ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

ΠΑΟ και δεν χάνω ούτε στο Μιλάνο!

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR στο Μιλάνο.

ΠΑΟ και δεν χάνω ούτε στο Μιλάνο!

Μια εβδομάδα βγαλμένη από τα καλύτερα όνειρα και από τα ιδανικότερα σχέδια του Αταμάν ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στη βόρεια Ιταλία, όπου ο Παναθηναϊκός AKTOR υπέταξε την Αρμάνι (68-76) κι έκανε το «2 στα 2» στη διπλή εβδομάδα. ΠΑΟ και δεν χάνω ούτε στο Μιλάνο λοιπόν! Το «τριφύλλι» έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο κι έσβησε την ομάδα του Μεσίνα, φτάνοντας στο διπλό με πειστικό τρόπο.

Η αλήθεια είναι ότι οι «πράσινοι» πήραν πολύ καλό βαθμό σε επίπεδο αμυντικής προσήλωσης και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ελπίζουν στην τελική ευθεία της αναμέτρησης. Ας τα πάρουμε με τη σειρά όμως. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Αταμάν μπήκαν κάπως νωχελικά -ίσως να είχαν αδειάσει και από την υπερπροσπάθεια στο Μονακό- κι έδωσαν δικαιώματα, αφού δέχθηκαν αρκετούς εύκολους πόντους, είτε στο ανοιχτό γήπεδο, είτε από τις διεισδύσεις των αντίπαλων περιφερειακών, που έβρισκαν ελεύθερους διαδρόμους λόγω της κακής αμυντικής λειτουργίας της frontline των φιλοξενούμενων.

Παρ’ όλα αυτά, μόλις ο «εξάστερος» ξύπνησε και σοβαρεύτηκε, πήρε αέρα τρέχοντας επιμέρους σκορ 19-3 για να βρεθεί από το -8 στο +8 (24-32) στα μέσα της 2ης περιόδου. Πάλι όμως πλήρωσε τα νεκρά του και σχεδόν καταστροφικά διαστήματα, στα οποία γκρέμιζε ό,τι με κόπο έχτιζε. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 20 πόντους συνολικά από λάθη του.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.185 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τουλάχιστον, στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» έκλεισαν καλά τους διαδρόμους και δεν επέτρεψαν στην Αρμάνι Μιλάνο να βρει ρυθμό επιθετικά, αφού επιδόθηκε σε πολλές προσπάθειες έξω από τα 6,75μ. Καθοριστικοί σε αυτό το κομμάτι ήταν οι Γκραντ, Χουάντσο και Κώστας Αντετοκούνμπο, που έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και βοήθησαν πολύ σε αρκετούς τομείς.

Ο πρώτος «έσβησε» τον ασταμάτητο Σιλντς, ενώ ο Ισπανός φόργουορντ ήταν εξαιρετικός στις βοήθειες και συνέβαλε τα μέγιστα στον τομέα των ριμπάουντ: με εκείνον στο παρκέ ο «εξάστερος» είχε διαφορά +16. Αν έβαζε και εκείνα τα λέι-απ που έχασε κάτω από το καλάθι, θα ήταν όλα πιο καλά.

Τέλος, ο διεθνής σέντερ έδωσε πράγματα με την ενέργειά του κι έχει παίξει τρομερά σε δύο διαδοχικές φάσεις σε άμυνα (τάπα στον Τόνουτ) και επίθεση (κάρφωμα) στο φινάλε του 3ου δεκαλέπτου. Επιθετικά ο Ναν ήταν πάλι απολαυστικός όταν έπρεπε και καθάρισε για την ομάδα του. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι άλλη… κλάση και δεν καταλαβαίνει τίποτα, όποιον αντίπαλο κι αν έχει μπροστά του, με αποκορύφωμα το μεγάλο τρίποντο στο 1:27. Άλλωστε, πέτυχε 7 διαδοχικούς πόντους από το 65-67 στα 3 λεπτά πριν από το φινάλε, με τους οποίους έφερε το «τριφύλλι» στο +6 (68-74). Ο Λεσόρ ήταν πολύ σημαντικός σε εκτελεστικό επίπεδο, καθώς κράτησε όρθιο τον «εξάστερο» στα δύσκολα, αφού τροφοδοτήθηκε σωστά.

Δείτε τι έκανε προς το φινάλε του ημιχρόνου, όταν πέτυχε 6 συνεχόμενους πόντους την ώρα που οι συμπαίκτες του είχαν μπλοκάρει κάπως. Επιπροσθέτως, ο Σλούκας «άπλωσε» και πάλι εξαιρετικά το παιχνίδι πραγματοποιώντας πολύ ουσιαστική εμφάνιση. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης, παρότι δεν σκόραρε πολύ.

Όλα κύλησαν ιδανικά λοιπόν το προηγούμενο τριήμερο και ο Παναθηναϊκός «πάτησε» τετράδα έχοντας μπροστά του την ευκαιρία να φτάσει σε διψήφιο αριθμό νικών με το κλείσιμο του πρώτου γύρου. Πέρσι είχε 11 συνολικά σε όλη την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.