ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Καθάρισε» τον Ολυμπιακό στην… κόλαση της Λεωφόρου και έφυγε για ημιτελικά!

Τα φίνα κορίτσια της Ελένης Καπογιάννη επικράτησαν με 65 - 61 του Ολυμπιακού στο κατάμεστο «Παύλος Γιαννακόπουλος» και πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Μαγική Τζόουνς με 24 πόντους.

«Καθάρισε» τον Ολυμπιακό στην... κόλαση της Λεωφόρου και έφυγε για ημιτελικά!

To ματς

Οι «πράσινες» μπήκαν στο ματς με μεγάλη νευρικότητα στην επίθεση, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι «ερυθρόλευκες» και προηγήθηκαν 0-8 στο 4’, με αποτέλεσμα η Ελένη Καπογιάννη να καλέσει αμέσως τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός στην επίθεση προσπαθούσε να ακουμπήσει την μπάλα στην Αλέιν και εκείνη να εκτελέσει ή να δημιουργήσει, αλλά το διπλό μαρκάρισμα από την πλευρά του Ολυμπιακού στην Αμερικανίδα σέντερ οδηγούσαν τις «πράσινες» είτε στην αστοχία, είτε στην κακή κυκλοφορία της μπάλας. Στην πρώτη ουσιαστικά ορθολογική επίθεση του Παναθηναϊκού, η μπάλα βγήκε στη γωνία και η Τζόουνς ευστόχησε για τρεις κάνοντας το 3-8 στο 5ο λεπτό. Οι γηπεδούχες συνέχισαν να σκοράρουν με δυσκολία, αλλά η Παυλοπούλου μείωσε ακόμα περισσότερο (7-10 στο 7’) και λίγο αργότερα η Αλέιν πέτυχε το πρώτο καλάθι εντός παιδιάς για το «τριφύλλι» (είχε 1/10) μειώνοντας σε 12-14 στο 9’, αναγκάζοντας τον τεχνικό του Ολυμπιακού να καλέσει τάιμ άουτ. Στην τελική ευθεία του πρώτου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενες χάρη στις καλές τους επιλογές στην επίθεση κατάφεραν να ανοίξουν και πάλι τη διαφορά με τη Βίτολα να «γράφει» το 14-19.

Στη δεύτερη περίοδο η Ελένη Καπογιάννη κατέβασε το σχήμα της παίζοντας με τρία γκαρντ (Παυλοπούλου, Σταμολάμπρου και Αλεξανδρή), κάτι που βοήθησε το «τριφύλλι» αρχικά να βελτιώσει το ποσοστό του στα δίποντα και στη συνέχεια να ισοφαρίσει σε 19-19 στο 12’. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να προσπεράσει, παρόλο που ήλεγχε τα ριμπάουντ, κυρίως εξαιτίας της Αλέιν και έτσι ο Ολυμπιακός με το δίδυμο Βίτολα-Νικολοπούλου να ηγείται κατάφερε να πάει εκ νέου στο +5 (22-27 στο 15’). Το τάιμ άουτ της προπονήτριας των «πρασίνων» αφύπνισε τις γηπεδούχες που έφεραν και πάλι το ματς στον πόντο (26-27 στο 16’) και έπειτα στην ισοπαλία (31-31 στο 18’), ύστερα από καλάθι και φάουλ στην Τσβίτκοβιτς. Η φόργουορντ από την Κροατία… πήρε μπρος την κατάλληλη στιγμή και έμελλε να είναι εκείνη που έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (33-32 στο 18’), αλλά και να «γράψει» το 36-33, μπαίνοντας παράλληλα στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους. Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού διατήρησαν αυτό το +3, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 38-35.

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.884 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς ξεκίνησε και πάλι από την αρχή στην τρίτη περίοδο, αφού η Βίτολα συνέχιζε «ζεστή» ισοφαρίζοντας σε 40-40 στο 22’. Ο ρυθμός στο ματς αλλά και στο σκοράρισμα είχε πέσει αισθητά, την ώρα που οι άμυνες είχαν τον κυρίαρχο ρόλο στο ματς, που παρέμενε στην ισοπαλία 44-44 στο 25’. Σταμολάμπρου και Παυλοπούλου συνέχιζαν να είναι άστοχες (3 πόντοι μόνο από την Παυλοπούλου) και αυτό ήταν σημαντικό πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό, που παρόλα αυτά διατηρούσε με νύχια και με δόντια το ισχνό προβάδισμα (48-46 στο 28’), χάρη στην καλή του άμυνα, τα ριμπάουντ της Αλέιν και κάποια δύσκολα καλάθια της Σωτηρίου. Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τις «πράσινες» να προηγούνται με 53-49, έπειτα από τρομερό καλάθι και φάουλ της Τσβίτκοβιτς αφήνοντας έτσι όλα τα σενάρια ανοιχτά ενόψει της τέταρτης και τελευταίας περιόδου.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν σκληρή στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου και έτσι το «τριφύλλι» με τρομερό λέι απ της αέρινης Τζόουνς έφτασε στο +8 (57-49) στο 33’, διαφορά που ήταν και η μεγαλύτερη στον αγώνα για τις «πράσινες». 6’:28’’για το τέλος του αγώνα η Τζόουνς συμπλήρωσε τέσσερα προσωπικά φάουλ και κάθισε στον πάγκο, ενώ αμέσως μετά ο Παναθηναϊκός έφτασε τα πέντε ομαδικά φάουλ, στέλνοντας έτσι τον Ολυμπιακό από νωρίς στο μπόνους των βολών, την ίδια ώρα που οι «ερυθρόλευκες» είχαν μηδέν φάουλ! Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει σκορ και να μειώσει σε 57-52, σημαίνοντας συναγερμό στον πάγκο της Καπογιάννη, η οποία κάλεσε τάιμ άουτ 5’:18’’ πριν το φινάλε. Η Χριστινάκη είχε πάρει επ’ ώμου τον Ολυμπιακό, εκμεταλλευόμενη και την απουσία της Τζόουνς από το ματς καταφέρνοντας με προσωπικούς πόντους να μειώσει σε 59-56, μπαίνοντας στο τελευταίο 4λεπτο του αγώνα. Τζόουνς και Τσβίτκοβιτς έπαιζαν με τέσσερα φάουλ, ο Παναθηναϊκός είχε μπουκώσει επιθετικά και έτσι οι «ερυθρόλευκες» με βολές της Χριστινάκη έφεραν το ματς στον πόντο (59-58) στο 18’. Η Νικολοπούλου έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό (59-60), μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, όμως η Τζόουνς απάντησε για το 61-60, 51,9 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε την άμυνα, η Τζόουνς πήρε δύο βολές σε διείσδυση και ενώ απέμεναν 13,5 δευτερόλεπτα για το τέλος. Η Αμερικανίδα με 2/2 έκανε το 63-60, ο Ολυμπιακός στην επόμενη επίθεση αστόχησε σε προσπάθεια για τρεις με την Νικολοπούλου και η Σωτηρίου με βολές σημείωσε το 64-60. Η Παυλοπούλου χρεώθηκε πολύ γρήγορα με φάουλ, οι φιλοξενούμενες μείωσαν σε 64-61 και αμέσως μετά έστειλαν την Τζόουνς σε βολές, 3,2 δευτερόλεπτα για το τέλος. Η Αμερικανίδα με 1/2 βολές τελείωσε τη δουλειά «γράφοντας το τελικό 65-61.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 38-35, 53-49, 65-61

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.