ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκος AKTOR: Ποιοι παίκτες βρίσκονται στα ψηλά των στατιστικών της Euroleague

Με την ολοκλήρωση και της 14ης αγωνιστικής στη Euroleague είναι διαθέσιμο ένα, κάτι παραπάνω από σαφές δείγμα για το που… οδηγούνται τα πράγματα όσον αφορά τον τομέα της στατιστικής.

Παναθηναϊκος AKTOR: Ποιοι παίκτες βρίσκονται στα ψηλά των στατιστικών της Euroleague

Τα… κιτάπια της Euroleague διαθέτουν τους πέντε κορυφαίους ανά στατιστική κατηγορία, ώστε να φανεί ποιος είναι ο ικανότερος σκόρερ, ο πιο δημιουργικός αλλά και οι αμυντικοί εξολοθρευτές. Στις λίστες αυτές υπάρχει φυσικά και εκπροσώπηση του Παναθηναϊκού AΚΤΟR και μάλιστα τριπλή.

Η «μάχη» του Γκραντ με έναν πρώην «πράσινο»

Ο Τζέριαν Γκραντ, εκ των πιο ουσιαστικών μεταγραφών του Παναθηναϊκού AKTOR όσον αφορά τη φετινή σεζόν και όχι μόνο, βρίσκεται σταθερά στις κορυφαίες θέσεις όσον αφορά τα κλεψίματα. Με μέσο όρο που προσεγγίζει τα 2 ανά ματς (1,9), ο 31χρονος Αμερικανός γκαρντ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση του σχετικού Top 5. Τον Γκραντ έχει ξεπεράσει προσωρινά ο πρώην «πράσινος» γκαρντ, Πάρις Λι της Βιλερμπάν που καταγράφει κάτι περισσότερο από 2 ανά παιχνίδι (2.1). Ακολουθούν οι Πρότσιντα (Άλμπα), Λάρκιν (1,6) και Λουαβού – Καμπαρό (Βιλερμπάν).

1.Πάρις Λι 2,1

Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι!
Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι! 437 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

2.Τζέριαν Γκραντ 1,9

3.Πρότσιντα (1,6)

4.Λάρκιν (1,6)

5.Λουβαβού – Καμπαρό 1,5

Σλούκας ο δημιουργός

Η ικανότητα του Κώστα Σλούκα στο «διάβασμα» και τη δημιουργία αποτελούν βασικό στοιχείο του παιχνιδιού του. Ο 33χρονος ηγέτης του Παναθηναϊκού AKTOR προέρχεται από ματς καριέρας όσον αφορά τις ασίστ, μοιράζοντας 12 στη νίκη επί της Βιλερμπάν και βρίσκεται σταθερά στους Top-5 της σχετικής λίστας στη Euroleague. Συγκεκριμένα, μοιράζει 5,7 ασίστ ανά παιχνίδι, γεγονός που τον τοποθετεί (μετά το πέρας της 14ης αγωνιστικής) στην 4η θέση. Πρώτος είναι ο Φακούντο Καμπάτσο με 7,8, ακολουθεί ο Μπράουν της Μακάμπι με 6,7, ο Λαπροβίτολα με 5,8 και την πεντάδα κλείνει ο Πάρις Λι με 5,6.

1.Καμπάτσο 7,8

2.Μπράουν 6,7

3.Λαπροβίτολα 5,8

4.Σλούκας 5,7

5.Λι 5,6

Ο Μήτογλου και η εναέρια κυκλοφορία

Οι εξαιρετικές επιδόσεις του Ντίνου Μήτογλου στο παρκέ τον έχουν αναγάγει ως παίκτη – κλειδί, όσον αφορά το σκοράρισμα αλλά και τον έλεγχο της… ενάεριας κυκλοφορίας στην άμυνα. Ο 27χρονος φόργουορντ του Παναθηναϊκού AKTOR είναι ο δεύτερος καλύτερος ριμπάουντερ της λίγκας, μαζεύοντας 6,8 ανά παιχνίδι και μοιράζεται τη θέση με τον Ιμπάκα. Μάλιστα, ο Ντίνος βρίσκεται στη λίστα έχοντας αγωνιστεί σε 11 από τα 14 παιχνίδια της Euroleague, έναντι του Σεντεκέρσκις (8,2 ριμπάουντ σε 13 ματς), του Ιμπάκα (6,8 σε 12), του Τσίμα Μονέκε (6,5 σε 13) και του Κόλσον (6,3 σε 14 ματς).

1.Σεντεκέρσκις 8,2

2.Μήτογλου 6,8

3.Ιμπάκα 6,8

4.Μονέκε 6,5

5.Κόλσον 6,3

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.