ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ατσάλινος κόντρα στις ατυχίες

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί του Περιστερίου Bwin για τη 13η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Ατσάλινος κόντρα στις ατυχίες

Ο ελλιπέστατος Παναθηναϊκός AKTOR αποδείχθηκε ατσάλινος στην εντός έδρας αναμέτρηση με το Περιστέρι Bwin κι έφτασε στη 13η νίκη του (90-75) σε ισάριθμες υποχρεώσεις για τη Stoiximan Basket League. Η επιτυχία του αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε τις ατυχίες που είχε να αντιμετωπίσει ο Εργκίν Αταμάν.

Οι «πράσινοι» ζορίστηκαν αρκετά, κυρίως γιατί δέχθηκαν αρκετούς πόντους στο ανοιχτό γήπεδο (14 συνολικά) και δεν είχαν τις απαραίτητες ανάσες λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τούρκος προπονητής είχε μόλις 10 παίκτες διαθέσιμους, ενόσω έχασε και τον Βιλντόσα.

Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του «τριφυλλιού» έδωσαν τα πάντα και ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση για να διατηρήσουν το απόλυτο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κορυφαίος όλων ο ανυπέρβλητος Γκραντ, ο οποίος ήταν… παντού! Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε 26 πόντους με 9/12 εντός παιδιάς, μοίρασε 7 ασίστ, κατέβασε 5 ριμπάουντ και κατέγραψε 34 μονάδες στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης σε σχεδόν 38 λεπτά συμμετοχής! Κι όλα αυτά ενώ προερχόταν από δύο γεμάτες εμφανίσεις σε Βιτόρια και Βαλένθια. Απλά απίστευτος…

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.144 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

X-factor της αναμέτρησης ήταν ο Μωραΐτης, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και κατέθεσε ενέργεια δίνοντας και λύσεις με τα μακρινά σουτ. Ειδικά με το buzzer beater στο φινάλε του 3ου δεκαλέπτου, όπου έδωσε «αέρα» 4 πόντων. Ο 24χρονος γκαρντ πίεσε πολύ τους αντίπαλους περιφερειακούς (ιδίως τον Ράγκλαντ) και συνέβαλε τα μέγιστα στο να αλλάξει ο ρυθμός του αγώνα.

Από ‘κει και πέρα, ο Αταμάν κρατάει τη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του σε ένα πραγματικά δύσκολο και απαιτητικό ματς. Μην ξεχνάμε ότι απουσίασε ο Σλούκας, ενώ έμεινε εκτός εξάδας των ξένων ο Μπαλτσερόφσκι και προέκυψαν οι απώλειες των Βιλντόσα, Μαντζούκα. Συν τοις άλλοις, ο Λεσόρ δεν βρίσκεται στο 100% και είναι φανερά επηρεασμένος από το πρόβλημα τραυματισμού που αποκόμισε στο Μιλάνο πριν από μερικές εβδομάδες.

Όσο για τον Αργεντινό γκαρντ, τι να πει κανείς; Πόσο άτυχος μπορεί να αισθάνεται τώρα που θα μείνει στα «πιτς» για αρκετές εβδομάδες; Τώρα που έδειχνε να βρίσκει τα πατήματά του και προερχόταν από την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του «εξάστερου». Σιδερένιος και ας επιστρέψει πιο δυνατός…

Συμπερασματικά, ο Παναθηναϊκός απέφυγε την παγίδα της ομάδας του Σπανούλη, συνέχισε το νικηφόρο σερί του και διατήρησε το καλό του μομέντουμ ενόψει της νέας «διπλής» εβδομάδας που έρχεται…

Υ.Γ. Περισσότεροι από 10.000 φίλοι της ομάδας βρέθηκαν σε ματς κανονικής περιόδου του ελληνικού πρωταθλήματος! Απίστευτος ο κόσμος του «τριφυλλιού»!

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.