη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Χουάνκαρ, Αράο, Βιλένα, Παλάσιος, Μπερνάρ, Αϊτόρ, Ιωαννίδης.

Έμειναν στον πάγκο: Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Ρούμπεν, Σπόραρ, Τσέριν, Μαντσίνι, Σιδεράς, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Κυριόπουλος.

Μακάμπι Χάιφα (Μεσάι Ντέγκο): Κέουφ, Σούντγκρεν (46′ Φάινγκολντ), Γκέρσον, Σεκ, Κορνού, Σερί, Καφουμάνα, Μοχάμεντ (36′ Τζαμπέρ), Χαγκάγκ, Πιερό, Νταβίντ.

Έμειναν στον πάγκο: Νίτζαν, Φουκς, Ρεφαέλοφ, Ποντγκορεάνου, Νάορ, Χαλαϊλί, Σιμπλί, Σίμιτς.

Διαιτητής: Γκεόργκι Καμπάκοφ (Βουλγαρία).

Βοηθοί: Μάρτιν Μαργκαρίτοφ, Ντίγιαν Βάλκοφ (Βουλγαρία).

4ος διαιτητής: Ράντοσλαβ Γκιντζένοφ (Βουλγαρία).

VAR: Ντράγκομιρ Ντραγκάνοφ (Βουλγαρία).

AVAR: Ιβάιλο Στογιάνοφ (Βουλγαρία).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.