ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Σαν σήμερα το 2001: Πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη ο Βαζέχα!

Μια σπουδαία τιμητική διάκριση ήρθε σαν σήμερα για τον Κριστόφ Βαζέχα πριν από 23 χρόνια.

Σαν σήμερα το 2001: Πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη ο Βαζέχα!

Ημέρα σταθμός για τον Κριστόφ Βαζέχα και τον Παναθηναϊκό!

Μια σπουδαία τιμητική διάκριση ήρθε σαν σήμερα για τον Κριστόφ Βαζέχα πριν από 23 χρόνια, αφού ο «Χρηστάρας» έγινε ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ σε όλη την Ευρώπη και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τη στιγμή.

Ο «τρελός Πολωνός» ήταν 37 ετών και συνέχισε να τιμά με την φανέλα του «τριφυλλιού» και τα πολυάριθμα τέρματα του, τον έφεραν στη κορυφή της Ευρώπης. Πρόκειται για μια μοναδική διάκριση όπου δεν την έχει σημειώσει κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής αγωνιζόμενος σε ελληνική ομάδα. Η βράβευση έγινε από τη στατιστική ομοσπονδία ποδοσφαίρου και ήταν το επισφράγισμα της τεράστιας καριέρας του ελληνοπολωνού στράικερ.

Από κει και πέρα υπενθυμίζεται ότι η φανέλα με το νούμερο εννιά του Παναθηναϊκού είναι ο μακροβιότερος ξένος παίκτης στο ελληνικό πρωτάθλημα με 15 σεζόν. Επιπλέον είναι ο πρώτος ξένος σκόρερ στην ιστορία της Α’ Εθνικής και δεύτερος στη γενική κατάταξη, πίσω από τον Μαύρο.

Ακόμα είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του «τριφυλλιού» καθώς μετράει 319 γκολ (244 πρωτάθλημα-50 κύπελλο- 25 στην Ευρώπη) σε 390 εμφανίσεις. Συνολικά ο Βαζέχα στην ποδοσφαιρική του καριέρα από το 1983-2004 έχει βάλει 390 γκολ σε 563 συμμετοχές (390 πρωτάθλημα, 106 κύπελλο, 2 Σούπερ Καπ, 4 λιγκ καπ και 63 Ευρώπη). Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε 50 συμμετοχές με την Εθνική Πολωνίας πετυχαίνοντας εννιά τέρματα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ