ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, άλωσε τη Βαλένθια και έσπασε την κατάρα!

Οι «πράσινοι» έδειξαν μαχητική ψυχή και με μία βολή του Λεσόρ πήραν σπουδαίο διπλό στην έδρα της Βαλένθια (82-81), σπάζοντας κατάρα 18 ματς και 5 ετών επί ισπανικού εδάφους. Στο 11-8 o Παναθηναϊκός.

Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, άλωσε τη Βαλένθια και έσπασε την κατάρα!

Οι «πράσινοι» έδειξαν μαχητική ψυχή και με μία βολή του Λεσόρ πήραν σπουδαίο διπλό στην έδρα της Βαλένθια (82-81), σπάζοντας κατάρα 18 ματς και 5 ετών επί ισπανικού εδάφους. Στο 11-8 o Παναθηναϊκός.

Το ματς:

Με τον Σλούκα να είναι εκτός, ο Παναθηναϊκός AKTOR έδειξε ζεστός χάρη στο καλό ξεκίνημα του Γκριγκόνις (2-7, 2′). Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς η άμυνα στο ζωγραφιστό έδειχνε προβληματική και δεν μπορούσε να ματσάρει την ενέργεια των ψηλών της Βαλένθια. Κάπως έτσι, οι Ισπανοί κατάφεραν να τρέξουν ένα επί μέρους 17-7, για το δικό τους +5. Παρά τα προβλήματα, ο καλός ρυθμός των Λεσόρ και Ναν βοήθησαν ώστε ο Παναθηναϊκός AKTOR να απαντήσει και να φτάσει τους γηπεδούχους στο σκορ (23-22, 10′).

Η επιθετική άμυνα που χρησιμοποίησε ο Μουμπρού μπέρδεψε αρχικά τους πράσινους και βοήθησε τη Βαλένθια να βρει λύσεις με Οτζελέγιε και Γιόβιτς (33-26, 12′). Το +7 εξανεμίστηκε γιατί η είσοδος του Κώστα Αντετοκούνμπο και η ενέργεια που έδωσε στην άμυνα ηταν καταλύτης, φορτώνοντας επίσης με φάουλ τους ψηλούς της Βαλένθια. Από την άλλη, ο Βιλντόσα με δύο τρίποντα ήταν ο μόνος που είχε «συνδεθεί» από την περιφέρεια (38-40). Το πρόβλημα που λεγόταν «Οτζελέγιε» δεν μπορούσε να λυθεί (συνυπολογίζοντας και τα χαμένα ριμπάουντ), αλλά ο σπουδαίος Τζέριαν Γκραντ που έβγαλε απνευστί το πρώτο ημίχρονο, έστειλε τις δύο ομάδες ισόπαλες με μπάζερ – μπίτερ (47-47).

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 43.493 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR επέστρεψε από τα αποδυτήρια με ένα γρήγορο 7-0 μέσω Μήτογλου, αλλά η διαφορά των 9 πόντων που έφτασαν οι παίκτες του Αταμάν εξανεμίστηκε πάλι μέσα σε 2 λεπτά. Αιτία οι κακές επιστροφές και ο … Χάρπερ. Οι Ισπανοί έκαναν το αγαπημένο τους παιχνίδι τρέχοντας και σουτάροντας εξαιρετικά από την περιφέρεια., με αποτέλεσμα να μπουν στην τελευταία περίοδο με το +3 στο τσεπάκι (69-66), καθώς δεν έφτανε η μεγάλη εμφάνιση του Βιλντόσα, τα τρίποντα του οποίου κρατούσαν τον Παναθηναϊκό AKTOR προσωρινά στον αφρό.

Ακολούθησε ενα μπλακ άουτ μεγάλης διάρκειας στην επίθεση (4:30 λεπτά) καθώς από το 66-66, η Βαλένθια έτρεξε ένα 7-0 και χρειάστηκε ένα τρίποντο του Βιλντόσα για να ξεκολλήσει η κατάσταση (73-69, 35′), αφού προηγήθηκαν άστοχες προσπάθειες του Λεσόρ, του Μήτογλου, του Γκραντ και του Ναν. Ένα μεγάλο τρίποντο του Γκριγκόνις και ένα σπουδάιο φόλοου του Λεσόρ έδειξαν ότι ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι εδώ ισοφαρίζοντας το σκορ στο κρίσιμο τελευταίο δίλεπτο (75-75, 38′).

Και ακολούθησε… θρίλερ. Ο Τζοουνς απάντησε με 1/2 (81-79) δίνοντας ευκαιρία στον Παναθηναϊκό AKTOR να διεκδικήσει το ματς. Ο Βιλντόσα με ψυχραιμία νίκησε τον Ντέιβις στα πόδια και ισοφάρισε (81-81). Ο Τζόουνς έχασε το τρίποντο και στη διεκδίκηση του ριμπάουντ, ο Ντέιβις έκανε φάουλ στον Λεσόρ, στέλνοντάς τον στις βολές. Ο Γάλλος έβαλε τη δεύτερη (81-82) και έπρεπε απλά να βγει άμυνα στα 1,8” με τον Οτζελέγιε να βρίσκει σίδερο!

Tα στατιστικά του ματς εδώ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.