ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Στήριξη σε ομάδα και προπονητή και φουλ για το πρωτάθλημα

Η Ευρώπη τελείωσε, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του τη μεγάλη πρόκληση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Το editorial του panathinaikos24.gr

Στήριξη σε ομάδα και προπονητή και φουλ για το πρωτάθλημα

Η Ευρώπη τελείωσε, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του τη μεγάλη πρόκληση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Το editorial του panathinaikos24.gr

Το ευρωπαϊκό φινάλε για φέτος έφερε απογοήτευση, κάτι το οποίο είναι απολύτως λογικό. Ο Παναθηναϊκός, μετά τις προκρίσεις επί Ντνίπρο και Μαρσέιγ, αλλά και τους 4 βαθμούς στον όμιλο στην αρχή (νίκη με Βιγιαρεάλ, ισοπαλία με Μακάμπι στη Χάιφα), δημιούργησε υψηλές προσδοκίες, τις οποίες αργότερα δεν επιβεβαίωσε.

Τα λάθη από ομάδα και προπονητή, οι στιγμές, η απειρία και καθοριστικές στιγμές που δεν ήταν υπέρ του τριφυλλιού, έφεραν τα άσχημα αποτελέσματα και εν τέλει τη μη συνέχεια στην Ευρώπη. Ο πρώτος στόχος, που ήταν η συμμετοχή σε ομίλους, επετεύχθη. Ο δεύτερος, που ήταν μια πρόκριση σε νοκ άουτ φάση, όχι.

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 5.005 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η κριτική πρέπει να γίνεται. Με σκοπό απ’ αυτή τη διαδικασία ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μάθει και φυσικά να βγει καλύτερος. Στην ευρωπαϊκή του επιστροφή το “τριφύλλι” είχε καλές και κακές στιγμές, δίχως να τα καταφέρει το κάτι παραπάνω. Δεν είναι και εύκολο, όταν απέχεις τόσα χρόνια από μια τέτοια διαδικασία.

Από εδώ και και πέρα, όλο το βάρος πέφτει σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Οι εν ελλάδι υποχρεώσεις είναι και οι μοναδικές που απέμειναν με τον πρώτο στόχο να ήταν και να είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η Ευρώπη τελείωσε. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται και η μεγάλη πρόκληση είναι μπροστά. Για όλους.

Καλή η κριτική, καλές οι αναλύσεις για το τι έφταιξε και ο Παναθηναϊκός δε νίκησε τη Μακάμπι Χάιφα. Αλλά η σελίδα γυρίζει. Από εδώ και πέρα επιβάλλεται η στήριξη στην ομάδα και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Τον άνθρωπο που, με τα σωστά και τα λάθη του, έχει κάνει ξανά τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή από το καλοκαίρι του 2021 και μετά. Πάντα θα γίνονται λάθη και θα υπάρχουν κακές βραδιές. Απ’ όλους. ‘Ετσι και από τον προπονητή.

Το ζητούμενο είναι η διάρκεια και το πρόσημο. Στον Ιβάν είναι άκρως θετικό και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά η πρόοδος και η εξέλιξη αυτής της ομάδας από το καλοκαίρι του 2021 και μετά. Αυτά δεν πρέπει να τα λησμονεί κανείς. Κριτική πρέπει να γίνεται και θα συνεχιστεί. Οχι, όμως, απαξίωση και υπερβολή που οδηγεί σε λανθασμένες εντυπώσεις και φυσικά ευνοεί την προπαγάνδα αυτών που έχουν άλλου τύπου επιδιώξεις και ζουν εδώ και χρόνια από τη μιζέρια και τη εσωστρέφεια στον Παναθηναϊκό. Μην τους κάνετε το χατίρι, μην τους δίνετε δικαιώματα.

Ο Παναθηναϊκός γυρίζει σελίδα και προχωράει με αποκλειστικό στόχο το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Ολοι πρέπει να είναι ενωμένοι μια γροθιά για την κατάκτηση αυτού του στόχου. Με κρίτικη για το καλό του κλαμπ, μα και με στήριξη στην ομάδα και στον προπονητή για να γίνει αυτό που θέλουν όλοι στο φινάλε της σεζόν. Για αρχή υπάρχει το σημερινό ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στο οποίο η νίκη είναι υποχρεωτική για τη διατήρηση της πρώτης θέσης. Ο β’ γύρος πρέπει να αρχίσει ιδανικά με διπλό στα δυτικά προάστια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.