ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Η βραδιά του Βιλντόσα

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR στη Βαλένθια και τη σπουδαία εμφάνιση του Λούκα Βιλντόσα.

Η βραδιά του Βιλντόσα

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έβγαλε αντίδραση και χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, αφού διέγραψε άμεσα την οδυνηρή ήττα στη Βιτόρια και απέδρασε με σημαντικό διπλό από τη Βαλένθια (81-82), σε ένα ματς που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η «βραδιά του Βιλντόσα».

Ο Αργεντινός γκαρντ άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και βγήκε μπροστά σε μια πολύ δύσκολη και απαιτητική αναμέτρηση απέναντι σε έναν πολύ σκληρό αντίπαλο, αφού ο Σλούκας δεν μπορούσε να αγωνιστεί λόγω του τραυματισμού του και ο Ναν ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής.

Ο Βιλντόσα έπαιξε με μυαλό και πήρε όλες τις σωστές αποφάσεις στα κρίσιμα σημεία. Δείτε την τελευταία επίθεση του «τριφυλλιού» με το σκορ στο 81-79: διάβασε πολύ καλά τη φάση και το πλεονέκτημα που είχε στα πόδια με τον Ντέιβις, βρήκε τον διάδρομο και τελείωσε ιδανικά τη φάση μετά το drive. Φυσικά κι εδώ παίρνει πολλά εύσημα ο Αταμάν, ο οποίος σχεδίασε το play ειδικά για εκείνον, αφού αν παρατηρήσετε καλά τη φάση, οι υπόλοιποι 4 συμπαίκτες του ανοίγουν στις 4 γωνίες για να του αφήσουν ελεύθερο χώρο.

Η μεγάλη βραδιά του 28χρονου φάνηκε από τις πρώτες του επαφές με την μπάλα, καθώς απέφυγε τις παρατραβηγμένες ενέργειες που παίρνει συνήθως και εκτέλεσε με συνέπεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι τελείωσε το ματς με 19 πόντους και 7/10 εντός παιδιάς, ενώ υπέπεσε σε μόλις ένα λάθος. Κι όλα αυτά ενώ αγωνίστηκε για σχεδόν 26 λεπτά μετά την πρώτη περίοδο. Μακράν η καλύτερη εμφάνισή του με την πράσινη φανέλα! Στο χέρι του είναι να συνεχίσει έτσι και να πάρει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες.

Από ‘κει και πέρα, ο «εξάστερος» πήρε καλό βαθμό σε επίπεδο αμυντικής προσήλωσης στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στο 4ο δεκάλεπτο. Εκεί στηρίχθηκε για να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση και να φτάσει στο διπλό. Καθοριστικός σε αυτό το κομμάτι ήταν φυσικά ο Ερνάνγκομεθ, ο οποίος βοήθησε πολύ κι έκανε όλη τη «βρώμικη» δουλειά. Κάτι που αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι με εκείνον στο παρκέ ο Παναθηναϊκός είχε +9 πόντους διαφορά.

Όσον αφορά τον Γκραντ, τι άλλο να πούμε; Ο τύπος είναι εγγύηση και αποτελεί την πιο επιτυχημένη μεταγραφή του «τριφυλλιού» εδώ και πολλά χρόνια. Το λέμε αυτό βάσει των οικονομικών απολαβών του, αλλά και του ρόλου για τον οποίο προοριζόταν. Στη Βαλένθια τα έκανε όλα. Δεν είναι μόνο οι 13 πόντοι, οι 6 ασίστ, τα 5 ριμπάουντ σε 37 λεπτά συμμετοχής. Είναι και η εξαιρετική άμυνα που έπαιξε πάνω στον εξαιρετικό Τζόουνς, είναι και το κρισιμότατο ριμπάουντ που πήρε στα 56 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, όπου πήδηξε στον… Θεό. Είναι και οι δύο εύστοχες βολές στο 80-77 με 1:23 για το τέλος. Αν έβαζε και το σουτάκι από μέση απόσταση (σ.σ. σωστή απόφαση παρεμπιπτόντως) στα 36 δευτερόλεπτα, τότε θα μιλούσαμε για το απόλυτα τέλειο βράδυ του! Στο φινάλε να πούμε και ένα μπράβο στον Λεσόρ, ο οποίος τουλάχιστον έβαλε τη μία από τις δύο βολές, παρότι η μπάλα εκεί ζυγίζει τόνους και ο ίδιος δεν είναι δα και ο πιο εύστοχος παίκτης από τη γραμμή. Να σημειωθεί ότι από το προπονητικό επιτελείο του «εξάστερου» δεν δόθηκε κάποια εντολή στον Γάλλο σέντερ, καθώς δεν ήθελαν να τον γεμίσουν με έξτρα πίεση. Περίμεναν να δουν την κατάληξη της πρώτης βολής και εν συνεχεία θα έδιναν την κατάλληλη οδηγία.

Συμπερασματικά, ο Παναθηναϊκός έφυγε από την Ισπανία με τον μίνιμουμ στόχο που είχε θέσει, να πάρει δηλαδή ένα διπλό στα δύο παιχνίδια κόντρα σε ομάδες που θεωρούνται άμεσες ανταγωνίστριες, ενώ αυτή ήταν η 5η νίκη του στις 6 τελευταίες αγωνιστικές. Συν τοις άλλοις, εδραιώνεται στην τετράδα και δικαίως κάνει όνειρα για μεγάλα πράγματα, αφού αποδεικνύει ότι μπορεί να παίρνει μεγάλα αποτελέσματα και εκτός έδρας (σ.σ. 4 νίκες στις 5 τελευταίες εξορμήσεις), παρά τις κακοτοπιές που προκύπτουν και παρόλο που δεν έχει φτάσει ακόμα ούτε στο πικ της απόδοσής του.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.