ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Χαρούμενα «εξάστερα» Χριστούγεννα

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί του Προμηθέα στην Πάτρα.

Χαρούμενα «εξάστερα» Χριστούγεννα

Ολοκληρώθηκε λοιπόν ο πρώτος γύρος στη Stoiximan Basket League, με τον Παναθηναϊκό να περνάει από την Πάτρα αφού επικράτησε 69-54 του Προμηθέα για να κάνει το «11 στα 11». Παράλληλα οι «πράσινοι» έκλεισαν ιδανικά μια άκρως απαιτητική εβδομάδα και οι φίλοι τους θα κάνουν χαρούμενα «εξάστερα» Χριστούγεννα.

Το ματς με την καλοδουλεμένη ομάδα του Παπαθεοδώρου σίγουρα δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι παίκτες του Αταμάν εμφανίστηκαν συγκεντρωμένοι, δεν έδωσαν δικαιώματα κι έκαναν τη… δουλειά δίχως να απειληθούν και να αγχωθούν ουσιαστικά, αν εξαιρέσουμε το πρώτο ημίχρονο.

Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» είναι η διάθεση που έδειξαν οι παίκτες, ακόμα κι εκείνοι που είχαν ταλαιπωρηθεί αρκετά το προηγούμενο διάστημα λόγω των συνεχόμενων υποχρεώσεων και ταξιδιών για τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Τα λέει όλα το γεγονός ότι έκαναν 12 κλεψίματα και οδήγησαν τους γηπεδούχους σε 25 λάθη, ενώ πήραν 15 πόντους από αιφνιδιασμούς. Συν τοις άλλοις, ο Τούρκος προπονητής βρήκε την ευκαιρία να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής και δεν ταλαιπώρησε περισσότερα τα ήδη καταπονημένα «αστέρια» του.

Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα
Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα 1.585 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ιδιαίτερη μνεία θα κάνουμε -όπως και ο τεχνικός του «εξάστερου» άλλωστε- στον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, ο οποίος έδωσε τα πάντα και ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας. Τόσο με την αμυντική του προσήλωση πάνω στον Κάουαν, όσο και με τις λύσεις που έδωσε επιθετικά. Ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ δείχνει χαρακτήρα και προσφέρει τα μέγιστα στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, παρότι στα ευρωπαϊκά ματς μένει συνήθως στο DNP.

Από ‘κει και πέρα, οι Ναν, Αντετοκούνμπο και Χουάντσο κουβάλησαν στο σκοράρισμα τους «πράσινους». Ο Αμερικανός γκαρντ βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση εκτελεστικά και (το πιο σημαντικό) δεν «κλέβει» καθόλου στην άμυνα: θυμηθείτε την εντυπωσιακή τάπα στον Κάουν στα μέσα του 3ου δεκαλέπτου, όπου κυνήγησε τη φάση και δεν τα παράτησε. Ο Έλληνας σέντερ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αταμάν και τον δικαιώνει για την επιλογή του με τις πρόσφατες εμφανίσεις του, αφού παίζει πλέον με άλλον αέρα.

Τέλος, ο Ισπανός φόργουορντ βρίσκει τον κανονικό εαυτό του και ίσως αυτό το ματς τον βοηθήσει να «ξεκλειδώσει» και επιθετικά. Τώρα έρχεται η αναμέτρηση με τον επικίνδυνο Ερυθρό Αστέρα την προσεχή Πέμπτη στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, που αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποθεωθεί η ομάδα και παράλληλα να επιβεβαιώσει την ανοδική πορεία της.

Υ. Γ. Ο Σλούκας είχε 8 ασίστ και 5 κλεψίματα! Για μια ακόμα φορά απέδειξε την ομαδικότητά του, αλλά και την πολύπλευρη κλάση του…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.